Длабочината на грчката економска криза

• Креатор на темата Креатор на темата factotum
  • Време на започнување Време на започнување

factotum

конвертит
Член од
3 јануари 2012
Мислења
121
Поени од реакции
38
Локација
дома
Спрема пишувањето на хрватскиот интернет портал advance.hr а спрема извештаи од британската државна телевизија BBC во Грција постојат случаи каде родителите ги напуштаат сопствените деца поради сиромаштија и невозможност за грижа околу нив. Еве мал извадок од текстот:

Nakon brojnih izvještaja koja govore o velikom porastu samoubojstva, eskalaciji HIV virusa i potpunom kaosu u Grčkoj – možda i najstrašniji opis zemlje koju je razorila ekonomska kriza daje najnoviji izvještaj britanskog BBC-a u tekstu pod naslovom: "Grčki roditelji presiromašni da bi brinuli o vlastitoj djeci".

Financijska kriza toliko je pogodila neke obitelji da u očaju nemaju drugog izbora nego odreći se onog najvrijednijeg – vlastite djece.

Jedno jutro, nekoliko tjedana prije Božića, teta u vrtiću pronašla je pismo vezano uz 4-godišnju djevojčicu koju je majka to jutro dovela.
"Danas se neću vratiti po Anu jer se više ne mogu brinuti o njoj", pismo zaključuje: "Molim vas pazite na nju. Jako mi je žao. Anina mama."

Stanje u Grčkoj eskalira, a gornji primjer u kojem su roditelji prisiljeni odreći se vlastite djece sve je češći. Ta bolna odluka ujedno je i jedina moguća odluka – sve češće ljudi nisu u stanju prehraniti niti sebe.

Целиот текст на Preteške priče iz krizom uništene zemlje - u Grčkoj roditelji napuštaju vlastitu djecu

Kako prvo procitaj za ekonomskata sostojba vo R.M. razmisli, kolku nevraboteni imame nie pa posle da zborvime za drugite idioti !

Kako prvo procitaj za ekonomskata sostojba vo R.M. razmisli, kolku nevraboteni imame nie pa posle da zborvime za drugite idioti !

Каква врска има сето тоа? Ако сме ние на дното не смееме да зборуваме за другите? Па и ние ќе пропаднеме по истиот рецепт - презадолжување пропратено со тошење на будалаштини каде што лавовскиот дел го папа елитата што еден ден ќе побегне, додека по некоја трошка фаќаат масите што ја поддржуваат истата елита! Ќе можеме ли и ние некогаш да научиме на туѓите грешки или како и сите идиоти мораме секогаш да учиме на сопствените? И тоа барем да научиме еднаш, а не само да повторуваме....

:гомце:

Неписмена раја ејјј мајкатааа абе МКД е нај сиромашна земја во Европа, дури и бедните Косовари ќе станат по напредни од МКД, со Грујо и ВМРО, МКД и понатаму ќе продолжи само да тоне..

Спрема пишувањето на хрватскиот интернет портал advance.hr а спрема извештаи од британската државна телевизија BBC во Грција постојат случаи каде родителите ги напуштаат сопствените деца поради сиромаштија и невозможност за грижа околу нив. Еве мал извадок од текстот:

Целиот текст на Preteške priče iz krizom uništene zemlje - u Grčkoj roditelji napuštaju vlastitu djecu
Ова примерот вришти.Не викам дека Гејлада не е асално удрена али луѓе кога немале леб да јадат не оставале туку така деца.Од каде знаат која им е причината што го оставиле детето ?
Ебате новинарите какви глупости и тие лупаат..............

Неписмена раја ејјј мајкатааа абе МКД е нај сиромашна земја во Европа, дури и бедните Косовари ќе станат по напредни од МКД, со Грујо и ВМРО, МКД и понатаму ќе продолжи само да тоне..

Ти смета Грујо за да ги напеналите сите Македонци, да ги натртите со свиткана кичма.
Гледај си ја ти Грција, ене ја во лајна се дави, пушти им некое цевче да можат воздух да земат.

Ќе видиме што ќе се деси ко ќе запре изворот односно парите на ЕУ и ММФ, а по моје тоа ќе се случи за релативно кратко време.

Гледај си ја ти Грција, ене ја во лајна се дави, пушти им некое цевче да можат воздух да земат.
Во гомна се дават и Шпанија, Ирска, Португалија. Следна е Италија.

И ФМИ треба да им пушти некое цевче на Блгарите бидејќи и тие во гомна се дават...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom