Проблеми со Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата Dr.House
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
Првпат на мојот Desktop копмјутер ставив Windows 7 пред 1 месец од замунда.
Се е ок али нема звук.. Предтоа бев на Windows Xp и се ми беше ок со истите звучници слушав, па решив да го однесам во Нико компјутери да ми стават од ново Windows 7(време беше и малце рам да се достави стар ми е компјутерот).. Денес го земав од Нико и пак нема звук односно сега ми ги препознава звучниците и кога пробувам да тестирам да чепкам нешто гледам дека компјутерот ми испушта звук само кога прави тест звук од Center и Subwoofer.. Иначе сум тотален промашај за компјутери па ако може некој да ми објасни малце по „просто“ како да го fix дека многу ми е битен звукот :)

Однапред фала :)

Вака значи го пишуваш името на твојата матична на google,одиш на страната од матичната,потоа на истата страна само го внесуваш бројот од матичната,ќе ти излезат повеќе драјвери за мрежна картица за биосот е сега тебе ти треба звучниот драјвер значи клик на него ќе му направиш download,потоа ќе го инсталираш и готово завршена работа:)

Дали горе пишува дека не ме бива во компјутери ?
Провери прво дали имаш инсталирано во ПЦ Realtek High Definition Audio Manager,ако немаш симни го од овде првото ,инсталирај и потоа подеси...ќе се снајдеш...сигурно...ваљда :)

Ајде вака оди Control Panel па Windows Update ако ти нема направено update лево горе стисни на Check for updates почекај некоја минута и види дали ке ти даде драјвер за звучна ако не најде ништо тогаш направи го ова симни го програмчето Driver Genius Professional и со него ке направиш едно скенирање 99 % треба да ти го најде тој драјвер ај уште ова оди на Computer десен клик и properties лево горе стини на Device Manager
и ке ти испадне еден прозорец сликај го тој прозорец и ставија сликата тука на форумов да видиме

Aj ne go zaebavajte kakov REaltek koa neznae sto mu treba.
Druze treba da najdes koja ti e maticnata i za nea da baras drajver za sound posto saundot ti e vo maticnata vgraden. Simni go CPU-Z od tuka i pisi posle sto ti pisuva za MAnufacturer i Model pod Mainboard tabot ko na slikava
cpuz.gif

Да,само што изгледа не го дочитувате неговиот прв пост...
односно сега ми ги препознава звучниците и кога пробувам да тестирам да чепкам нешто гледам дека компјутерот ми испушта звук само кога прави тест звук од Center и Subwoofer
значи кај него има драјвери,но не му е подесено што да му свири,а тоа најлесно ќе го направи со Realtek High Definition Audio Manager

.. Денес го земав од Нико...

Сега се ми е јасно не го носи компјутерот таму повеќе на поправање или надоградување! Гледаат само како побрзо пари да ти извлечат! Подобро најди човек што работи дома со компјутери многу повеќе ќе се заангажира за твојот компјутер!

Знам за повеќе случки во Нико ! На една другарка компјутерот и беше под гаранција купен од Нико 3 пати и го преинсталираа оперативниот систем во рок од еден месец и за сите 3 пати убаво и наплатија се додека не ми се пожали. Кога го ѕирнав компјутерот видов дека хард дискот е расипан па и го сменија за без пари од кога кажала и она таму дека тоа е кварот инаку ќе си тераа по старо !

Нико се катастрофа бе, поарно дај 300 ден на некој дома ќе ти го среди отколку кај нив. Јас да сум сега ќе и го однесам и од главата ќе и го треснам. Колку ти зедоа за да ти инсталираат Windows 7?

Да,само што изгледа не го дочитувате неговиот прв пост...

значи кај него има драјвери,но не му е подесено што да му свири,а тоа најлесно ќе го направи со Realtek High Definition Audio Manager
Дај не сери туку дочитај што пишува за твојот realtek driver

High Definition Audio Codecs
infotable.jpg

Audio drivers available for download from the Realtek website are general drivers for our audio ICs, and may not offer the customizations made by your system/motherboard manufacturer. To be sure you obtain the full features/customizations provided in your original audio product, please download the latest drivers from your system/motherboard manufacturer's website.

прочитај го болдираното и ќе ти стане јасно,значи убаво ти пишува дека realtek e звучен драјвер,но и тоа дека не нуди целосно решение кога звукот е во прашање и дури го посочува тоа што јас го кажав во претходниот пост,односно за трајно решение со звукот
е потребно да се download-ира звучниот драјвер од страната на производителот.

Провери прво дали имаш инсталирано во ПЦ Realtek High Definition Audio Manager,ако немаш симни го од овде првото ,инсталирај и потоа подеси...ќе се снајдеш...сигурно...ваљда :)

Да, цел свет има realtek :)

Дај не сери туку дочитај што пишува за твојот realtek driver

High Definition Audio Codecs
infotable.jpg

Audio drivers available for download from the Realtek website are general drivers for our audio ICs, and may not offer the customizations made by your system/motherboard manufacturer. To be sure you obtain the full features/customizations provided in your original audio product, please download the latest drivers from your system/motherboard manufacturer's website.

прочитај го болдираното и ќе ти стане јасно,значи убаво ти пишува дека realtek e звучен драјвер,но и тоа дека не нуди целосно решение кога звукот е во прашање и дури го посочува тоа што јас го кажав во претходниот пост,односно за трајно решение со звукот
е потребно да се download-ира звучниот драјвер од страната на производителот.
Да, цел свет има realtek :)
Значи ,јас никаде не реков дека ќе го реши проблемот со тоа ,туку дека според мене најлесен начин за некој кој не се разбира во компјутери(како што и самиот кажа) е да проба прво да подеси преку реалтекот и напоменав да го инсталира ако веќе го нема инсталирано во ПЦ,а не по секоја цена.Исто така пошто спомена "Center i Subwoofer"
претпоставив дека има 5.1 или 7.1 кој според мене повторно ќе повторам најлесно ќе ги подеси преку Realtek High Definition Audio Manager
R0U9N.jpg

Значи ,јас никаде не реков дека ќе го реши проблемот со тоа ,туку дека според мене најлесен начин за некој кој не се разбира во компјутери(како што и самиот кажа) е да проба прво да подеси преку реалтекот и напоменав да го инсталира ако веќе го нема инсталирано во ПЦ,а не по секоја цена.Исто така пошто спомена "Center i Subwoofer"
претпоставив дека има 5.1 или 7.1 кој според мене повторно ќе повторам најлесно ќе ги подеси преку Realtek High Definition Audio Manager
R0U9N.jpg
Па што пишуваш ко така кога знаеш дека realtek не е решението на неговиот проблем,него му треба нешто што ќе му го реши проблемот,а не нешто што нема да му го реши:facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom