Помош околу кикбокс тренирање

Член од
14 јануари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво. Вака сега, незнаев каде да ја отворам темава па ја отворив овде. Значи вака, јас сакам да започнам со тренирање кикбокс но работата е што јас сум од берово, а во берово нема кикбокс клуб па планирам да си тренирам дома, е сега работата е што јас незнам скоро ништо од кикбокс па ако некој знае некои веб сајтови, ако има некое цд или книга (по можност на македонски јазик) нека ми даде. Или уште подобро ако некој знае овде да ми напише, да ми објасни малку да ми ги каже ударите ова, она така малку да ми пообјасни или пак на овие видео клипови од јутуб ги има ударитеhttp://www.youtube.com/results?sear...=6539l6539l0l7141l1l1l0l0l0l0l274l274l2-1l1l0 ама дали се сите тоа незнам. Сепак ако некој може да ми помогне ќе биде добро. Ви благодарам однапред .Поздрав.

Тешко се тренира сам ако немаш барем основно предзнаење за борба.

Можам да ти кажам основни работи на кои треба да пазиш ама тренер си е тренер и тешко да го замениш.

Најбитно ти е пазење дистанца, ескиважи и брзи и силни удари. Ударот треба да е со завртено рамо и повлечена глава накај вратот а не отворен врат да му наместиш ситуација за контра удар.

Исправен гард со едната рака малку погоре и испружена а другата поповлечена и малку спуштена да чува тело. Прстите опуштени ама ги стегнуваш при блокада или удар. Кога ќе удриш треба уште малку да биде ударот во должина а не уште пола метар.

Од твојот стил на борба зависи дали ќе користиш високи ножни удари но во секој случај вежбај одбрана од истите (држи растојание) а посебно од ниски ножни удари зашто добро пласиран во листот може да ти ја онеспособи ногата.

Нозете не ги шири премногу ќе загубиш на брзина и за почеток ако треба врзи ги со јаже додека не се навикнеш да не ги шириш.

Вежбај и борба со сенка во соба и симулирај дека имаш реален противник конра себе.

Кондиција набиваш со јаже и џогинг.

Ударите или на макивара, вреќа или крушка можеш да ги вежбаш. Има и други методи ама почни со овие.

Ова ти е основно а за конкретни движење види на Јутјуб и пробај како ќе иде. Ако има нешто нејасно прашај.

Здраво. Вака сега, незнаев каде да ја отворам темава па ја отворив овде. Значи вака, јас сакам да започнам со тренирање кикбокс но работата е што јас сум од берово, а во берово нема кикбокс клуб па планирам да си тренирам дома, е сега работата е што јас незнам скоро ништо од кикбокс па ако некој знае некои веб сајтови, ако има некое цд или книга (по можност на македонски јазик) нека ми даде. Или уште подобро ако некој знае овде да ми напише, да ми објасни малку да ми ги каже ударите ова, она така малку да ми пообјасни или пак на овие видео клипови од јутуб ги има ударитеhttp://www.youtube.com/results?sear...=6539l6539l0l7141l1l1l0l0l0l0l274l274l2-1l1l0 ама дали се сите тоа незнам. Сепак ако некој може да ми помогне ќе биде добро. Ви благодарам однапред .Поздрав.
Здраво. Вака сега не сум модератор ама мислам дека има неколку очигледни теми каде што можеш да го поставиш прашањево, и плус тоа тие се на првата страна од под форумот, ем полесно за тебе ем полесно за модераторите,
во врска со прашањето мислам дека е лошо да тренираш сам, за ДВД инструкции и онлајн учење ќе се снајдиш, иак о тие беспалтните се лоши спод мене, на ример учиш техника а немаш добро познавање а и инстинкт во кој момент да ја искористиш, некој работи не се учат од гледање на видео материјал, плус ти треба барем еден партнер со кој ќе ги пробуваш дефанзивните и офанзивните техники а и самата вештина на движење и држење дистанца, плус во спаринг против неискусен противник можеш да настрадаш,.
еве ќе ти кажам лично пекам да тренирам Џиуџитсу веќе три години, ама во Прилеп нема, а и во регионов до битола велес нема исто така, само скопје и штип има школа, не сакам да звучам демотивирачки но некако побарај нешто друго за тренирање, ако си 15тина години пробај карате на пример мора да има каква таква школа во Берово.
поздрав и со среќа

Па добро колку-толку ги знам основните работи, како да се поставам ова она, но ударите, тие работ не ги знам, па велам некој ако знае да ми ги каже, па јас ке ги најдам на јутуб и ке можам да ги научам колку толку, јас не сакам да станам шампион, сакам да науччам малку од малку, барем колку да се бранам. Инаку Hurin во берово има карате но јас сакам кикбокс. позз.

Само тренер .. Сам нема шанси да научиш правилно.. пошто треба некој да те гледа и да ти каже каде грешиш.. тоа се учи подолг временски период..

се согласувам со strenght...
Нема ли некој шо тренирал кикбокс во берово ?? распрашај, нека ти даде некоја основа, нека те надгледува некогаш и така...
Ако нема кој да те надгледува може погрешно да правиш некој удар, а ти да мислиш дека е правилно и така ќе го употребуваш секогаш, а покасно може ќе одиш во Скопје или Штип и ќе треба прво да те одвикнуваат па после да те учат.

се согласувам со strenght...
Нема ли некој шо тренирал кикбокс во берово ?? распрашај, нека ти даде некоја основа, нека те надгледува некогаш и така...
Ако нема кој да те надгледува може погрешно да правиш некој удар, а ти да мислиш дека е правилно и така ќе го употребуваш секогаш, а покасно може ќе одиш во Скопје или Штип и ќе треба прво да те одвикнуваат па после да те учат.

Да.. Таков беше со мене случајот.. тренирав доста време во клуб кадешто тренерот немаше врска.. Отидов во друг клуб партал ме направија.. Не ги враќав ударите на јаболчниците на време.. За да се усоврши една индивидуа потребно е време.. Све е до детали во боксот,кик боксот.. Но кога ќе ги усовршиш ќе ти биде многу полесно и ќе наоѓаш каде ти греши противникот..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom