Како да регистрирам мое производство за модни додатоци?

Дали мислите дека во маркетите ланци треба да има повеќе избор на модни додатоци (брошеви.....)?

• Вкупно гласачи
    12
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Локација
Скопје
Здраво и живо на сите КАЈГАНЏИИ и КАЈГАНЏИКИ. Во последно време расмислувам една идеја за производство т.е. изработка на модни додатоци и украсни/декоративни предмети за домашни потреби наменети за продажба во маркети, дуќани за такви намени и сл.... Тоа што не ми е јасно е: Како можам да регистрирам легално да се произведуваат тие производи, кои документи ми се потребни, како да се регистрира фирмата (како занаетчиство или како производство), закони кои ми се потребни за овој вид на мал бизнис и се што мислите дека ми е потребно.....
Дајте мислење сите кои што имате некое знаење или искуство со вакви работи, некаде ако имате нешто слушнато, ваше мислење ...... е добредојдено во оваа тема, макар тоа било позитивно или негативно.

Не сватив баш..модни додатоци,како пример обетки,алки и слични тракатанци за женски украс..
или за дома украси..како вазни,статуетки,рамки, и слично..?

Па ова што вика квики си има луѓе за таа работа.
1.Побарај адвокат
2.Ако имаш среќа имаш пријател кој е адвокат или имал искуство па знае како идат работите и ќе ти помогне
3.Надевај се дека некој ќе се смилува и тука ќе напише.

Јас за жал неам искуство така да не можам да ти помогнам со детали.

Епа, богат татко, тоа што ти го наведуваш е занаетчиска дејност.
Ќе одиш во занаетчиска комора во твојот град, и таму има луѓе кои ќе ти објаснат се што треба, и најверојатно тие ја вршат услугата регистрација во централен регистар како трговец поединец.
Останатото таму ќе ти го кажат.

Не сватив баш..модни додатоци,како пример обетки,алки и слични тракатанци за женски украс..
или за дома украси..како вазни,статуетки,рамки, и слично..?
Цитро.... станува збор и за првите кои ги наведе - модни додатоци (брошеви, венчина со интересна платнена фигура, обетки...... ) и за вторите домашни декоративни украси ( вазни, рамки ..... ) но понудата да биде малце поразлична од пазарот по креативна и поефтина. Меѓутоа ја одбегнавме темата, мене ме интересират како да основам фирма, (дали да се води како занаетчиска фирма и дали со неа ќе се овозможи продажба кон маркети ланци...) или како обична фирма.
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 19:45 ---
Па ова што вика квики си има луѓе за таа работа.
1.Побарај адвокат
2.Ако имаш среќа имаш пријател кој е адвокат или имал искуство па знае како идат работите и ќе ти помогне
3.Надевај се дека некој ќе се смилува и тука ќе напише.

Јас за жал неам искуство така да не можам да ти помогнам со детали.
Сепак ти благодарам на тоа што ја посети мојата тема и на тоа што даде твое мислење за истата.
--- надополнето: 20 февруари 2012 во 19:48 ---
Епа, богат татко, тоа што ти го наведуваш е занаетчиска дејност.
Ќе одиш во занаетчиска комора во твојот град, и таму има луѓе кои ќе ти објаснат се што треба, и најверојатно тие ја вршат услугата регистрација во централен регистар како трговец поединец.
Останатото таму ќе ти го кажат.
Фала ти Струмикс за советот, го ценам премногу и за брзо време ќе одам да се советувам на тоа место. Уште еднаш да ти се заблагодарам.

Интересна ти е идејава..сега сите такви работи што се продаваат кај нас се или Турски или Кинески,не е лошо да се има наше производство..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom