УТМС - Универзитет за Туризам и Менаџмент Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
Здраво дечки, ме интересира дали овој Универзитет е признаен надвор од границите на Македонија. На пример во Србија, Бугарија и Грција.
Исто така, какво мислење имате за овој Универзитет, што е лошо а што е добро.

50273_36022957013_2058_n.jpg20110706-utms-poseta-studenti3.jpg

Сите мислења се добредојдени ;)

Какво лажење маваат тука, немојте да сте се излажале да се запишете.

Хммм а поради која причина?
Т.е. што лажат?
Да знам да не се запишувам :D

Па конкретно за смерот за туризам, велат дека има годишно две екскурзии, една кратка и една долга кои се ѓавол и пол на кои не мораш да одиш ако не сакаш. Дечко на една другарка беше запишан таму и кажа дека ако нејќеш да идеш на екскурзиите ти ги укинуваат колоквиумите па мораш пак да полагаш на испити. Значи за пари им е се и преваранти се. Од средно не однесоа еднаш таму, ни покажаа еден колоквиум како им изгледа, 10 прашања од кои едното беше како се вика северниот рт на Македонија? Ова во осмо се учи :) За другите смерови не знам како е, нека каже некој друг. :)

Па конкретно за смерот за туризам, велат дека има годишно две екскурзии, една кратка и една долга кои се ѓавол и пол на кои не мораш да одиш ако не сакаш. Дечко на една другарка беше запишан таму и кажа дека ако нејќеш да идеш на екскурзиите ти ги укинуваат колоквиумите па мораш пак да полагаш на испити. Значи за пари им е се и преваранти се. Од средно не однесоа еднаш таму, ни покажаа еден колоквиум како им изгледа, 10 прашања од кои едното беше како се вика северниот рт на Македонија? Ова во осмо се учи :) За другите смерови не знам како е, нека каже некој друг. :)

Сите Приватни Универзитети се такви, али овие забегани. :pos:

Испитите и колоквиумите се многу лесни, а башка и нема многу материјал за учење (имав еден другар што учеше таму па ми раскажуваше).

Ама не знам дали е признат факултет и мене ме интересира истото?

Со каква титула се стекнуваш откако ќе завршиш на овој факултет?

Хммм а поради која причина?
Т.е. што лажат?
Да знам да не се запишувам :D

А нели ти студираше веќе?

Инаку за Универзитетов имам слушнато дека можеш многу брзо да го завршиш и бил многу полесен од другите приватни.
Не знам од лично искуство, сори:)

А нели ти студираше веќе?

Инаку за Универзитетов имам слушнато дека можеш многу брзо да го завршиш и бил многу полесен од другите приватни.
Не знам од лично искуство, сори:)

Ќе студирам.

Некој од овој факултет да каже колку пари се потребни за иата/амадеус сертификатите и колку време се слушаат итн ?

Ме интересира нешто подетално за овој факултет:)
ако може :):sneaky:

може ли некој да каже нешто подетално за овој универзитет

може ли некој да каже нешто подетално за овој универзитет
Доколку твоите имаат вишок на пари и дете со испод просечен IQ што сака да има универзитетска диплома без учење, можеш да се запишеш. Мислам, универзитетов е една голема спрдња. Чудо е како од ништо можеш да направиш пари со отварање на приватен факултет кај нас . За парите што ги даваат таму студентите барем знаење да добиваа ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom