Финале СЕХА: Вардар - Металург (недела 18:00 Загреб)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување

Победник во СЕХА ќе биде:

• Вардар

Гласови: 59 57,8%
  • Металург

Гласови: 43 42,2%

• Вкупно гласачи
    102
Kako posteno gi ishamaravme i Zagreb i Metalurg...Meraci na dushava...SEa ushe titula u mak liga i narednata godina da gleame prava atmosvera u Boris Trajkovski! Cestitki do site navivaci na Vardar!

Kako posteno gi ishamaravme i Zagreb i Metalurg...Meraci na dushava...SEa ushe titula u mak liga i narednata godina da gleame prava atmosvera u Boris Trajkovski! Cestitki do site navivaci na Vardar!
Не ни треба таа сала на нас :)
Немаме толку шминкерај за да ја исполниме.
Кале е нашиот дом, местото каде што се е можно :sneaky:
Мада изгледа играчиве без притисок од публика играат сто пати подобро :pos:

Самите навивачи на Вардар, го ставаа Вардар во заден план, со тоа што не одеа на утакмици, ако ништо друго само нека присуствуваат, немора да се навива..
Ете се покажа дека овој тим на Вардар вреди да му се дај поддршка. Се надевам Пелистер ќе испадни од оваа ситуација како што е сеа, па колку толку ќе се врати ривалитетот во ракометот кај нас.
Фалат тимови како Тутунски Комбинат, Борец и ред други, да не ги набројувам сега..

Види мене никогаш не ме интересирале тие теории на заговор за судии или за криминал у клубовите. А и ти си контрадикторен викаш од кај сум сигурен, а подолу пишеш "а и ќе бидат прваци"... Сега сакаш да победите а знаеш дека неможете. Подобри се Металург, покажаа солидна сезона у ЛШ, додека вие игравте само СЕХА, и плус уморни беа играчите од турнирот во Гетеборг. И сфати дека е нормално да се обожава и форсира Металург у државава пошо е мини репрезентација и се првата македонска екипа што помина групи у ЛШ.

Абе вие сте многу јаки на форум бе на трибини ве нема ни едно Кале не може да се исполни ц ц :icon_mrgr:

Само заради една победа почнавте премногу да ги потценувате Мојсо,Миркуловски,Алуш..ако ја повратат формата од првата полусезона нема да им требаат ни Станич,Маркович за да ве победат;)
За Вардар сум,али реално Металург има доста појјак тим од Вардар.

Абе вие сте многу јаки на форум бе на трибини ве нема ни едно Кале не може да се исполни ц ц :icon_mrgr:
Дерби фанови сме за ракомет, а за годинава знаеш што е работата :icon_mrgr:
Колку фатив видов, што неможев во живо си проследив на ТВ :icon_mrgr:

Ау Вардар како ги плесна фаворитите. Секоја чест, и што друго да се каже освен дека заслужено ја освои титулата. Очигледен е заморот кај Металург и кај Загреб што Вардар максимално го искористи.
Влегоа како аутсајдери, излегоа како шампиони.

Iskreno ja ovaa sezona bev na 90 posto od utakmicite na Vardar.. I na taa u Avtokomanda, koa skoro pola sala pocnavme da vikame za Vardar pa se chudea site... Pa sea ti vidi.. A toa sto Komitite kako navivacka grupa imaat doneseno takva odluka ( neznam pricini) toa e nivna rabota i ne navleguvam. A ti garantiram da se plasira Vardar u liga sampiona ke ja osetish razlikata u pravi navivaci koi se dojdeni tamo za klubot a ne curici koi otishle da fatat decko na utakmicata;)

Види мене никогаш не ме интересирале тие теории на заговор за судии или за криминал у клубовите. А и ти си контрадикторен викаш од кај сум сигурен, а подолу пишеш "а и ќе бидат прваци"... Сега сакаш да победите а знаеш дека неможете. Подобри се Металург, покажаа солидна сезона у ЛШ, додека вие игравте само СЕХА, и плус уморни беа играчите од турнирот во Гетеборг. И сфати дека е нормално да се обожава и форсира Металург у државава пошо е мини репрезентација и се првата македонска екипа што помина групи у ЛШ.
Ќе бидат прваци но не затоа што се подобри туку од други причини ;)

Дали покажале солидна сезона во ЛШ мене ич не ме занима. Своите ставови за нив си ги кажав. Мене не ме импресионираа вооопшто како тим. Само индивидуални квалитети.
А и лесните противници си го направија своето. Уморни биле играчите од Гетеборг, божем пролетва зилион уткмици изиграа пролетва.
Од ЕП до сега немаат ни 5 утакмици изиграно на клупско ниво подобрите играчи.

Ондак кое е оправдувањето за мечот во Автокоманда?
Или и таму беа изморени од настапите во Лш :ROFLMAO:

Оваа ситуација искрено ме потсеќа на фудбалското првенство.
Рабоптнички дига до врв на почеток на првенство. Прво коло сите се фанови на Работнички, 10-0 ќе го тепале вардар :ROFLMAO:
И оп 1-0 за вардар перед 10 000 навивачи на Вардар и родителите на играчите на работнички.

Не сме се дигнале по една победа. Имаме квалитет, но во денови кога му оди на Станиќ реално џабе е квалитетот. Многу работи зависат од него.
Го плеснавме Нексе. Нексе ретко губи на свој паркет. Дома паднаа сите, освен во првите мечеви и последниот кој немаше никакво значење никој не не надигра. Тоа што не победувавме со 30 разлика е заради тоа што се испробуваа нови варијанти. Се ротираше многу дур да се најде правата тактика.
Колку аматерски изгледа оваа игра на металург спрема играта на Вардар?
Со играчи кои на хартија се може класа послаби, да ти направат од +6 на -3 во ден кога Станиќ има 50% одбрани, е стварно голема работа.
После овој меч со право можам да кажам дека годинава за Металург сме Дански клуб во поглед на убавината на играта.
Дали не беше очигледна помошта од судиите денес?
Очекувај и полошо на реваншот ;)

Иста е и тука ситуацијата, верувај народот за инает ќе му ја даде поддршката на вардар, затоа што Вардар игра ракомет, не игра со судии, Вардар е името со кое се гордее Скопје, Вардар е оној во кој повеќето Скопјани сакаме да се вложуваат пари.
Осеќа народот што е вештачко, па затоа во сезона кога воопшто не одиме на ракомет (организирано) им се дешава на мечот во Автокоманда на луѓето кои Минчо им делел карти да запеат за вардар на крај (пола сала ;)).

I ja sum za Kale, ama neznam dali vishe smee da se igra liga shampiona u nea;)

Самите навивачи на Вардар, го ставаа Вардар во заден план, со тоа што не одеа на утакмици, ако ништо друго само нека присуствуваат, немора да се навива..
Ете се покажа дека овој тим на Вардар вреди да му се дај поддршка. Се надевам Пелистер ќе испадни од оваа ситуација како што е сеа, па колку толку ќе се врати ривалитетот во ракометот кај нас.
Фалат тимови како Тутунски Комбинат, Борец и ред други, да не ги набројувам сега..
Ти нема врска муабетов... на која утакмица да се собереме кога ни Загреб ни Металург не дојдоа во Кале?

I ja sum za Kale, ama neznam dali vishe smee da se igra liga shampiona u nea;)

Смее, со Барса ако се сеќаваш игравме во Кале, кога му се намерачија сите на Рутенка.

Боби ок е бато, немора толку воинствено,пријателчиња сме сите. Еве од твоја гледна точка, како бомбастичнио тим на металург си дозволи како што праша Сајбер, од +6 да дојде на -3 со над 50% одбрани од најдобриот голман моментално во Европа? немање желба? под чест им е да се напрегаат за Вардар? уморни биле? или можеби едноставно беа надиграни и прочитани?

И незнам колку луѓето тука следат случувања, иако постовите на Сајбер изгледаат како обвинувања, апсолутно е во право кога вика дека Јорданов сака да го уништи Вардар. Како инаку се објаснува земањето и дремењето на клупа на Митревски,кој во Вардар беше стартер против Кил,Барселона,Адемар, а во Металург 5 минути дали има изиграно вкупно? Како се објаснува купувањето на пола екипа на Вардар да дреме на клупа или да игра само одбрана во металург, тука мислам пред се на Велко, кој има што да понуди и во напад.

И за медиумите исто е точно. Бомбастична најава за металург -татран ало, а Вардар игра со Загреб!

И Боби, овие два дена, југосите што ги викаш дека сме ги прибрале од обала не правеа лом. Лом правеа и кршеа кичми Јовчевски,кој го еба Загреб, Ојлески кој денес го врати Вардар во живот од -6 на минус два. Столе кој е прав звер,колку ли му се прави мерак да го клеца Лино,Никола и Мики кои се лавови во одбрана и Фичо кој го реметеше Станиќ. Е тие кршеа овие два дена. А пази во металург се спремаат како што слушнав 2-3 странски засилувања. Да не стане обратна ситуацијава,па да греat клупа мистер мев и Жути:)

Вардар во прво полувреме до тајмаутот делуваше како екипа составена од играчи што прв пат се гледаат.Успеаа некако да се доближат пред полувреме со серија од 3/4-0 и сигурно тоа им беше мотив плус за да се стегнат добро во 2 полувреме.Во второ полувреме како друга екипа да излезе на терен.Одлична игра и во напад и во одбрана плус голманот се разбрани па имаше период кога Металург немаше 8+ минути дадено гол.Тактички според мене Вујовиќ и Вардар ги изедоа Червар и Металург.Со онаква супериорност како во 2 полувреме Вардар може далеку да догура и во едно натпреварување како што е ЛШ.Со среќа нека е титулава па се надевам дека и наредната година ќе остане во Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom