Комплетно чистење на хард-диск

• Креатор на темата Креатор на темата Hristijan_95
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 мај 2010
Мислења
540
Поени од реакции
72
Локација
Skopje
Ај некој нека ми каже како да го избришам дисков, односно сите фајлови на него, бидејќи треба да го продадам, да неможе да се видат фајловите што ми биле на него.

Наједноставно. Десен клик-формат-Full Format :) Чекаш некое време и толку. Празен е ;)

Наједноставно. Десен клик-формат-Full Format :) Чекаш некое време и толку. Празен е ;)
Хмм не би рекол дека така се брише се, после голем дел од фајловите можат да се извадат...

Ако не ти е Виндоусот инсталиран на него, мислам дека можеш и вака:
Untitled.png
Само почекај да видиме што ќе кажат и другите...

Опни го како slave на некој компјутер и на сите партици направи им формат ... како сликата на хип хоп .... или преку сетап направи го со една партиција да е како нов

Абе може така, ама после со разни алатки може да се врати голем дел од тоа што било на него.
Па сигурно нема тој што го зема, да му треба за да те провери што си правел. :D

Ај некој нека ми каже како да го избришам дисков, односно сите фајлови на него, бидејќи треба да го продадам, да неможе да се видат фајловите што ми биле на него.

Darik's Boot And Nuke(DBAN)
Прочитај,симни и бриши
Код:
http://www.dban.org/

Со обичен формат ништо нема да направиш,само ќе си мислиш дека си избришал се ;)

Брат ако му мавнеш Quick Format можеби ќе се врати... Ама со Full Format не се враќа па шо сака нека биде ..

Добро убо шо му кажавте на детето како се форматира диск е сеа би ве замолил да не отварате тема за секој хардверски или софтверски проблем .... фино лепо имате тема тука

Добро убо шо му кажавте на детето како се форматира диск е сеа би ве замолил да не отварате тема за секој хардверски или софтверски проблем .... фино лепо имате тема тука
Па добро, мислам дека ова не е софтверски проблем, затоа отворив тема. Може да споиш ако е погрешно. :)

Брат ако му мавнеш Quick Format можеби ќе се врати... Ама со Full Format не се враќа па шо сака нека биде ..
Брат те молам поштеди не од глупави мислења, не јади :гомце: само, коа не знаеш нешто не шлапај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom