СУГС "Лазар Танев" (Угостителско)

• Креатор на темата Креатор на темата stela_maris
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Локација
Somewhere on Earth...
Ajde ve molam ako ima nekoj tuka sto odi vo ova sredno (ili mozda predava) ili sto odel ili pak ako poznava nekoj sto odi ili odel. Kako e, kakvi se profesorite, kako tece nastavata, praksa, teorija, predmeti i sl.

Да да има прва си ? Па професорите се прилично добри но имаш некои строги ,пази се од Историја, Хигиена и Туристичка Географија ако си прва имаш само еднаш во неделата втора смена пракса си бираш ти кај кје идеш и си зимаш потврда на крај дека си идел демек ;) .....

Да да има прва си ? Па професорите се прилично добри но имаш некои строги ,пази се од Историја, Хигиена и Туристичка Географија ако си прва имаш само еднаш во неделата втора смена пракса си бираш ти кај кје идеш и си зимаш потврда на крај дека си идел демек ;) .....
Ne sum, jas odamna zavrsiv sredno, me interesira zasto moe dete treba tamu da odi, ne e bas moe ama rodnina e, pa onaka cisto informativno
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 19:49 ---
A fizicko ima li? Kakvi se profesorite, masko, zensko? Se nadevam zenski haha.
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 19:50 ---
Имам еден другар,заврши таму.Сега има кафана
I sto vika, kako mu bilo vo sredno?

Шо сте се оптеретиле, како може да биде во средно бог да чува...Башка како ќе му биде се зависи од него/неа.

Зависи кој смер сака да се запише. Подетално кажи ми на кој смер, ке ти кажам кој каков професор е од кој да се пази, кај кој повеќе да учи...

Не се запишувај таму. Нема полоша професија од угостителство. Ќе се каеш после кога ќе завршиш. Ќе си имаш работа со секакви кретени и секој ќе те подјебава како стигне за никаква плата. Кафанскиот живот е тежок. Затоа се вика угостителство, затоа што си слуга.
А башка за у туристичка агенција не ти треба средно, треба да завршиш неколку курсеви само и да имаш врски нормално. За во хотел за менаџирање ти требаат врски со газдата и малку познавање на МС Офис, ништо повеќе. А за келнер нема што да се дискутира, професија за луѓе без компас. За кувар, незнам, ако ептен те интересира готвење и имаш сон да станеш некој опасен кувар у некој елитен ресторан, иди, ама патот до таму е мноооогу тежок.

Аха сеа дури видов дека за друг се работи, нека не се запишува таму.

На пракса се оди 1 месец од кога ќе се заврши прва година.И одгока ќе почне 2 год.се оди 1 ден во неделата во објект на пракса, и другата недела место во објект се оди во школото на пракса.Во 3 година 2 дена се оди на пракса едниот ден во објект другиот ден во школото.

На пракса се оди 1 месец од кога ќе се заврши прва година.И одгока ќе почне 2 год.се оди 1 ден во неделата во објект на пракса, и другата недела место во објект се оди во школото на пракса.Во 3 година 2 дена се оди на пракса едниот ден во објект другиот ден во школото.
Fala mnogu.
A dali odite vo dve smeni ili samo edna?

Јас завршив таму пред 10 години за туристички техничар.Сега незнам дали и9ма некои нови професори,али од тие што беа тогаш ако е Јагода по математика најлесно ке помине,а од другиве Бистра по биологија е така по строга. Во глобала лесно ке помине нема да има некои потешкотии.Јас поминав супер и наинтересни 4 год. Кога ке заврши прва ке оди летото еден месец на пракса,а од втора год еден ден во неделата исто така ке оди на пракса и тој ден не е на школо. Во глобала е тоа ако те интересира нешто прашај ке ти одговорам.

Јас завршив таму пред 10 години за туристички техничар.Сега незнам дали и9ма некои нови професори,али од тие што беа тогаш ако е Јагода по математика најлесно ке помине,а од другиве Бистра по биологија е така по строга. Во глобала лесно ке помине нема да има некои потешкотии.Јас поминав супер и наинтересни 4 год. Кога ке заврши прва ке оди летото еден месец на пракса,а од втора год еден ден во неделата исто така ке оди на пракса и тој ден не е на школо. Во глобала е тоа ако те интересира нешто прашај ке ти одговорам.
Јагода, класната моја.:D И ја завршив пред 8години таму. Имаше добра екипа на професори, Станое,Спиро,Бозо,Миле-Чатал, и др. Сеа кој знае дали се уште предават. Од темава носталгија ме фати бе:( Инаку училиштето си е ок, како што кажа некој пред мене, како ке му биде на него,неа си зависи од самото дете. Мене лично ми беше супер:)

Јагода, класната моја.:D И ја завршив пред 8години таму. Имаше добра екипа на професори, Станое,Спиро,Бозо,Миле-Чатал, и др. Сеа кој знае дали се уште предават. Од темава носталгија ме фати бе:( Инаку училиштето си е ок, како што кажа некој пред мене, како ке му биде на него,неа си зависи од самото дете. Мене лично ми беше супер:)
Бозо легендата цар човек. Се би дал да се врати тоа време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom