Република Српска пред банкрот, дали Додик може да падне?

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Почнаа масовни отпуштања во Република Српска, еден од двата ентитети во Босна и Херцеговина.

Не дека во другиот ентитет (Федерацијата нс Босна и Херцеговина) работите се многу подобри, но во Република Српска економијата не му дава на Милорад Додик простор за маневар. Иронијата ќе биде голема ако падне заради лошите економски услови откако им одолеа на сите политички противници.

„РС буквално се соочува со банкрот: нема повеќе државна сопственост која може да ја продаде, буџетот е празен. Повеќето општини се неликвидни. Платите и пензиите се пониски отколку во ФБиХ. Синдикатите на работниците сè повеќе и повеќе го искажуваат своето незадоволство, а гладниот работник не сака да слуша приказни за рецесија и создавање на некоја нова држава, а дома семејството чека гладно“, политичарот од ФБиХ, Недим Берберовиќ изјави за SETimes.

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/mk/features/setimes/features/2011/12/23/feature-03

.

Нема врска, шпекулации Србија ако банкротира ние ке ликвидираме 3 пати побрзо пред неа.

Нема врска, шпекулации Србија ако банкротира ние ке ликвидираме 3 пати побрзо пред неа.
Што ќе ликвидираме? Некоја компанија? Или некоја личност? Србија и Српска се различни работи.

Што ќе ликвидираме? Некоја компанија? Или некоја личност? Србија и Српска се различни работи.
не драпај колчишта, имам завршено економски факултет добро знам што е банкрот а што е ликвидација или стечај
Така е изразот, сакам да кажам дека се тешки шпекулации

не драпај колчишта, имам завршено економски факултет добро знам што е банкрот а што е ликвидација или стечај
Кој израз е така? Држава и ликвидација не одат заедно. Јас немам завршено економски, па мислам дека е срамота да ги ставиш во иста реченица. Уште поголема е ако имаш завршено економски. Сем ако не си згрешил, нормално, ама во одговоров викаш дека свесно си ги ставил...

Инаку зошто е шпекулација дека Република Српска е пред банкрот? Дај кажи некоја бројка со која би ја демантирал веста.

али очигледно не ја знаеш разликата помеѓу Република Српска и Србија...

Добро извинете и двајцата нема да се контрам вечерва убо ми е, утре подетално ке ја разгледам темава и ке образложам за се што мислам.

Ќе кажам дека се само тешки шпекулации ова дефинитивно не верувам дека ќе паднат во рецесија или некоја тешка криза... бидејќи србија си има некои други фондови и тн. ;)

Ќе кажам дека се само тешки шпекулации ова дефинитивно не верувам дека ќе паднат во рецесија или некоја тешка криза... бидејќи србија си има некои други фондови и тн. ;)
Абе вие сите изгледа пијани од град на форум директно. :D Не е Србија, Република Српска е.

Шо фондој бе брат....просветли не:pos::pos:

Шо фондој бе брат....просветли не:pos::pos:

Што да ти кажам ко не капираш од прва?
--- надополнето: 25 декември 2011 во 05:10 ---
Предновогодишна еуфорија и со 2 колешки бев одамна не се имам видено. Ама повеќе нема да им излегвам се расипале ептен, тешки дрољи и пијаници + турбо фолкерки

Ајдее си нашол ... со кој :) од утре вака да и правиш:tapp:

Што да ти кажам ко не капираш од прва?
--- надополнето: 25 декември 2011 во 05:10 ---

Ајдее си нашол ... со кој :) од утре вака да и правиш:tapp:
Па не бев свесен дека се до толку. Ама оваа биртијава што да ти кажам. Самото качување по скали за во локалот на село ме подсекаше. Мислиш дека грав се точит не алкохол и место апетисани туршија се служи.
Башка фраери со адидас тренерки од постарите модели пицнати , турниме мајко да кинисам. Какви фаци сум запознал денес се разочарав

Па не бев свесен дека се до толку. Ама оваа биртијава што да ти кажам. Самото качување по скали за во локалот на село ме подсекаше. Мислиш дека грав се точит не алкохол и место апетисани туршија се служи.
Башка фраери со адидас тренерки од постарите модели пицнати , турниме мајко да кинисам. Какви фаци сум запознал денес се разочарав

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Мислиш Адибас :pos::pos: од битпазаре или од некој си пазар а уствари кога ќе го прашаш колку ги зема 5000 ден... мислиш за 500 ден од битпазар :pos::pos::pos: и мангуп ќе се прави после...

Босна е за гревови, расцепкана, уништена без желба за нешто повеќе.
Економски очекуван расплет на ситуацијата, во земја каде законите не владеат, плаќањата се извршуваат исклучиво во кеш и има голема невработеност. Али големите сили сакаа така и тоа им се случи.
Некогаш се прашувам како воопшто ние на Балканов преживуваме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom