Зелен картон

• Креатор на темата Креатор на темата cige
  • Време на започнување Време на започнување
Само годишен цената му е околу 90 евра или зависи од кубикажата и киловатите на возилото
-До 66 KW или 90 коњски сили се плаќа 60 евра за цела година,се погоре од тоа е 90 евра! Е сега некој да ми образложи како да дадам 5500 ден.САМО за ебениот зелен картон и тоа за 7 дена кои ќе ги поминам со семејството во Грција или Бугарија на годишен одмор со мојата 74 KW кола а после цела година ќе си седам овде во Македонија?!?
По се изгледа,овие цени и правила им одговараат само на оние кои ептен често излегуваат од Македонија,како на пр.камионџии,превозници итн. додека на обичните граѓани воопшто не им одговораат,а и слушнав дека и на бугарите им стокмиле слични цени а порано зелениот картон им беше само 5 евра за цела година,изгледа е некоја заедничка ДУБАРА на балканскиве осигурителни куќи :mad:

-До 66 KW или 90 коњски сили се плаќа 60 евра за цела година,се погоре од тоа е 90 евра! Е сега некој да ми образложи како да дадам 5500 ден.САМО за ебениот зелен картон и тоа за 7 дена кои ќе ги поминам со семејството во Грција или Бугарија на годишен одмор со мојата 74 KW кола а после цела година ќе си седам овде во Македонија?!?
По се изгледа,овие цени и правила им одговараат само на оние кои ептен често излегуваат од Македонија,како на пр.камионџии,превозници итн. додека на обичните граѓани воопшто не им одговораат,а и слушнав дека и на бугарите им стокмиле слични цени а порано зелениот картон им беше само 5 евра за цела година,изгледа е некоја заедничка ДУБАРА на балканскиве осигурителни куќи :mad:

Ќе си отидеш у Охер на одмор,или со автобус..Не вреди да дадеш уште 100 евра за зелен картон,а одиш на 7 дена на одмор..

Некои осигурителни компании нудат за околу 1.000 денари да ти извадат зелена карта за до остатокот на траењето на осигурувањето доколку веднаш извадиш нова автомобилска одговорност за следната година кај нив, како и нов зелен картон. Тоа ти е единствена солуција, распрашај се во компанијата кај што ти е извадена полисата за автоодговорност.

Ова пали уште или не постои веќе?

И друг начин освен да купам два картона нема? Не ми се верува која дубара еј...

друг начин е да си земиш рент а кар... и да одиш со друго возило.

За викенд рент а кар уште помалце се исплати, боље ќе платам два картона.

20 evra од ден е... 3 дена, се 60 евра. Али тебе ако ти е поисплатливо да дајш 2 по 50 = 100 евра, евентуално поскапата варијанта 2 по 90 = 180 евра...

20 evra од ден е... 3 дена, се 60 евра. Али тебе ако ти е поисплатливо да дајш 2 по 50 = 100 евра, евентуално поскапата варијанта 2 по 90 = 180 евра...

Не се секаде 20е, на Крф се по 30-35 и тоа вон сезона, евентуално ако ги земеш на повеќе дена (6-7+) ти даваат некои попусти. И да се 20 ете, 3 дена 60 евра плус автобус 35 евра ти доаѓа 100ка и тоа без бензин.

Као и да е не се исплати за 3 дена да фукам 60 евриќи за факин зелен картон, ќе си почекам до 4 август.

Не се секаде 20е, на Крф се по 30-35 и тоа вон сезона, евентуално ако ги земеш на повеќе дена (6-7+) ти даваат некои попусти. И да се 20 ете, 3 дена 60 евра плус автобус 35 евра ти доаѓа 100ка и тоа без бензин.

Као и да е не се исплати за 3 дена да фукам 60 евриќи за факин зелен картон, ќе си почекам до 4 август.

А бре од тука ти викам да го изнајмиш... 90% од авто плацовите имаат по некое возилце за издавање, само ќе ти напрај газдата полномошно за управување на туѓо возило во странство и вози....

За да поминам граница со возило на име на татко ми, ми треба полномошно така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom