Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата ALoTt
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Неможе К Вода да има тема а за Ѓорче да нема :D ! Шалата на страна мое мислење е дека е најубавото место во Скопје (секој за своето место си вика дека е најубаво) ама искрено неможам да се замислам да живеам на друго место. Народот тука е посебен, нешто е многу посебно тука што цел народ размислува исто во главите. Ѓорчевчани се најголеми патриоти ;) :D. Ваше мислење ...:)

Просечен Ѓорчепетровец - огромен локал патриот, во завод невработен, работи у некоја фабрика на сиво, патриот/националист, вмровец, носи трењерки, секојдневно иде во кладилница, пие пиво пред продавница, се знае со Копчарот и Брзи, има роднина полицаец, слуша турбофолк, се курчи дека е тепач, игра серва у маало, мисли дека дрогата е ѓаволска работа а тегне ракија насабајле, религиозен, учел во Кочо и има жена од Ѓорче, каде што живее цел живот. Толку сеа за сеа...

Просечен Ѓорчепетровец - огромен локал патриот, во завод невработен, работи у некоја фабрика на сиво, патриот/националист, вмровец, носи трењерки, секојдневно иде во кладилница, пие пиво пред продавница, се знае со Копчарот и Брзи, има роднина полицаец, слуша турбофолк, се курчи дека е тепач, игра серва у маало, мисли дека дрогата е ѓаволска работа а тегне ракија насабајле, религиозен, учел во Кочо и има жена од Ѓорче, каде што живее цел живот. Толку сеа за сеа...
Хаха убаво се изнасмеав до некаде си во право да, тоа е ... :pos: !!! Иначе тешко дека младинава е невработена, наоѓаат прават комбинации вадат паричка, а поголемиот дел работат како обезбедување у агенцииве или на врата по дискотекиве :D ... Јас незнам населба каде има најмалку наркомани едвај 2-ца иаме ... Незнам дали сте знаеле ама Ѓорче е единствена општина во Македонија каде во просек годишно се прават околу 200 бракови а нема НИТУ ЕДЕН РАЗВОД !!! Експертите велат дека тоа се однесува на тоа дека народот тука се држи до семејството,традицијата и верата ;) !!! За турбо фолков ова она има ... а каде нема такви луѓе, сепак има типови од Ѓорче што партали прават у градов у смисол на женски, добри коли, искачања едно друго... не е се така црно ;)! Али за тепачки сме бетар од ''браќата'' се собира цело Ѓорче во рок од 10 минути .... :D

Сакаат да се делиме од Скопје. Па и подобро да се оделиме. Не одраа живи, нит пари да ни пушти владата, а ние го полниме град Скопје со пари. Иначе добра населба, само повеќе кафичи треба да се направат и некоја дискотека. Навечер нема кај да излезеш освен во Наполеон. Паркчето супер го средија, со кружниот тек убаво направија, колку толку подобро е. Уште само да ја украсат населбата како центар и карпош и супер ќе биде.

Сакаат да се делиме од Скопје. Па и подобро да се оделиме. Не одраа живи, нит пари да ни пушти владата, а ние го полниме град Скопје со пари. Иначе добра населба, само повеќе кафичи треба да се направат и некоја дискотека. Навечер нема кај да излезеш освен во Наполеон. Паркчето супер го средија, со кружниот тек убаво направија, колку толку подобро е. Уште само да ја украсат населбата како центар и карпош и супер ќе биде.
Да ти кажам право за Ѓорче е најубаво да биде како Земун што е во Белград нешто како посебен град во склоп со Градот. Али предност е што во Ѓорчево се изградија јаки приватни клиники на место каде што беше тоталка запуштено па заличи малце од малце и со зградите. Да кафичите се проблем само Наполеон во СП не вади, паркчето е прва лига , кружниот тек со споменикот на Ѓорче исто така е за украсувањето во право си тапа е украсено секоја година се потапа е украсено мислам !!!
Поглед од Наполен на врвот на СП
34062_123039714407006_120261321351512_132604_2758033_n.jpg
34062_123039731073671_120261321351512_132609_3223890_n.jpg

Хаха убаво се изнасмеав до некаде си во право да, тоа е ... :pos: !!! Иначе тешко дека младинава е невработена, наоѓаат прават комбинации вадат паричка, а поголемиот дел работат како обезбедување у агенцииве или на врата по дискотекиве :D ... Јас незнам населба каде има најмалку наркомани едвај 2-ца иаме ... Незнам дали сте знаеле ама Ѓорче е единствена општина во Македонија каде во просек годишно се прават околу 200 бракови а нема НИТУ ЕДЕН РАЗВОД !!! Експертите велат дека тоа се однесува на тоа дека народот тука се држи до семејството,традицијата и верата ;) !!! За турбо фолков ова она има ... а каде нема такви луѓе, сепак има типови од Ѓорче што партали прават у градов у смисол на женски, добри коли, искачања едно друго... не е се така црно ;)! Али за тепачки сме бетар од ''браќата'' се собира цело Ѓорче во рок од 10 минути .... :D
Мој другар од Куманово има девојка од Ѓорче.На 2-3 пати има доаѓано во Куманово со другарки од Ѓорче.Мора да ве пофалам дека не заостанувате на тој план зад другите:D
Поздрав до најпатриотска населба во Скопје:)

Најклошарската населба у Скопје :icon_mrgr:

Jа не сум од Ѓорче а и општо од Скопје не сум , ама мислам дека Ѓорче и Маџари се најдобри за живеење, по кажувања и по тоа каде што сум бил, ... едино таму не гледам застапеност на ''зелчиња'' ...може нема и на други места ама до толку знам дека се етнички чисти овие места... и то:) !

Jа не сум од Ѓорче а и општо од Скопје не сум , ама мислам дека Ѓорче и Маџари се најдобри за живеење, по кажувања и по тоа каде што сум бил, ... едино таму не гледам застапеност на ''зелчиња'' ...може нема и на други места ама до толку знам дека се етнички чисти овие места... и то:) !

Најдобра за живеење ти е Козле. Но и најскапа е затоа. :) Иначе и во Ѓорче не е лошо. Мирно си е.

Братучед мој живее во Ѓорче добра населба само што многу ме нервира што поминуваат тука од овие шпонциве... тие од селата... па кога морам да одам на кај бензинската кај што чекаат овие за кондово... не ми се ни гледаат а инаку онака мирна населба мие баш онака топ за живеење како и козле ама повеќе сум за Ѓорче

Мој другар од Куманово има девојка од Ѓорче.На 2-3 пати има доаѓано во Куманово со другарки од Ѓорче.Мора да ве пофалам дека не заостанувате на тој план зад другите:D
Поздрав до најпатриотска населба во Скопје:)
Коинциденција и мој другар има девојка од Куманово лани славевме нова година таму, другарки донесе :D топ си поминавме !!!
Сега ќе кажам една случка ме потсети. На Братучет ми другар кој иначе живее во Кисела Вода фатил женска од Ѓорче. Летно време ја враќал со кола накај дома а пошто цурата живеела во пожестоко маало во Ѓорче надвор седеле типови собрани муабети ова она :D. Викал другаров а бе ме загледуваат некако неколку дена уназад ама ок. Ја носел дома една вечер ја оставил и си тргнал накај дома со колата, одеднаш типовиве излагање на улица го застанале со колата :D. Добро вечер ! Добро вечер ! Што праиш друже тука. И другаров а бе девојчето го носев дома и така. Која ти е девојка ? Таа и таа ...Oд кај си ? - Од Кисела вода!! Каде што како ?!.... Добро следен пат немој да возиш брзо тука :D !!! Не за друго другарчево мирно дете не им се курчел тие тоа чекале досадно им било :pos:.
--- надополнето: 25 декември 2011 во 14:01 ---
Најклошарската населба у Скопје :icon_mrgr:
А ти од кај си што си ''фраер'' ?
--- надополнето: 25 декември 2011 во 14:09 ---
Братучед мој живее во Ѓорче добра населба само што многу ме нервира што поминуваат тука од овие шпонциве... тие од селата... па кога морам да одам на кај бензинската кај што чекаат овие за кондово... не ми се ни гледаат а инаку онака мирна населба мие баш онака топ за живеење како и козле ама повеќе сум за Ѓорче
Другар браќата не смеат да писнат во Ѓорче зошто од тука поминуваат нема од каде евентуално од Обиколница ама автобуси не поминуваат таму :D !! За време 2001 главниве во Ѓорче им рекоа одете на пазар (пошто имаат нешто дуќани и тезги) дигнете ли галама ви ставаме една рампа нема да поминете (чиста вистина е ова) ! Кој е од Ѓорче знае дека во конфликтот во најголемиот жар 2-3 дуќани што беа на браќата на влез на Ѓорче ги снема за една вечер, и штекери се вадеа :pos: !! Само на Лепи дуќанот не беше чепнат зошто одамна е во Ѓорче и има оставено лице пред луѓето. Лепи и ден денес си работи со слаткарата у зградите после црквата без проблем :). Иначе закачања со браќата секогаш ќе има тука таков е народот случки за кажување има томови да се пушуваат !!

Малку по малку, се урбанизира населбата. Почнаа со изградба на нов кружен тек кај црквата. Споредните улици, повеќето се реновираат со нов асфалт. :)

Малку по малку, се урбанизира населбата. Почнаа со изградба на нов кружен тек кај црквата. Споредните улици, повеќето се реновираат со нов асфалт. :)
Кај новиот кружен тек кај Црквата се работи турбо !! Ќе биде убаво јас мислам :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom