Вевчанци им испратија писмо на Гејците

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
Вевчанци испратиле писмо до грчката влада како одговор на реакцијата на Грција за вевчанскиот хумор за време на карневалот.
Во писмото потпишано со „Врховен совет на Република Вевчани“ се вели:

„Почитувани соседи, раководството на Република Вевчани на вчерашната вонредна седница расправаше во врска со последните настани и реакциите од ваша страна за содржината на вечниот Вевчански карневал, при што ги донесе следните одлуки:
Република Вевчани е подготвена ВЕДНАШ на највисоко ниво да почне разговори со вашата земја, со која би ги решиле заемните недоразбирања.
Република Вевчани е спремна да посредува како трета страна во решавањето на вашиот проблем со Република Македонија.
Доколку се согласите со нашата иницијатива, во блиска иднина спремни сме да го поканиме и посредникот Нимиц да ја посети Република Вевчани и заеднички да ги разгледаме понатамошните чекори за излез од настанатата криза.
Се разбира, сето ова е можно доколку се обврзете и дадете цврсти гаранции дека на следниот самит на НАТО нема да го блокирате приемот на Република Македонија во Алијансата“, пишува во писмото.

АЛАЛ ДА ИМ Е(y)
изгледа само Вевчанци ги пробија гејциве- па им возвраќаат на ист начин
Овака требаше уште оддамна да им се одговара на сите гејски барања,
но, никогаш не е касно;)

Изгледа ќе дојде време да се бунат и на кажан виц против грција.Еве се бунеле и на Еднооки.
Во меѓувреме последниве година дена цел свет ги заебава.Ама тие можат да се силат само на една Македонија.:facepalm:

Вчера овој огромен дипломатски успех беше на ударните вести во 19:30 на сМРТ.

Све си мислев темава е во Сеир...

Чиста провокација, до каде стигнавме, дури и вселаните се машат во политиката каде што не им бери главата, а со тоа автоматски ќе ги наштетат интересите на Влада на Грујо и тајфата..
За жал МКД се движи кон погрешен правец..

Кога сме кај протестните ноти на циганиве, нема да застанат тука.
http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/57728-Protestna-nota-od-Grcija-i-za-Ednooki

Веројатно и од ваму ќе добијат политички коректен одговор. :D

А Грција штанца протестни ноти како што до уши вљубено момче штанца љубовни писма. :pos:(y) И кога таквото момче ќе стане бесно, почнува да се лути, почнува и да додева. Во последното протестно писмо Грција ни се налути за „погребот“ на нашата нервозна сосетка, за костимите со сонцето од Вергина, за тоа што државата платила да се прави тоа што се направи во Вевчани, за тоа што министерката за култура ја отворила манифестацијата… И што уште не. Па, во Вевчани имаше карневал, нели?

http://www.mkd.mk/7795/komentar/vevcani-nota-papadopulu-republika-vevcani/

А Грција штанца протестни ноти како што до уши вљубено момче штанца љубовни писма. :pos:(y)
Сега имаат експертска влада, затоа. :pos: Овие дипломатски битки за некое време ќе влезат во учебници. Генијални потези на грчката надворешна политика. И овие претендираат дека се основоположници на демократијата и дипломатијата. :cautious:

Чиста провокација, до каде стигнавме, дури и вселаните се машат во политиката каде што не им бери главата, а со тоа автоматски ќе ги наштетат интересите на Влада на Грујо и тајфата..

b029c6019cb3.gif

Ова не е доволно.Мора уште да се свршува над јужните-и хуморот да биде како по обичај политички некоректен.Ех,кај се Монти Пајтон кога ти требаат?

Значи ќе си одиме назад и ќе си одиме!Не ми е само јасно како овие луѓе не им е јасно дека на својата држава и наштетуваат!За мене тие се срам,а не патриоти

Арапиве од југ се ко мали деца......тоа е само карневал поѓаволите!

Значи ќе си одиме назад и ќе си одиме!Не ми е само јасно како овие луѓе не им е јасно дека на својата држава и наштетуваат!За мене тие се срам,а не патриоти
Во право си, за греота Грците. :( Само назад одиме, не сакаме да го смениме идентитетот. Колку се тие конструктивни, а ние слепци.

(SBU) Gruevski, his VMRO party faithful, and many others in the press, have recently emphasized that any deal on the name must "preserve our identity as Macedonians," claiming that the Greeks want "to change our language and our nationality." The trouble is that it is next to impossible that the GoG would ever agree to a document that would define the citizens of this country as "Macedonians" or the language as "Macedonian." If negotiations actually progress, this issue may prove the sticking point. I recommend that you tell Gruevski that we are sympathetic on this question, but in the end an agreed name and its scope of use may have to be the sole focus of any agreement. "Diplomatic finesse" is a concept seemingly alien to Macedonians.

http://wikileaks.org/cable/2009/05/09SKOPJE214.html#

Фер став, а ние ги навредуваме по карневали. СРАМОТА!

немој турците да го гледаат филмот крушевска република, војна ке ни објават.
инаку правете разлика меѓу филм , карневал, серија и официјална политика и документи.
едните се за забавување на народни маси, другите се став на држава.
а и по твое ете како ти би го изразил твоето патриотическо чуство како што би рекле нашите мили соседи од исток. баш ме интересира дали треба да се страмиме ние од тебе или ти од нив.
ете во кратки црти како треба да се понашаме на натпревар, како треба да навиваме,какви серии треба да правиме и како шлаг на торта баш ме интересира каков треба да биде карактерот на карневалот според тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom