Куче или маче - кој е подобар миленик?

• Креатор на темата Креатор на темата ghostxxx
  • Време на започнување Време на започнување

Што би одбрале ?

• Вкупно гласачи
    102
Сум чувал и куче и маче, ама кучињата некако ми се помили и повеќе ги сакам.

Мачките не се лицемерни! Така се однесуваат бидејќи вие незнаете како да им пружите љубов.
Мачките се мирољубиви и педантни суштества што не прават бељи по дома, не кршат и не напаѓаат.
И мачките се 100 пати попаметни од кучињата!
Немам чувано куче досега, а нема ни да чувам. Мачките ми се слабост. :love:

^ Далеку од тоа дека мачките се попаметни од кучињата ... единствена предност на мачките им е тоа што се посамостојни и полесно можат да се снајдат сами во природа.

Сум чувала и куче и маче, но сепак кучињата ми се помили.

Мачките не се лицемерни! Така се однесуваат бидејќи вие незнаете како да им пружите љубов.
Мачките се мирољубиви и педантни суштества што не прават бељи по дома, не кршат и не напаѓаат.
И мачките се 100 пати попаметни од кучињата!
Немам чувано куче досега, а нема ни да чувам. Мачките ми се слабост. :love:

Како тоа досега никогаш немаш чувано куче, а донесе таков заклучок дека мачките се 100 пати попаметни од кучињата ??? :rolleyes:

dog_2.jpg

Мили се и едните и другите, но сепак кучињата се многу позахтевни и позависни од човекот, мачките се посамостојни и понезависни.
Сум чувала куче, сега имам мачка.
Кучето неможеш да го оставиш само ниту на 2 дена, а мачката комотно можеш да ја оставиш дома и да одиш на одмор, и единствено што треба е на комшиката да и оставиш клуч и преку 2 дена да и дава храна и вода.
Како и да е, сепак за оние кои живеат во стан, топло им препорачувам мачка да си земат, нема да се покајат, освен ако немаат преголема желба за куче.

Мачката е лицемер.
Кучето те сака најмногу на свет, и едвај чека да го погалиш за да ти врати со неизмерна љубов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom