Руските екстремни десничари го нарекуваат Андерс Брејвик 'херој'

• Креатор на темата Креатор на темата Werther
  • Време на започнување Време на започнување
W

Werther

Гостин
Огромното мнозинство на Русите ги осудија убиствата во Норвешка од страна на Андерс Брејвик, но има еден алармантен број на луѓето таму, кои тивко ги споделуваат мислењата на Брејвик и некои кои дури и мислат дека тој е херој. Во меѓувреме, про-владинската младинска група Наши, која беше пофалена од страна на Брејвик за нејзините дела, се обидува да се дистанцира од неговите коментари.
Извор:Ал-Џезера

Извор Ал-Џезеира ...директно од срцето на екстремната руска Десница... ма сигурен сум дена некој арап отишол да им направи интервју

и многу македонци му се клањаа заради тоа што бил против членови на едно македонско малцинство......

Брејвик е само психопат, ништо повеќе. Не заслужува смртна казна, заслужува доживотна, затворен во келија метро на метро без светло со минимална храна колку да живее што е можно подолго.

Што ќе им е Брејвик кога си го имаат овој

ermolov012.jpg

Брејвик е лудак кој го изнедри западното општество,исто како што го изнедри и најголемиот лудак во историјата, Хитлер,и сега немаесто да го гледаат својот до гуша извалкан двор со крвта на невини луѓе,тие и за ова би сакале да ја извалкаат Русија.
Мене тоа не ме чуди,ако се земе предвид нивното гебелсово наследство а како што читам,и морам да признам тоа ме радува,се помалку им успева таа гебелсова фашистичка пропаганда.

Брејвик не е луд, сосема нормален е, и се надевам ќе гние во затвор, ама баш онака да гние..
Нејсе, не е он луд, луди се тие што го поддржуваат и што наоѓаат начин овој кретенизам и злоба да ја оправдаат.
21 година? Малце е. Треба доживотно без помилување. Уби толку многу луѓе, заради него згаснаа толку многу животи... за што? За бедни 21 година? Пу! Срам да ви е.

После тие 21 година може да му ја продолжат казната за уште 21, Брејвик доби нешто како норвешка верзија на доживотна казна. Барем така прочитав на нетов.

Е порано не толку оддамна кога се беше поинаку и светот беше посигурно место за живеење, досега ке беше стрелан по кратка постапка без разлика дали бил психички здрав или не.
Ама тоа е што да се прави кога дојде времето да
ЈЕБЕ ЛУД ЗБУЊЕНОГ(извинете за србизми, ама така ја знам).
И после кога некои ми обајаснуваат како западот демократија , заштита на човекови права, хомосекусалци вакви таки онакви, заштита на што ти јас знам , напреден ваков таков. Еве ви го западот и неговата демократија и напредност. Отепа незнам колку за 21 година( па макр и доживотно да лежи), па помалце од година по човек му иди. Кај се правата на тие што ги отепа таму 70 души.
Кучиња да отепаше повеќе ке лежеше и повеќе ке го осудеја, ама јбг Запад е тоа и мора да е исправно. Ебати демократијата и напредноста ебати.

Пред некоја минута Брејвик е прогласен за пресметлив. Се очекува казна од 21 година. Каква пародија на европското законодавство...
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/9496330/Anders-Breivik-verdict-live.html

Зошто пародија?

Брејвик Е пресметлив. Тој имаше аргументи за она што го направи, иако на многумина не им се допаѓаа неговите аргументи, но тоа е веќе прашање на перцепцијата.

Пародија ќе беше ако го прогласеа непресметлив, што тој лично би го сметал за најголем пораз.

Па и во МКД многу луѓе се радуваа со Брејвик..:facepalm:

http://kajgana.com/21-godina-zatvor...aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

И ве молам запазете го моментот: “Адвокатот на Брејвик рече дека ќе се жали на пресудата само доколку неговиот клиент биде прогласен за ментално непресметлив, во спротивно Жалба нема да има.“ А ова ми беше врвот: “Норвешките обвинители во завршните зборови бараа Брејвик да биде прогласен за непресметлив и казната да ја служи во психијатриска установа.

Пази, ОБВИНИТЕЛИТЕ барале да биде непресметлив. Наместо да се борат да скапува во затвор, тие на одмор би го пратиле, греота чоекот попуштил со нерви! ПУ!!!!!!!! Ова ли е напредниот, модерен свет? Свет во кој можеш да убиеш 77 луѓе и за 10 години да имаш опција да излезеш???????
НЕ ФАЛА, јас во ваков свет не сакам да живеам!!
Што е со жртвите и нивните семејства, каде е тука праведноста, каде се тука нивните права?????????

Пу јаз'к!!!!!!!!!!!!

http://kajgana.com/21-godina-zatvor...aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

И ве молам запазете го моментот: “Адвокатот на Брејвик рече дека ќе се жали на пресудата само доколку неговиот клиент биде прогласен за ментално непресметлив, во спротивно Жалба нема да има.“ А ова ми беше врвот: “Норвешките обвинители во завршните зборови бараа Брејвик да биде прогласен за непресметлив и казната да ја служи во психијатриска установа.

Пази, ОБВИНИТЕЛИТЕ барале да биде непресметлив. Наместо да се борат да скапува во затвор, тие на одмор би го пратиле, греота чоекот попуштил со нерви! ПУ!!!!!!!! Ова ли е напредниот, модерен свет? Свет во кој можеш да убиеш 77 луѓе и за 10 години да имаш опција да излезеш???????
НЕ ФАЛА, јас во ваков свет не сакам да живеам!!
Што е со жртвите и нивните семејства, каде е тука праведноста, каде се тука нивните права?????????

Пу јаз'к!!!!!!!!!!!!

Судењето не беше против Брејвик, туку против она што тој претставува. Брејвик како поединец е неважен во случајов. Ако му залепеа непресметливост на Брејвик, тоа ќе значеше дека системот е во ред, и дека тој е изолиран случај на лудак. Вака, луѓето ќе морат да размислат за аргументите на Брејвик.

Ова е негова огромна победа, затоа што тој ја оставри својата цел. Да биде сослушан од јавноста на равна нога, а не како лудак.

Судењето не беше против Брејвик, туку против она што тој претставува. Брејвик како поединец е неважен во случајов. Ако му залепеа непресметливост на Брејвик, тоа ќе значеше дека системот е во ред, и дека тој е изолиран случај на лудак. Вака, луѓето ќе морат да размислат за аргументите на Брејвик.

Ова е негова огромна победа, затоа што тој ја оставри својата цел. Да биде сослушан од јавноста на равна нога, а не како лудак.

Ама системот очигледно дека не е во ред. Како може да му се даде 21 година на човек кој убил 77 луѓе? Излага дека за секој човек ќе лежи по неколку месеци само... Наместо да му се даде максимална казна, за да му се објасни на општеството дека вакви испади и вакви суштества нема да се толерираат, му даваат никаква казна, дури и му ја оставаат опцијата да може да излезе за 10 години. Мислам WTF?
После ќе се појави друга будала (условно речено будала, според мене тој е сосема свесен за тоа што го направил и е сосема пресметлив) која не дај Боже истото ќе го направи и него шо, 15 години ќе му дадат?
Баш заради тоа што се борат против тоа што тој претставува требаше да се борат за максимална затворска казна, а не за мизерни 21 години...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom