Изложби на кучиња

• Креатор на темата Креатор на темата Doc Holliday
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е слободен на 15 и 16 Март, слободно може да ни се придружи во Кајганџиската екипа на изложбата, да направиме уште еден одличен собир како минатиот пат ;)

1655961_10201784833362724_1476341757_n.jpg

Астричка си зема оценка 5, и титула ЦАЦ ;) , а за малку ќе земеше и првак на раса.
Супер дружба имаше, и утре одиме повторно, релаксирано и опуштено како посетители.

Следно учество ќе имам во Прилеп и/или Битола на 29 и 30 март, и серазбира, на 12 април одиме во Кисела Вода на стадионот ФЦУ 55 :)

Некоја сликичка, подоцна може ќе ставам повеќе слики.

1977462_729684300386916_2127847982_n.jpg

10003390_729684143720265_1723925005_n.jpg

1911603_729684047053608_2096866737_n.jpg

1900059_729685803720099_380936393_n.jpg

Уште едначка и да можеме да ве наречеме CH Астричка :D Браво и честитки! Да се множат успесите, ама не овде, туку надвор и на специјалки!

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Уште едначка и да можеме да ве наречеме CH Астричка :D Браво и честитки! Да се множат успесите, ама не овде, туку надвор и на специјалки!
Фала Наде :) уште едно учество и треба на Астра за да биде шампион на Македонија :)

Имаше и еден многу убав црн Лабрадор, зеде B.O.G (Best Of Group) :)

Досега немам учевствувано на изложбите на кучина и ме интересира следново-Дали е возможно да се оцени кучето без да учевствува во натпреварувачкиот дел.Имам проблем :( неможиме да се научиме на правилата за во ринг.Дали можи само да се даде мислење од оценувачите без да трчаме во ринг т.е. да се натпреваруваме.Тоа го сакам да го знам да имам мислење од стручни лица.Ако е возможно како оди постапката,каде се уплаќа или како оди таа работа.Поздрав :).
п.с.секако се обидувава да го научам,но безуспешно ...посебно тоа со проверка на забите..тогаш сака да се гали и игра..не да нападне или касни ...:confused::(

Досега немам учевствувано на изложбите на кучина и ме интересира следново-Дали е возможно да се оцени кучето без да учевствува во натпреварувачкиот дел.Имам проблем :( неможиме да се научиме на правилата за во ринг.Дали можи само да се даде мислење од оценувачите без да трчаме во ринг т.е. да се натпреваруваме.Тоа го сакам да го знам да имам мислење од стручни лица.Ако е возможно како оди постапката,каде се уплаќа или како оди таа работа.Поздрав :).
п.с.секако се обидувава да го научам,но безуспешно ...посебно тоа со проверка на забите..тогаш сака да се гали и игра..не да нападне или касни ...:confused::(
Знам дека порано постоеше вонредно отценување, али ми се чини дека не постои веќе ваквиот тип на отцценување.
Изгледа нема друго решение освен да поработиш со кучето и да успееш да го научиш на основните правила на Ринг дресирата.

Ши-Цу

Marija@Toma@Damjan
kuceto nemoze da dobie otcenka bez da bide izlozeno vo ring na izlozba - zboruvame za otcenuvanje spored standardot i po propis, koja bi i se vnela vo rabotnata kniska. Bez ovakva otcena ne mozes da go paris kuceto odnosno ako ja sparis so mazjak od istata rasa bez razlika sto i majkata i tatkoto ke imaat pedigrinja, maleckite nema da mozat da dobijat pedigre. Kuceto mozes da go odneses na izlozbata i da zamolis za strucno mislenje od sudijata posle zavrsuvanjeto na sudenjeto po ringovite no toa ke bide samo neoficijalno mislenje i nisto poveke. Ako te grizi ring dresurata, obrati se na stranata na Kozuf Kennel Club - Gevgelija na fejsbuk, tie minatata sabota organiziraa casovi po ring dresura so profesionalen dreser, a mislam deka ke organiziraat i narednata sabota, pa mozes da otides so kuceto do Negorski Banji i da pocnete da se ucite na odnesuvanje vo ringot. Isto taka ke bide korisno za nea da se navikne i na prisustvo na mnogu kucinja naokolu, bidejki i najkulturnite milenicinja, moze da se pod stres koga ke se najdat do stotina kucinja koi laat civkaat skokaat i trcaat, taka da moze da se isplasat, voznemirat i sl i vo takvi slucai niti vo niti von ring nema da se pratstavat vo najdobro svetlo. Za da se naviknuva na ova mozes da ja nosis prvo na nekolku izlozbi samo za da se navikne na golem broj kucinja okolu nea.

Заврши изложбата во Битола.....
Супер поминав(дури и подобро отколку по очекував зедов оценка 5 и титула CAC)....
Добри оценки од судијата добив,со забелешка за крзното,зошто Аба е со подолго крзно,сега и е период на интензивно митарење,треба да го смени и да го извади летното крзно,па имав замерка овде,но друго супер помина....
Добро движење,одличен гребен,одличен заден став,добар фронт,
Многу се плашев од однесувањето на кучето,во последно време беше бааги расеана,но супер помина,однесување со други кучиња супер,со добар тренинг сабајле успеав да ги поминам како шо треба ринг вежбите,движењето беше повеќе од добро......
Се на се,добро излезе...
Иначе за изложбата доста добри кучиња имаше,доста добри ротвајлери од Србија мажјаци,и неколку од Скопје..
Од втората група,многу добар доберман мажјак,(ако не се лажам истиот од погорните слики,сигурно е тој,истиот хендлер беше)(y),доста добри примероци на Кане Корсо,(победници беа од Србија,одгледувачница)..спремни дечки,со костуми дојдени,каков само став имаа во рингот упм...секоја чест....:drk:
Немаше боксери(освен едно младо боксерче во baby класата),имаше неколку мопсови,шар пеи....
Другите групи не ги видов добро,освен шарпланинците,по,по какви шарпланинци видов,мечки...секоја чест...
Ако не се лажам добија награда за најдобар пар...

Доколку на изложбитего видете следното куче ( се вика Чарли) ве молам контактирајте ме на 078761311. Кучето е открадено.20130108_212450.jpg10178240_489819131123351_541664118_n.jpg

Доколку на изложбитего видете следното куче ( се вика Чарли) ве молам контактирајте ме на 078761311. Кучето е открадено.Прегледај го приврзокот 88619Прегледај го приврзокот 88618
Oбјави по социјалните мрежи на здруженијата за заштита на животни- шансите да го пронајдеш кучето се поголеми. И те молам наведи во кој град ти е украдено!

Кога има и каде се одржуваат изложбите на кучиња кај нас во Македонија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom