HTC One X (The King of Android)

• Креатор на темата Креатор на темата Castor
  • Време на започнување Време на започнување

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Локација
Sinaloa,Mexico
HTC на 6-ти Мај го лансираа HTC One X,телефон кој буквално ги сруши сите очекувања.Димензии 134.4 x 69.9 x 8.9 мм,тежина 130 грама.Со Nvidia Tegra 3 QuadCore на 1.5 Ghz,32 GB Rom и 1 GB Ram меморија,моментално е неприкосновен на пазарот.One X доаѓа со Beats Audio,досега најдобра 8Megapix камера со снимање на 1080p HDR и предна 1.3 мг камера со 720p квалитет на видео,стерео микрофон,slow-motion recording,континуирано снимање на ХД видео со можност да се фотографира на 8мг резолуција.Има Super IPS LCD2 capacitive touchscreen.Телефонов е брутален и топло го препорачувам на сите Андроид корисници.Сум видел секакви камери на HTC,One X е чудо.Единствена мана е батеријата која е фиксна и ограниченоста на 32ГБ простор без можност да се догради со мемориска картичка,но затоа тука се Dropbox и слични апликации.
htc-one-x-1.jpg

HTC на 6-ти Мај го лансираа HTC One X,телефон кој буквално ги сруши сите очекувања.Димензии 134.4 x 69.9 x 8.9 мм,тежина 130 грама.Со Nvidia Tegra 3 QuadCore на 1.5 Ghz,32 GB Rom и 1 GB Ram меморија,моментално е неприкосновен на пазарот.One X доаѓа со Beats Audio,досега најдобра 8Megapix камера со снимање на 1080p HDR и предна 1.3 мг камера со 720p квалитет на видео,стерео микрофон,slow-motion recording,континуирано снимање на ХД видео со можност да се фотографира на 8мг резолуција.Има Super IPS LCD2 capacitive touchscreen.Телефонов е брутален и топло го препорачувам на сите Андроид корисници.Сум видел секакви камери на HTC,One X е чудо.Единствена мана е батеријата која е фиксна и ограниченоста на 32ГБ простор без можност да се догради со мемориска картичка,но затоа тука се Dropbox и слични апликации.

Од кога батеријата се мери во гб?

телефончево е лудница во саботата имав прилика да го разгледам и да си прочачкам малку ни з него. многу ми се допаѓа тоа што е тенок, брзината за разлика од моево Галакси му е страшна, а и екранот е одличен. мислам некаде околу 30000 дека е

Одлично телефонче, а исто и HTC One V не е за фрлање. :)

Од кога батеријата се мери во гб?
Ај прочитај уште еднаш и забележи го сврзникот "И".
Сосила се прајте граматичари,лингвисти и сл. ...
--- надополнето: 21 мај 2012 во 19:03 ---
Иначе колку е од прилика цената ?

500 евра минимум.

Телефонов е одличен, само има нешто што мене воопшто не ми се свиѓа, премногу е голем.
На се личи, само на телефон не.

Не се правам лингвист но текстот напоменува една маана а всушност кажува две!

Единствена мана е батеријата која е фиксна и ограниченоста на 32ГБ простор без можност да се догради со мемориска картичка

Телефонов е одличен, само има нешто што мене воопшто не ми се свиѓа, премногу е голем.
На се личи, само на телефон не.
Да,голем е,денеска бев и во мобилари и на пазар,маска или футрола,било што да земам,ми рекоа следниот месец...Искрено незнам како да го класифицирам во Таблет или Телефон,како и да е опасен хибрид е :))
Не се правам лингвист но текстот напоменува една маана а всушност кажува две!

Единствена мана е батеријата која е фиксна и ограниченоста на 32ГБ простор без можност да се догради со мемориска картичка
Да,напишана е една мана,но ми текна во пишување и уште нешто,затоа така испадна.Сега,сакаш да ти нацртам или ќе го употребиш мозокот што сакам да кажам?Ти од се што можеше да пишеш за телефонот,за мојата грешка се фати?Браво ѕвер.

Да,напишана е една мана,но ми текна во пишување и уште нешто,затоа така испадна.Сега,сакаш да ти нацртам или ќе го употребиш мозокот што сакам да кажам?Ти од се што можеше да пишеш за телефонот,за мојата грешка се фати?Браво ѕвер.

Види телефонот е супер како и сите останати од HTC, нема грешка тука.
Ти сугерирав на грешката да си ја поправиш, а не за да те направам неписмен!

Инаку ѕверу, маана се пишува со две А ;)

Проблемот е недостаток на QuadCore апликации.Tegra 3 е нов,сосема различен и се пробива на маркетот,башка овие се револуционерни телефони,зборам и за Gallaxy III.Да можеш да пробаш THD игра,што е својствена за тој процесор,крај,мислам толку :).Не ми се веруваше дека телефон ќе извади ваква графика и фрејм-рејт,сега само Tegra HD игри симнувам :D.Benchmark-овите се нестабилна работа,имам другар имаше Samsung Gallaxy S2,му покажуваше на Quadrant дека е со едно јадрен процесор...што да ти кажам.Незнам дали уште е така :)One S го користи добро познатиот Qualcom Snapdragon,кој е и софтверски подржан.Мислам и да ја направиш математиката,иста фрекфенција се,но One X има уште две јадра и башка Nvidia,а тоа е само за апликации,си има он независно јадро за телефонот,за апликации кои не бараат големи ресурси.Некаде го пишува во ревјуа мислам ова,битна напомена е."The HTC One X comes with the Nvidia Tegra 3 quad-core processor (which is actually a penta-core chip, the fifth core being a low power, low clock unit used to save battery when doing tasks which aren’t CPU-intensive)."http://www.unwiredview.com/2012/02/27/htc-one-x-and-one-s-hands-on-video-and-images-from-mwc-2012/ и исто си кажува дека и DualCorot на One S е ѕвер :)).Тоа е тоа,HTC згази прерано годинава :)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom