ЕВН лопови

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да си нарачаме 2-3 кубици компјутери од Србија? :icon_lol:
Може и од таму, али најубаво би било од Охридското село - Велгошти. Земаш Моторната пила, Теренецот сосе приколката и товараш колку сакаш...

Нема чаре за струјата...и јас се греам на дрва,па сметката за струја ми е 2500ден.
Сакам да кажам и дека двотарифните нови струјомери,повеќе влечат од еднотарифните стари струјомери...тоа е моето искуство...
Посебно откако ја укинаа дневната евтина тарифа....

Нема чаре за струјата...и јас се греам на дрва,па сметката за струја ми е 2500ден.
Сакам да кажам и дека двотарифните нови струјомери,повеќе влечат од еднотарифните стари струјомери...тоа е моето искуство...
Посебно откако ја укинаа дневната евтина тарифа....
Имам јас експериментирано со новите дигитални броила ги имам исклучено сите апарати до еден од штек и за еден сат пак гледам дека неколку киловати броилото има напраено. А со старите броила не беше така...

Имам јас експериментирано со новите дигитални броила ги имам исклучено сите апарати до еден од штек и за еден сат пак гледам дека неколку киловати броилото има напраено. А со старите броила не беше така...
Токму така....абе лопови:sick:

Mерењата се делат на две групи, мерења во научни цели и мерења во трговски цели - законска метрологија.
Мерењата во трговски цели се во секоја држава под контрола на јавната власт.
Порано ниту на пазар не беше дозволено да се мери, со друга вага освен со контролирана вага, која можеше да се изнајми на самиот пазар.
Сега се е препуштено на лепотаните од регулаторна и на слични такви лепотани. Затоа ова ни се случува. ЕВН им текнало ќе ставаме вакви струјомери и готово, ако прашаш кој ви дозволи тоа да го правите - ќе ти речат - лепотанот
А лепотанот гледа нешто за себе да ќари, а за нас не му е ниту гајле.
Еве интернет страница на Меѓународната организација за законска метрологија
http://www.oiml.org/

Mерењата се делат на две групи, мерења во научни цели и мерења во трговски цели - законска метрологија.
Мерењата во трговски цели се во секоја држава под контрола на јавната власт.
Порано ниту на пазар не беше дозволено да се мери, со друга вага освен со контролирана вага, која можеше да се изнајми на самиот пазар.
Сега се е препуштено на лепотаните од регулаторна и на слични такви лепотани. Затоа ова ни се случува. ЕВН им текнало ќе ставаме вакви струјомери и готово, ако прашаш кој ви дозволи тоа да го правите - ќе ти речат - лепотанот
А лепотанот гледа нешто за себе да ќари, а за нас не му е ниту гајле.
Еве интернет страница на Меѓународната организација за законска метрологија
http://www.oiml.org/

Начекале село без кучиња, а?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom