Некој да користи Tekla strucstures ( поранешен xsteel)

• Креатор на темата Креатор на темата Тhe REAL
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 ноември 2009
Мислења
263
Поени од реакции
146
Има некој што го користи овој софтвер за моделирање на челични конструкции....Јас го користам подолго време...Само сакам да слушнам други мислења за него.......

Има некој што го користи овој софтвер за моделирање на челични конструкции....Јас го користам подолго време...Само сакам да слушнам други мислења за него.......
а ко е твоето мислење за него?

Иначе, го користиме, ама ништо не бива без ANSYS

а ко е твоето мислење за него?

Иначе, го користиме, ама ништо не бива без ANSYS
неверојатен софтвер, многу понапреден од неговите ривали advanced steel, prosteel, autodesk Имаше ист таков софтвер....Има многу напредни опции кои ги учев подолго време, во споредба со горе споменатите кои ги немаат.. место ANSYS јас користам solidworks за машински конструкции и sap2000 за градежни.....

место ANSYS јас користам solidworks за машински конструкции и sap2000 за градежни.....
Намената на SilidWorks не е таа. Не се споредува со ANSYS.
Мислев да споменам дека со ансис-от се прави анализа на цела конструкција, симулираш оптоварување и добиваш реални коефициенти на цела конструкција со напонски карактеристики, дијаграми и уствари цела пресметка која би коштала многу многу време ако се прави рачно.

Мислам дека и ова не е лошо да се проба http://usa.autodesk.com/autocad-structural-detailing/

Тие не се инсталираа додатно во сетапот? Нешто такво знам дека фигурираше во 2012 верзијата само дека не ми е по струка имам дигано инсталација по процедура
Можно е да има и таква опција, само јас се откажав од учење на тој софтвер, затоа што tekla-та е многу понапреден софтвер, и има поголеми опции...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom