За сите што неможат да играат на кантер сервери [Од Лаг]

• Креатор на темата Креатор на темата wizzy -
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 март 2012
Мислења
651
Поени од реакции
741
Значи туториалов е за сите што имаат проблеми од лаг.Помага и во многу други работи.
Одете My Computer > Control Panel > Network Connections > Local Area Connection 2 > Properties > QoS Packet Schuduler > Uninstall
xp_qos.jpg

Влезете и играјте :D

Повеќе би помогнално да исклучите Energy efficent inernet, или како и да е на твојот антички XP :D

Би требало да е во> Internet protocol>configure>power options.

И тоа помага, али по мое мислејне ова помага повеќе.

Eve samo za windows 7 LAG NO MORE !!!

Open regedit
* Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile
* There will be an entry for network performance throttling, default value is 10; set it to FFFFFFFF hex (willl look like 0xFFFFFFFF to the right of the entry)
* Reboot

Open regedit
* Go to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile
* There will be an entry for network performance throttling, default value is 10; set it to FFFFFFFF hex (willl look like 0xFFFFFFFF to the right of the entry)
* Reboot
Ај баш да видам :)
edit: па со некои 10 милисекунди помал пинг имам, ама и жена ми го исклучи нејзиниот компјутер во меѓувреме...сепак мислам дека кај појаки машини ќе се осети подобрување од ова.

Jas imav 90ms sega imam 18-35ms

Open regedit
* Reboot
Fala podobro e :D

Open regedit
* Reboot
јас не го најдов ај те молам......

Малце ќе одам офтопик,зошто на сите сервери ми вика Steam validation reject ?
А пред тоа сум играл на интернет без никаков проблем.
Фала и позз :)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom