Проблеми со Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата Dr.House
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па што пишуваш ко така кога знаеш дека realtek не е решението на неговиот проблем,него му треба нешто што ќе му го реши проблемот,а не нешто што нема да му го реши:facepalm:
Од каде пак знаеме дека нема да го реши проблемот?,од каде знаеме дека нема инсталирано звучни драјвери(поготово што ПЦ веќе било на сервис,а верувам таму сигурно не заборавиле да инсталираат драјвери за звук па макар биле и најлош сервис) и од каде знаеме дека не е до подесувањето???:facepalm:

Вака значи го пишуваш името на твојата матична на google,одиш на страната од матичната,потоа на истата страна само го внесуваш бројот од матичната,ќе ти излезат повеќе драјвери за мрежна картица за биосот е сега тебе ти треба звучниот драјвер значи клик на него ќе му направиш download,потоа ќе го инсталираш и готово завршена работа:)

Ти текнало драјвери за звучната да стајш ?

Провери прво дали имаш инсталирано во ПЦ Realtek High Definition Audio Manager,ако немаш симни го од овде првото ,инсталирај и потоа подеси...ќе се снајдеш...сигурно...ваљда :)

Ајде вака оди Control Panel па Windows Update ако ти нема направено update лево горе стисни на Check for updates почекај некоја минута и види дали ке ти даде драјвер за звучна ако не најде ништо тогаш направи го ова симни го програмчето Driver Genius Professional и со него ке направиш едно скенирање 99 % треба да ти го најде тој драјвер ај уште ова оди на Computer десен клик и properties лево горе стини на Device Manager
и ке ти испадне еден прозорец сликај го тој прозорец и ставија сликата тука на форумов да видиме

Дај не сери туку дочитај што пишува за твојот realtek driver

High Definition Audio Codecs
infotable.jpg

Audio drivers available for download from the Realtek website are general drivers for our audio ICs, and may not offer the customizations made by your system/motherboard manufacturer. To be sure you obtain the full features/customizations provided in your original audio product, please download the latest drivers from your system/motherboard manufacturer's website.

прочитај го болдираното и ќе ти стане јасно,значи убаво ти пишува дека realtek e звучен драјвер,но и тоа дека не нуди целосно решение кога звукот е во прашање и дури го посочува тоа што јас го кажав во претходниот пост,односно за трајно решение со звукот
е потребно да се download-ира звучниот драјвер од страната на производителот.

Aj ne go zaebavajte kakov REaltek koa neznae sto mu treba.
Druze treba da najdes koja ti e maticnata i za nea da baras drajver za sound posto saundot ti e vo maticnata vgraden. Simni go CPU-Z od tuka i pisi posle sto ti pisuva za MAnufacturer i Model pod Mainboard tabot ko na slikava

Значи какви одговори му дадовте на човеков.... он барем си призна дека не знае со компјутери.
Пиша дека има звук само од центар/вуфер што значи ИМА ДРАЈВЕРИ!

Првпат на мојот Desktop копмјутер ставив Windows 7 пред 1 месец од замунда.
Се е ок али нема звук.. Предтоа бев на Windows Xp и се ми беше ок со истите звучници слушав, па решив да го однесам во Нико компјутери да ми стават од ново Windows 7(време беше и малце рам да се достави стар ми е компјутерот).. Денес го земав од Нико и пак нема звук односно сега ми ги препознава звучниците и кога пробувам да тестирам да чепкам нешто гледам дека компјутерот ми испушта звук само кога прави тест звук од Center и Subwoofer.. Иначе сум тотален промашај за компјутери па ако може некој да ми објасни малце по „просто“ како да го fix дека многу ми е битен звукот :)

Однапред фала :)

Другар, погрешно ти се поврзани звучниците позади во компјутерот. Какви звучници имаш?
Ако имаш стандард звучки со еден влез/пин, тогаш треба само да го ставиш позади во ЗЕЛЕНИОТ влез за звучки и ќе имаш стерео звук.

Ако имаш сараунд звучници (со 3 влезови) тогаш позади треба да да ги ставиш точно.
Еден влез ти е за ПРЕДНИ звучници (лев и десен)
Друг влез ти е за ЗАДНИ звучници (лев и десен)
Трет влез ти е за ЦЕНТАР И ВУФЕР (ти само овој го имаш уклучено на погрешно место).

Најубаво, сликај го позади куќиштето кај што се влезовите и сликај ги звучките и каблите од нив па стај ги сликите тука.

Од каде пак знаеме дека нема да го реши проблемот?,од каде знаеме дека нема инсталирано звучни драјвери(поготово што ПЦ веќе било на сервис,а верувам таму сигурно не заборавиле да инсталираат драјвери за звук па макар биле и најлош сервис) и од каде знаеме дека не е до подесувањето???:facepalm:
Ако realtek бил решението за твојот систем,не значи тоа дека тоа е решението за сите системи ширум светот.
најпростото и наједноставното решение го објаснав во моите претходни постови кое е и универзално и непогрешливо значи одиш на страната од производителот го downloadi-раш драјверот што ти треба и тоа е тоа,мислам нема потреба од лутање и од барање на други драјвери или програми за скенирање на драјвери од други веб страни.

Значи какви одговори му дадовте на човеков.... он барем си призна дека не знае со компјутери.
Пиша дека има звук само од центар/вуфер што значи ИМА ДРАЈВЕРИ!

Другар, погрешно ти се поврзани звучниците позади во компјутерот. Какви звучници имаш?
Ако имаш стандард звучки со еден влез/пин, тогаш треба само да го ставиш позади во ЗЕЛЕНИОТ влез за звучки и ќе имаш стерео звук.

Ако имаш сараунд звучници (со 3 влезови) тогаш позади треба да да ги ставиш точно.
Еден влез ти е за ПРЕДНИ звучници (лев и десен)
Друг влез ти е за ЗАДНИ звучници (лев и десен)
Трет влез ти е за ЦЕНТАР И ВУФЕР (ти само овој го имаш уклучено на погрешно место).

Најубаво, сликај го позади куќиштето кај што се влезовите и сликај ги звучките и каблите од нив па стај ги сликите тука.
Тоа пробувам да го кажам цело време....ПОВРЗУВАЊЕТО,а реалтекот само ќе му помогне во приклучувањето.
Ако realtek бил решението за твојот систем,не значи тоа дека тоа е решението за сите системи ширум светот.
најпростото и наједноставното решение го објаснав во моите претходни постови кое е и универзално и непогрешливо значи одиш на страната од производителот го downloadi-раш драјверот што ти треба и тоа е тоа,мислам нема потреба од лутање и од барање на други драјвери или програми за скенирање на драјвери од други веб страни.
Уште сто пати да ги симне и инсталира драјверите,ако му се погрешно поврзани звучниците џабе ќе му биде...пак ќе нема звук.

Твое е да пробаш,јас тука прекинувам пошто почнаа да паѓаат и навредливи зборови
Поздрав

Момци го направив :cuc: чепкав на рандом во Realtek..
И тоа на i want to break free на јутуб тестирав :vozbud:

значи вака:имав цд од виндоусот и си го преинсталирав редовно ама за беља ми си загуби цдто и сеа незнам шо да правам па прашањето е дали може од некаден да го купам тоа цд или да ми кажете некоја друга опција
позз

ако темата е офф топик нека ја преместат модераторите :)

значи вака:имав цд од виндоусот и си го преинсталирав редовно ама за беља ми си загуби цдто и сеа незнам шо да правам па прашањето е дали може од некаден да го купам тоа цд или да ми кажете некоја друга опција
позз

ако темата е офф топик нека ја преместат модераторите :)
:pos:
Не брате тролу, не. Нема никаква друга копија од видовс ХР, само ти шо си ја имал таа, таа е единствена :icon_mrgr:

абе ја мислам прашав убаво ДАЛИ МОЖЕ ДА КУПАМ ОД НЕКАДЕН ЦД ОД ВИНДОУС ХП шо си прајш филмови, не реков јас баш тоа истото цд шо сум го имал не сум толку прост

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom