Колку се пристојни возачите на ЈСП?

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување

Колку се пристојни возачите на јсп?

• Прилично пристојни и го почитуваат кодексот на однесување.

Гласови: 27 57,4%
  • Воопшто не се пристојни не го почитуваат кодексот на однесување.

Гласови: 20 42,6%

• Вкупно гласачи
    47
L

.Lost Angel.

Гостин
На кратко и многу едноставно колку се пристојни возачите на јсп?

Еве дел од една нова и многу смешна случка.

ВОЗАЧ НА ЈСП НАВРЕДУВАЛ ЖЕНИ: На к.. ли да ве возам?
7AB78210B2912841A1A1E88E9E0CF670.jpg
Возач на автобус со број 51 ги пцуел сите жени што во петокот напладне се качиле во автобусот кој го возел тој. Им се обраќал со вулгарни зборови, заканувајќи им се дека сексуално ќе ги нападне. Не престанал да ги навредува цел пат додека се возеле од Драчево до Центар, пред сите пензионери и малолетници што биле во автобусот.
"Автобусот не е банана, па да трчате по него. Кај сакате да седнете? На к.. ли да ве возам?", го прераскажуваат муабетот патничките што тој ги нападнал.
Тие велат дека шоферот не престанал да пцуе и откако еден од постарите патници го предупредил да биде пристоен. Но тој го нападнал и него.
"Ако стрина ти се качи на следната станица, ќе видиш што ќе $ правам. Воопшто нема да размислувам", му рекол на патникот.
Патничките велат дека случајот веднаш го пријавиле во секторот за внатрешна контрола во Јавното сообраќајно претпријатие.
Мишо Николов, директорот на ЈСП "Скопје", најави дека ќе го суспендира возачот.
"Ќе проверам што се случило, и веднаш ќе го суспендирам од работа. Ние донесовме кодекс на однесување на возачите, и тие мора да го почитуваат. Патниците освен што мора да добијат безбедно патување, треба да се возат и со љубезни шофери, а не со возачи што се однесуваат непристојно", рече Николов.

Колку што се пристојни патниците на ЈСП.
Факт е дека возачите треба да се пристојни кон патниците, ама и патниците треба да се пристојни кон возачите....

Колку што се пристојни патниците на ЈСП.
Факт е дека возачите треба да се пристојни кон патниците, ама и патниците треба да се пристојни кон возачите....
Така де. Колку може да биде пристоен некој кој секој ден се соочува со хорда урук-хаи.
Да не сакате со бон-тон од бечка каваљерска школа да истапува возачот на 53-ка што вози до Кандахар.

Имаат од се по нешто у ЈСП.Има ептен фини и културни шофери, ама има и прави говеда.Има шофери кои почитуваат сообраќајни правила и возат прописно а имаат и пензионирани формула еден пилоти за кои не важат семафорите и пешаките премини..

На кратко и многу едноставно колку се пристојни возачите на јсп?

Еве дел од една нова и многу смешна случка.

ВОЗАЧ НА ЈСП НАВРЕДУВАЛ ЖЕНИ: На к.. ли да ве возам?
7AB78210B2912841A1A1E88E9E0CF670.jpg
Возач на автобус со број 51 ги пцуел сите жени што во петокот напладне се качиле во автобусот кој го возел тој. Им се обраќал со вулгарни зборови, заканувајќи им се дека сексуално ќе ги нападне. Не престанал да ги навредува цел пат додека се возеле од Драчево до Центар, пред сите пензионери и малолетници што биле во автобусот.
"Автобусот не е банана, па да трчате по него. Кај сакате да седнете? На к.. ли да ве возам?", го прераскажуваат муабетот патничките што тој ги нападнал.
Тие велат дека шоферот не престанал да пцуе и откако еден од постарите патници го предупредил да биде пристоен. Но тој го нападнал и него.
"Ако стрина ти се качи на следната станица, ќе видиш што ќе $ правам. Воопшто нема да размислувам", му рекол на патникот.
Патничките велат дека случајот веднаш го пријавиле во секторот за внатрешна контрола во Јавното сообраќајно претпријатие.
Мишо Николов, директорот на ЈСП "Скопје", најави дека ќе го суспендира возачот.
"Ќе проверам што се случило, и веднаш ќе го суспендирам од работа. Ние донесовме кодекс на однесување на возачите, и тие мора да го почитуваат. Патниците освен што мора да добијат безбедно патување, треба да се возат и со љубезни шофери, а не со возачи што се однесуваат непристојно", рече Николов.

Ова ли се смета за сексуален напад...:pos:

Имаат од се по нешто у ЈСП.Има ептен фини и културни шофери, ама има и прави говеда.Има шофери кои почитуваат сообраќајни правила и возат прописно а имаат и пензионирани формула еден пилоти за кои не важат семафорите и пешаките премини..

Јас сум за оние кои возат како да возат авион а не да седнам во автобус и да мислам дека патувам за Германија :pos:

Не е во врска со возач од ЈСП,али мене ми се деси една смешна случка во 23 приватен иначе.Влегува една жена му дава пари се нормално да возачов и овој ги гледа и и вика:
-22 денари имаш.
Женава одговара:
-Јас мислев овие ситните тројки се.
Возачов:
-Тројки НЕМА:pos:

хахааха ова му се заканувал дека сексуално ќе ги нападне е изгледа пцуење од типот сеа ќе ти еееееам ова она ,
да ми го испушиш , да те еаам во г... итн итн :d

возачите треба да бидат во кабина- да немаат никаков контакт со патникот
нема што тој да се оптеретува со продажба на билети - враќање кусур....
едноставно да седне и да вози- ништо друго
а не да му се залепат у фаца некои и да си прават муабет со него -
нека си ги вратат кондукторите

Шо па толку мерак за палестинките на к** да ги стави?! Нашол шо сорта да е*е...

Не гледам шо треба да биде пристојно кај шофер на автобус за разлика од таксист кај шо имаш непосреден контакт и близина дур се возиш.

Во автобус влегуваш со спремни пари,земаш карта ја ништиш и чао.Или влегуваш од задна.

Ваљда кога влегувате во автобус не велите: Добар ден шоферу,како сте денес,шо има по дома,каде има слободно место да седнам и таканатаму...

Шознам :/

Утре ќе се возам со 51 и ќе видам дали ќе може на к** да ме седне. ;) :pos:
е да си ми жив и здрав слатко ме изнасмеа :pos:
--- надополнето: 5 април 2012 во 01:46 ---
до сега не сум начекала некој безобразен возач што се дере... ( само што пушта шабанерија,а тоа страшно ме нервира:facepalm: )

За целава моја автобуска историја (малце помалку од 10 години) дали 2-3 пати сум наишла на некој ,,надркан,,. Во глобала сите биле културни, и пред да им ,,наложат,, да бидат. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom