WinRar password cracker

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Локација
Охрид, Македонија
Во стариот ПЦ си имав фолдер со многу интернет историја.. слики, логој, текстој,... вистинско богатсво :place: . И не знам шо ме удрило в гла, го раровав и го заштитив со пасворд.
И сеа сакав да го отворам, абе 1000 пасворди пробав.. џабе.. којзнае што пасс имам ставено. :rolleyes:

Барав по интернетов софтвер за кракирање, ама и тоа не помага. Фајлот е заштитен со WinRar 2.8 (extract version).
Авторот вика дека ни самиот тој не може да декриптира таков фајл. Малку е чудно тој да не оставил бекдор ама ај...
Пробав програми што прават обид да го дознаат пасвордот... Некои од нив се лимитирани на 3 карактери додека не ги платиш :facepalm: ... а дел од нив ми дадоа estimated time 4000 год :tapp:
Дајте некоја подобра идеја ако постои... ВАЖНО ми е!

Фала ви однапред и одназад ;):D

Нема подобра идеја.
Ке најдеш некој таков пиратски програм на интернет, за да немаш ограничувања и ако си користел некој англиски зборови можеш да пробаш пробивање со речник.
Инаку единствена можност ти е со brute force да пробаш да ја дознаеш лозинката. Ако одприлика знаеш кои карактери си ги користел ограничи го барањето на нив, како и должината на лозинката.
Али тоа трае многу време, голема е веројатноста да не го дочекаш пробивањето на лозинката бидејки 21.12.2012 е многу близу. :)

Абе одев на таа варијанта со елиминација на карактери, и дојдов до некоја комбинација од 8 (6 букви + 2 бројки)
Е сеа прашањето е дали има некој побрз софтвер. Хардверски имам јака конфигурација.

Абе одев на таа варијанта со елиминација на карактери, и дојдов до некоја комбинација од 8 (6 букви + 2 бројки)
Е сеа прашањето е дали има некој побрз софтвер. Хардверски имам јака конфигурација.

Најлесно ти е да се откажеш, зашто вака нема да ја дознаеш лозинката.

Откажи се, 8 карактери се многу.
Сигурно немаш ставено англиски збор, па листите од нет нема да ти користат.
А за се друго ке ти се потребни неколку години кракнување додека се погоди лозинката.

Во стариот ПЦ си имав фолдер со многу интернет историја.. слики, логој, текстој,... вистинско богатсво :place: . И не знам шо ме удрило в гла, го раровав и го заштитив со пасворд.
И сеа сакав да го отворам, абе 1000 пасворди пробав.. џабе.. којзнае што пасс имам ставено. :rolleyes:

Барав по интернетов софтвер за кракирање, ама и тоа не помага. Фајлот е заштитен со WinRar 2.8 (extract version).
Авторот вика дека ни самиот тој не може да декриптира таков фајл. Малку е чудно тој да не оставил бекдор ама ај...
Пробав програми што прават обид да го дознаат пасвордот... Некои од нив се лимитирани на 3 карактери додека не ги платиш :facepalm: ... а дел од нив ми дадоа estimated time 4000 год :tapp:

демек твој е фолдерот :свиркам:

Откажи се, 8 карактери се многу.
Сигурно немаш ставено англиски збор, па листите од нет нема да ти користат.
А за се друго ке ти се потребни неколку години кракнување додека се погоди лозинката.

Види, најлесно е да се одкажам.. Јас се малтретирам со ова веќе 6 месеци.. Ама стварно ми е многу важен тој проклет фолдер, посебно ради сликите. И мислам дека сега сум најблиску пошо по долга анализа го стеснав бројот на карактери на 8. Дур дел од нив се познати, земајки во предвид дека имам фраза која ја употребувам во многу пасворди. (се надевам дека овде нема исклучок)
Значи се што ми треба сега, е некој добар и брз софтвер. Бесплатен, секако.

демек твој е фолдерот :свиркам:

Демек битно е то многу?

Пробај со RAR Password Recovery, на piratebay ја имаш целата верзија :)

Ќе пробам... секако неам алтернативи. Само екстремно глупаво е една толку глобално користена програма, да нема опции од типот "Forgot your password?"

А да ги запишеш на ливче(Notepad) сите лозинки што би можеле да бидат.
Така е најмачно но и најбрзо и најточно.
Премногу комбинации се за совтверски да се кракне лозинката.

Ќе пробам... секако неам алтернативи. Само екстремно глупаво е една толку глобално користена програма, да нема опции од типот "Forgot your password?"
Не е воопшто екстремно глупаво, тоа е голема предност на програмот, инаку се губи смислата на заштитата со лозинка. Екстремно глупаво е да заштитиш важни работи и да ја заборавиш лозинката.
Winrar има едни од најдобрите механизми за заштита од пробивање на лозинки, каде што и брзината на компјутерот и нема баш некое значење, што и комбинациите со малку знаци ги прави тешки за пробивање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom