Најдобра македонска хостинг солуција

• Креатор на темата Креатор на темата Dr_ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Веб-сајт
www.mkd.net
Na 8. juni 2006 godina Vi isprativme e-mail so slednava sodrzina:
So pocit,

Ova predupreduvanje Vi go isprakame, bidejki stotuku dobivme alarmiranje od direkcijata na serverot deka preku Vasata web stranica www.janesandanski.com e napraven hakerski upad na serverot. Ne bi sakale da veruvame deka toa e napraveno direktno od Vasa strana, no koristite nekoi skripti, preku koi mozat da se involviraat hakeri. Imate i mnogu aktiven forum, koj odzema mnogu od resursite na serverot.
Nie navistina ne sakame da bide isklucena web stranica na nieden nas klient, no morame da gi pocituvame naredbite od direkcijata na serverot. A ottamu decidno se veli deka Vasata web stranica mora da bide isklucena poradi celosna zastita na resursite i stabilnosta na serverot. Daden e rok do 11. juni 2006 godina, pa Ve molime dotogas ZADOLZITELNO da si napravite backup na sodrzinata na Vasata web stranica od serverot, se razbira, dokolku veke nemate nejzina kopija.
Iako vo slucajov nam ni e nanesena steta i nikomu ne dolzime nisto, sepak podgotveni sme na Vase ime da go prefrlime domenot janesandanski.com i voedno ke platime da bide prodolzen za uste 1 naredna godina, a Vie da si najdete hostiranje na drugo mesto.
Ve molime odgovorete ni deka ste go dobile ovoj nas e-mail.

Ve pozdravuvame, so nadez deka ke naideme na Vase celosno razbiranje!

Nema nikakvo predupreduvanje decki sovet NAPOMENA janesandanski e sopstvenost na Drzavnoto sredno ucilste Jane Sandanski i na forumuot ima 30 clenovi zamisluvam da imase 2000 vkupno postvi pomalce od eden administraor na kajgana sto ima

SOVET DECKi

Малку сум збунет... Твој е сајтот janesandanski.com или на државното средно училиште јане сандански?
Ако е твој, зошто велиш дека е нивен?
Ако е нивен, шо к*р се секираш ебаго, нели нивен е сајтот?

Сајтот е во сопственост на училиштето, но нам (неколку ученици) ни е доделен да го одржуваме.

Зошто не го хостирате на странски сервер. Ем подобра услуга дават, ем дури и поефтино е.

Бидејќи ова беше донација заедно со бесплатниот интернет, кој го добија сите средни школи во Македонија.

Тој меил не ви го пратиле без причина.. да не сте се заебавале, уште ќе сте си имале хост.

Незнам каков совет барате од нас смените хостинг и крај. Уствари вие неможете да одлучите за тоа вие сте само ученици таму што ја одржуваат страната и сте направиле беља. Одете кај директорот и кажете му што сте направиле и тој нека си го решава проблемот.

P.Overdrive напиша:
Тој меил не ви го пратиле без причина.. да не сте се заебавале, уште ќе сте си имале хост.
Убаво им кажа. :wink:

Heh, ubavo im kazal - sto zboris be ... ziva smeska e ako nekoj admin neznae da si go sredi soodvetno serverot da nema problemi od skripti koi mozebi ke gi koristi negovite korisnici ...

Inace ako tolku ne najdovte nov hosting i imate zelba da pocekate 15-tina dena kontaktirajte me pa ke vidime sto moze da se napravi ...

Bidikov напиша:
Heh, ubavo im kazal - sto zboris be ... ziva smeska e ako nekoj admin neznae da si go sredi soodvetno serverot da nema problemi od skripti koi mozebi ke gi koristi negovite korisnici ...

Inace ako tolku ne najdovte nov hosting i imate zelba da pocekate 15-tina dena kontaktirajte me pa ke vidime sto moze da se napravi ...
А работава е тоа дали некој знае да „си го среди“ хостингот, или што правеле дечкиве со него? Дури и да не хакнале ништо, ако администраторот забележи такви скрипти, веднаш треба да го суспендира, па дури и избрише акаунтот.

Сега, демек хостинг компанијата е виновна што они си играле курташак... Школски хостинг, што очекуваш? Да им беше платен од чеб, ќе видиш како немаше да си играат играчки и ќе внимаваа.

A sto ako svarno ne bile oni tie sto si igrale ?

Ili polesno mu bilo na hostingot da gi otkaci na ovoj nacin zatoa sto mu trosele resursi poveke odkolku sto ocekuval ..

Bidikov напиша:
A sto ako svarno ne bile oni tie sto si igrale ?

Ili polesno mu bilo na hostingot da gi otkaci na ovoj nacin zatoa sto mu trosele resursi poveke odkolku sto ocekuval ..
И самиот знаеш дека администраторот може многу лесно да утврди дека се тие. Сега, навистина не би можел да тврдам дали се они или не, а веруј - самите никогаш не би признале дека се тие. Инаку, каде била хостирана страната?

БИЛО КОЈА хостинг компанија ќе го избрише корисникот ако не се придржува кон правилата на хостирање. А сите ги имаат. И ти Бидиков ако имаш хостинг компанија ќе имаш правила на користење (стандардни се: но спам, но бекграунд процес, но ддос....) и ќе го бришеш корисникот ако не ги почитува. Ако си толку фин и не го бришеш корисникот без разлика на се, дај активирај ми еден акаунт на мене да ддосирам, спамирам, глупирам....
Мене дури ме зачуди тоа што биле толку фини од донев па дури и ги информирале за тоа. Јас ги бришам одма тие што ги прекршуваат правилата затоашто на сајтот има дел terms of service плус пред да порача пакет МОРА да се согласи дека ги прочитал и се согласил со нив.

Princ напиша:
БИЛО КОЈА хостинг компанија ќе го избрише корисникот ако не се придржува кон правилата на хостирање. А сите ги имаат. И ти Бидиков ако имаш хостинг компанија ќе имаш правила на користење (стандардни се: но спам, но бекграунд процес, но ддос....) и ќе го бришеш корисникот ако не ги почитува. Ако си толку фин и не го бришеш корисникот без разлика на се, дај активирај ми еден акаунт на мене да ддосирам, спамирам, глупирам....
Мене дури ме зачуди тоа што биле толку фини од донев па дури и ги информирале за тоа. Јас ги бришам одма тие што ги прекршуваат правилата затоашто на сајтот има дел terms of service плус пред да порача пакет МОРА да се согласи дека ги прочитал и се согласил со нив.

Се е тоа в ред, но само ако правилата се прекршени од сопственикот на акаунтот. А колку што јас знам, ние ниту сме инсталирале малициозни скрипти, ниту пак сме чепкале кај што не ни е местото. Во овој случај администраторот треба да ни помогне да го најдеме проблемот (скриптата која прави штета во случајов) и заедно да го решиме, а не директно да го суспендира акаунтот без да даде повеќе информации и детали околу причината. За тоа и се платени луѓето од “техничка подршка“.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom