Нацртна геометрија

Член од
24 јуни 2011
Мислења
522
Поени од реакции
462
Учам нацртна геометрија но не ми е јасно како се одредува пробод на права односно точките А1',A2' и A3'. Ако знае некој да ми каже ќе му бидам благодарен.

Ај биди малку по прецизен? Пробод на права низ рамнина и ти требаат координатите на точката?

имам права а и нејзините три проекции и сега не знам да ги најдам точките каде правата ја сече рамнината за да одредам низ кој квадранти минува правата

Се надевам дека си средно или ако си на факс ова ти е почетен курс.(ако си понапреден не ќе можам да помогнам)
Вака сеа, кажи ми, тие трите проекции да не се точки?

Еве ова е, доста е едноставно но асистентката не знае добро да објасни, инаку прва година на факултет сум.
Во случајов со вежбата не знам како да ги опрделам точките (A₁'; A₁"; A₁'")

Attachments

Учам нацртна геометрија но не ми е јасно како се одредува пробод на права односно точките А1',A2' и A3'. Ако знае некој да ми каже ќе му бидам благодарен.

Коса или ортогонална проекција?
Кој факултет си прва?

Па ако ти е во коса е мн лесно. Според пресеците на правите со x y и z оските или пресеците меѓу две од тие правите...Ама вака е малку потешко за објаснување на форумов..сепак е нацртна :) Пробај прво научи ги хоризонтална, профилна и фронтална па после лесно ти е за пресеците..в ум ќе ги гледаш :D
Не кажа кај студираш :)

Штип, Природни и технички науки...
--- надополнето: 19 април 2012 во 23:09 ---
Па ако ти е во коса е мн лесно. Според пресеците на правите со x y и z оските или пресеците меѓу две од тие правите...Ама вака е малку потешко за објаснување на форумов..сепак е нацртна :) Пробај прво научи ги хоризонтална, профилна и фронтална па после лесно ти е за пресеците..в ум ќе ги гледаш :D
Не кажа кај студираш :)
Само тоа сме го поминале до сега , неможам да земам сам да учам ова што ти го кажуваш

За кога ти е ова? викендов ќе гледам да ти пуштам некои слики/примери ако сакаш

На професорите и асистентите работата им е овие работи да ти ги разјаснат. Оди почесто на консултации кај нив и биди редовен на вежби.

Еве ова е, доста е едноставно но асистентката не знае добро да објасни, инаку прва година на факултет сум.
Во случајов со вежбата не знам како да ги опрделам точките (A₁'; A₁"; A₁'")
Дали имаш други вакви презентации?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom