Ми треба предлог за одбирање на тарифен модел

• Креатор на темата Креатор на темата Fawkes
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 јануари 2011
Мислења
86
Поени од реакции
41
Здраво,

Сакам да земам две картички (два броја), но ми треба моментално најевтината месечна варијанта во која ќе може да се збори беспари меѓу тие два броја (неограничено или со доволен број на минути).
Е сега бидејќи не следам и слабо сум уходан кој мобилен оператор што нуди, ќе може ли доколку некој ги следи/знае овие работи да ми каже која опција би ми била најевтино-исплатлива?

Дополнување: ми имаа кажано дека преку one можело да се земат два припејд броја (именувани братски или не знам какви картички), при што разговорот меѓу нив е бесплатен. Но на нивната страница оваа понуда не ја најдов, некое инфо и за ова?

фала однапред.

дуо.....
мораш да ставаш минимум по стотка месечно за да правиш муабет...

Да. Имам земено од ONE. 1000 денари плаќаш и ти даваат две картички и ако сакаш можеш и два телефона да си земеш од оние алкател што се црвените и црните обични. Помеѓу тие два броја разговорите се бесплатни, а ако сакаш од овие картички да вртиш на друг број освен помеѓу нив два, треба да си ставиш кредит...

Пред се, треба да видиш на која мрежа се луѓето со кој најчесто контактираш, зошто сите 3 мрежи си нудат најголеми поволности само кон својте корисници. Нјадобро досега е ОНЕ, со патетот Џабест, значи пример се договоарате, сите се префрлувате на Џабест и имате по 1000 минути месечно, а се шо треба да се напрај е само да надополниш 100 денари, кој после си ги користиш за разговори, пораки, интернет или било шо кон останатите корисници т.е. сите шо не се на тарифен модел Џабест. а за 79 денари можиш дополнително да активираш и 500СМС,Минути и мегабајти интернет ... ВИП нуди за 79 денари 500 мин кон ВИП, ама толку, Т-Мобиле нудат 200 минути за 99 денари, значи, немжиш да надополниш 100ка, зошто ти земат ДДВ, ќе треба 150... тие нудат дополнително и пакети за СМС, интернет, ама според мене Џабест од Оне е најдобро... ова го зборам за припејд...

За постпејд, исто така зависи кон каде имаш најмногу корисници со кој контактираш, иако ОНЕ пак има најдобра понуда со 3000 минути кон ОНЕ, 200 мин кон други мрежи, 600 смс, ммс и 3 гига интернет за само 700 денари. Вип нудат бесплатни минути кон сите мрежи за околу 800 денари, ама една порака се наплаќа надвор од претплата. За Тмобиле не би коментирал...

Да. Имам земено од ONE. 1000 денари плаќаш и ти даваат две картички и ако сакаш можеш и два телефона да си земеш од оние алкател што се црвените и црните обични. Помеѓу тие два броја разговорите се бесплатни, а ако сакаш од овие картички да вртиш на друг број освен помеѓу нив два, треба да си ставиш кредит...

jas zemav i se utepav od zboruvanje 200+200 minuti ! Podobro od ova Zdravje !

Sto im znaci toa IZnos so povolnosti?!? Jas kako krajna cena na kraj ne gi dobivam tie 0.00 den tuku redovniot realiziran sobrakaj...togas koj kur mi gi stavaat na smetka da mi zjaat?
Prosliot mesec Vkupen iznos so povolnosti 450...Fakturirano za naplata 1000den,

Sledno neka stavat nekoja variablini ravenki so sinus kosinus pa da ja resavame za da dojdeme do vistinskata suma sto imame potroseno

Attachments

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    51,1 KB · Прегледи: 11

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom