Најевтините европски туристички дестинации

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Ауууу Португалија не е баш евтино,у центар да седнеш да пиеш кафе ќе те кошта 30 евра дури,а во некоа покраина 10-15 евра ...
Исто е и во Шпанија,макар во некои локалитети во центар во Мадрид кафето достига и до 50 евра(обично кафе) а да не зборувам пак за нескафе макијато и тие ексклузивните кафиња ...
La Espanola; дечково вика во Мадрид 50 евра кафе, ти сега се врати од Мадрид де кажи да не ги спукало инфлација Шпанциве, а ние не знаеме?:)

La Espanola; дечково вика во Мадрид 50 евра кафе, ти сега се врати од Мадрид де кажи да не ги спукало инфлација Шпанциве, а ние не знаеме?:)

Има леандра не лаже. Убаво си кажа локалитети како на пример јавна куќа, парламент приватни клубови разбираш ;)

сајтов е тамам по темава http://www.priceoftravel.com/1979/european-backpacker-index/
Колку ќе ве чини еднодневен престој во секој од наведениве 47 познати европски туристически дестинации. Со вклучено ноќевање, со билет за една туристичка атракција, два билета во градскиот превоз , три оброка, плус три местни алкохолни пијалоци, кафе со торта или билет за еден концерт.
пример со Цирих- каде сето тоа би ве чинело околу 119.78 долари, или Краков $25.06/day

Шпанија бев у мај 2012(Лорет де Мар и Барселона),цените не беа толку пренапумпани(добро,ако не јадеш цело време у Бургер Кинг или МекДоналдс и навечер ако не пиеш цела вечер Реми Мартин или Џек Даниелс). Значи за пиење земавме од нешто како пивница,6 пива Хајнекен за 3.50е. За јадење имаше прекрасни работи насекаде,во бутиците во Барселона(Зара,Манго,Пул&Беар,Бершка) цените беа поевтини од Македонија. Кафе на почетокот на Рамбла,најпознатата улица во Барселона ме кошташе 4.50е. Вечерта у дискотека у Лорет де Мар,Јегер-5 евра,Ред Бул-5 евра. Текилата 3 евра

Шпанија бев у мај 2012(Лорет де Мар и Барселона),цените не беа толку пренапумпани(добро,ако не јадеш цело време у Бургер Кинг или МекДоналдс и навечер ако не пиеш цела вечер Реми Мартин или Џек Даниелс). Значи за пиење земавме од нешто како пивница,6 пива Хајнекен за 3.50е. За јадење имаше прекрасни работи насекаде,во бутиците во Барселона(Зара,Манго,Пул&Беар,Бершка) цените беа поевтини од Македонија. Кафе на почетокот на Рамбла,најпознатата улица во Барселона ме кошташе 4.50е. Вечерта у дискотека у Лорет де Мар,Јегер-5 евра,Ред Бул-5 евра. Текилата 3 евра
Ми се оди мена за Примавера фестивалот кој се одржува во Барселона тоа време.
Прашањето ми е како е цената на сместувањето во Барселона?

Ми се оди мена за Примавера фестивалот кој се одржува во Барселона тоа време.
Прашањето ми е како е цената на сместувањето во Барселона?
Охх...ние бевме на екскурзија,300 евра кошташе тоа(10 дневна екскурзија,1 ноќевање во Лидо ди Јесоло,3 ноќевања во Лорет де Мар и 1 ноќевање во Ница). Во Лорет де Мар шо ти е на 40-45 минути од Барселона со автобус имаше многу хотели,и тоа не му беа високи цените,а за Барселона стриктно неам појма..околу 30-40 евра ноќевање би требало да биде у стандарден хотел,3 ѕвезди..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom