Невообичаени романтични филмови надвор од шаблонот

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Прв на кој ми текна, Swept from the sea, некако чуден филм, но предобар. Рејчел Вајс ми е совршенство ко актерка.

Ваљда и овој се вбројува овде, Legends of the fall.
Wuthering heights и The reader со Ралф Фајнс.
The way we were.
Dangerous beauty, Sweet November, па дури и Remember me со тој вампирот од Самрак.
The painted veil со за мене еден од најдобрите актери, Едвард Нортон.
W.E.
One day е прекрасен филм.
City of angels, The time traveler's wife, Autumn in New York.
Chocolat може не е за тука ептен, али мене ми е еден од поомилените филмови, а и доста е поразличен, така што, нека го има.

Like Crazy (2011) - IMDb
Сакам филмови во кои глумата не е исфорсирана, туку како во моментот да го смислуваат ценариото. Епа овој е таков и е еден од ретките филмови што ги имам изледано повеќе од еднаш. Иако во некои моменти преовладува тишната, имаат интересни дијалози и не можеш, а да не се соживееш со нив.:pipi:

Ана и Џејкоб, студенти, заљубени еден во друг. Започнуваат врска, но студентската виза на Ана завршува и мора да се врати во Лондон. Останува и кога сака да оди да ги види родителите, настануваат проблеми со пасошот (што е многу очигледно со оглед на тоа што и истече визата), па мораат да ја транспортираат во Англија. Тука следуваат низа тажни моменти, кои во никој случај не ми беа патетични. :place:
Прикажани се препреките на врската на далечина, дали таа може да опстане или не. Крајот е непредвидлив. Хемијата меѓу двајцата главни ликови е НЕ-ВЕ-РО-ЈА-ТНА. Браво за тој дел.
Искрено, не го препорачувам на неемотивни личности. Патем, Jennifer Lawrence има споредна улога.
10/10

tumblr_maejuoopD01r3f7k4o1_500_large.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom