Swag Style

• Креатор на темата Креатор на темата SwaggerD
  • Време на започнување Време на започнување
хаха кловнови пагаат во несвест од што си смешна користиш финти од 8мо оделенци
имаш право не се замарам веке и така ке се бришат овие постови вајда свати што ми беше поентата ако не сеедно:D

хаха кловнови пагаат во несвест од што си смешна користиш финти од 8мо оделенци
имаш право не се замарам веке и така ке се бришат овие постови вајда свати што ми беше поентата ако не сеедно:D
sVativ :D
Srce edno :DDD

Fuck SWAG,CLASS i the real shit.
Попрво би носел нешто вакво и ќе изгледам ко господин
Deutsch-style-mens-wedding-suits-6.jpg

Наместо вакво да изгледам ко да сум избегал од циркус
boys-fresh-style-swag-Favim.com-347049.jpg

.

Ај чичко Шкорпион да ви ги сруши илузиите малку, оти гледам сите експерти на темава, swag било ова, е не, не било тоа, било она.

Терминот 'swag', доаѓа од ЛГБТ заедницата, која во периодот од втора половина на 19ти век почнува да креира алтернативни стилови на облекување, како дел од растечките суб-култури кои никнуваат во тие декади таму, една од кои е панк суб-културата. Особено популарна во 70те, се подeли на уште повеќе стилови со екот на алтернативната сцена и диско сцената. После втората светска војна, со растечката омраза кон хомосексуалците, тие се принудени да ја кријат својата сексуална ориентација. Тука се создава самиот термин SWAG (Secretly We Are Gay), од страна на група холивудски ѕвезди од тоа време.

Како и многу други работи, позајмени од ЛГБТ заедницата и суб-културите од неа, така и оваа, преземена првенствено од хип хоп ентузијастите (барем "модерниве"), тотално си ја презеле дефиницијата за себе и ја претвориле во нешто тотално различно што блaге везе нема со оригиналот. (истото се случи со суб-културата пркната од електронската музика, и хеви метал-музиката, со тешки влијанија од BDSM и leather kink суб-културите кај ЛГБТ заедницата).

Не е прв, нема да е ни последен пат ова да се случи :). Али повеќето од вас нити студирале дизајн, нити студирале историја на дизајн и култура (моден дизајн специфично). Зависи и кои книги за истите теми :).

Сега, дотичниот што ја отвори темата, и останативе smart-ass експерти на темава, размислете повторно кога ќе го фалите стилов. Особено стартеров на темава, што го носи истото како ник. You may wanna change your nickname now ...

Толку од мене, поздрав до следната културна нус-појава на која ќе морам да реагирам :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom