Итно ми треба интернет!

• Креатор на темата Креатор на темата Braveheart
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 октомври 2011
Мислења
55
Поени од реакции
44
За 2 дена треба да се преселам во ново станче на пократок период, па ме интересира дали постои можност да се постави интернет во рок од 2 дена и кои провајдери би ми го понудиле тоа?

Според мене и мислам дека сите провајдери на први вклучуваат интернет,зошто едноставно не си купиш усб интернет ?

Нема подобра опција од Acid што ти ја предложи така да :)

3G стикче! Прв пат слушам за тоа. Што е тоа, колку му е лимит, брзина, спецификации има некаде или некој линк од каде може да се купи?

Ако имаш број на T-mobile активирај Mobile Surf, дневната понуда е 29 денари. :)

За 2 дена треба да се преселам во ново станче на пократок период, па ме интересира дали постои можност да се постави интернет во рок од 2 дена и кои провајдери би ми го понудиле тоа?
Во моментов имаш 4G Неотел и максимум 3G мобилни оператори опции.
Али пази перформанси (зависат од покриеноста и оптеретеноста) и најмногу цена.

Ако имаш број на T-mobile активирај Mobile Surf, дневната понуда е 29 денари. :)
Штета, не сум на Т-mobile
--- надополнето: 26 март 2012 во 22:16 ---
Само 2 GB месечно! Па тоа е ужасно малку. Нема некои со двоцифрена бројка на GB месечно?

Најдобро моментално преодно решение ти е според мене од ONE,можеш да го активираш и со припејд број,а нема да се врзеш со договор
ONE Mobile Net Пакети

Колку што разбрав од првиот пост, ти треба интернет за два дена или за два дена највеќе да може да се приклучи? :confused:

Послем добиваш неколку одговори за на крај ти да искоментираш дека 2 GB месечно ти се многу малку.

jhk.jpg

Најдобро моментално преодно решение ти е според мене од ONE,можеш да го активираш и со припејд број,а нема да се врзеш со договор
ONE Mobile Net Пакети
Да, некако ова на One. L пакетот највеќе би ми одговарал. Ми треба да си приклучам нет и на лаптоп и на десктоп компјутер. Претпоставувам Аеродром е солидно покриен со сигнал.

Само не ми е јасно како оди процесот за поставување, еве ќе пуштам порака да речеме и како ќе знам како да се приклучам. Добро претпоставувам после ќе ми стигнат податоци што како. Малце го тупам, ама сакам да сум сигурен. :)
--- надополнето: 26 март 2012 во 22:27 ---
Колку што разбрав од првиот пост, ти треба интернет за два дена или за два дена највеќе да може да се приклучи? :confused:

Послем добиваш неколку одговори за на крај ти да искоментираш дека 2 GB месечно ти се многу малку.

jhk.jpg

Ни trolling ни lying. :) За 2 дена се префрлам во ново станче и ќе живеам 3 ипол месеци, па мислев за тоа време да си најдам солуција за солиден интернет. Проблемот ми беше како за 2 дена да успеам да добијам интернет, бидејќи работата ми зависи од тоа.

Да, некако ова на One. L пакетот највеќе би ми одговарал. Ми треба да си приклучам нет и на лаптоп и на десктоп компјутер. Претпоставувам Аеродром е солидно покриен со сигнал.

Само не ми е јасно како оди процесот за поставување, еве ќе пуштам порака да речеме и како ќе знам како да се приклучам. Добро претпоставувам после ќе ми стигнат податоци што како. Малце го тупам, ама сакам да сум сигурен. :)

Ни trolling ни lying. :) За 2 дена се префрлам во ново станче и ќе живеам 3 ипол месеци, па мислев за тоа време да си најдам солуција за солиден интернет. Проблемот ми беше како за 2 дена да успеам да добијам интернет, бидејќи работата ми зависи од тоа.
Најдобро да појдеш кај нив во салон поради тоа што ќе треба да ти дадат и USB модемче и се надевам дека ќе ти објаснат се :)
--- надополнето: 26 март 2012 во 22:30 ---
Тешко дека за два дена ќе добиеш интернет од било кој провајдер...можеби од кабаелскиве,но чисто сумњам

Земи си интернет (ќе треба и кабловска) од Телекабел, кај нив не треба ни договор ни ништо, ќе си имаш нет и тв 3 месеци, ќе си платиш за 3 месеци, враќаш опремата и толку.
Јави се утре и за 2-3 дена ќе ти наместат.

Не жиевам во зграда и незнам колку е доменот на wireless уред ама ако фаќа можеш да замолиш некој комшија ако има wireless да ти пушти за тие 2-3 месеца па плаќај му по пола сметка за месец :) Ако има некој неограничен интернет топ и за него и за тебе ќе биде

All good now. (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom