Steam Winter Holiday Sale 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.182
Поени од реакции
6.094
Локација
San Antonio TX
Започна овогодинешната празнична распродажба на Steam!!!

За почеток, една препорака за тие што немаат игри на Steam или немаат ниедна од Valve.

Valve Complete Pack - 45 евра

Останатите Publisher Packs можете да ги видите тука.

Поинтересни од денешните daily deals се:

Portal 2 - 5,62 евра (-75%)
Metro 2033 - 2,5 евра (-75%)
Amnesia: The Dark Descent - 3,75 евра (-75%)
RIFT - 5 евра (-75%)
Max Payne Bundle - 3,75 евра
Сакав да ги ставам уште и Just Cause игрите и Orcs Must Die!, ама ме дупи нешто Steam, не ми отвара ништо и не можам линкот да го видам.

Тука ќе ставам некои поинтересни игри што се ептен ефтини, а не се daily deals. Секоја што ќе ја најдам, ќе ја ставам во почетниот пост.

The Great Gift Pile

Секој ден ќе има по неколку objectives поврзани со неколку игри кои се на daily deal тој ден. Според досегашната практика, секој ден има и еден objective што можете да го направите без да купите ниедна игра.

Со секој завршен objective можете да добиете gift (игра, купон за попуст и слично) или парче јаглен (lump of coal) со кое можете да влезете во големото извлекување што ќе се одржи на 2ри јануари.

"Бесплатниот" objective за првиот ден е да проверите inventory бидејќи сте добиле некој gift. Значи у старт више имате еден и можете да добиете уште еден ако ви се посреќи откако ќе го завршите овој objective. :)

Јас до сега добив купон за -33% на било која игра од Valve и купон за -60% на Hearts of Iron III. Купоните се стакуваат со регуларниот попуст, што значи дека автоматски ќе бидат ставени кога ќе додадете игра во кошничката и на чекаут ќе ви биде прикажана конечната дисконтирана цена. Имам све од Valve и не сум заинтересиран за HoI III, така да не ми требаат овие купони и ако сака некој можеме да се трејдаме.

Ако искочи некој deal со multiplayer - ќе го земам, вака за singleplayer си имаме златни торенти.

Ако искочи некој deal со multiplayer - ќе го земам, вака за singleplayer си имаме златни торенти.

Ако не сакаш барем минимално да ги поддржиш развојните тимови на игрите што ти се свиѓаат, твој избор. Ама мислам дека не е убаво да спомнуваш торенти на тема за Steam.

Изгледа не можам едит на првиот пост да правам, еве ги останатите daily deals што сакав да ги ставам.

Just Cause - 3,25 евра
Just Cause 2 - 5 евра
Orcs Must Die! - 2,75 евра

И една исправка во врска со купоните. Само златни купони можат да се стакуваат со попуст, за да се добие уште поголем попуст. Обичните не може. Сега видов дека на купоните што ги имам јас пишува дека важат од 2ри јануари до 1ви март.

Багнато ми е кај мене, неможам да видам уште колку саати ќе има нови deals, anyone?

За 45 минути ќе има, кај мене се е во ред :)

Секој ден се точно во 7 вечер, не мора да се мачите да гледате. :)
--- надополнето: 20 декември 2011 во 19:23 ---
Поинтересните daily deals денеска:

Half-Life Complete - 7 евра (или секоја игра поединечно на -75%)
The Witcher: Enhanced Edition Director's Cut - 4 евра (-75%)
Dungeons of Dredmor - 1 евро (-75%) - Оваа ја имаше во претходниот Humble Bundle, али еве во случај некој да го пропуштил.

Денешниот "бесплатен" objective за The Great Gift Pile:
Spiral Knights
Son of a Nutcracker - Hit an opponent with a snowball in Lockdown.

Искрено, подебилна игра од оваа немам видено, се надевам дека нема да ме натераат да играм повеќе од пола саат за да го завршам овој objective. Плус ја играв летоска пола саат да го завршам почетниот дел и да го завршам тој objective шѕо го имаше тогаш, така да се надевам дека сега нема да ми треба многу време.

Друг "ефтин" objective е:
Dungeons of Dredmor
Diggle Nog! - Make some Diggle Nog. Who doesn't love a nice cold glass of Diggle Nog?

Играва ја имам од претходниот Humble Bundle, уште не ми стигнала на ред за играње, ама еве повод да седнам да ја почнам.

Инаку, вчерашните daily deals ќе бидат достапни уште 3-4 саати.

Ја купив Портал 2, ама 5 и пол часа за да ја сметнам. Ужас
Ехе, супер се 5 ипол саати.. претходната година ова време многу подолго се симнуваа игрите :)

Него.. успеа некој да го отклучи achievement-от на Spiral Knights? Или било кој друг, освен првиот?

Јас го отклучив на Orcs Must Die. Ептен е лесно.Треба на првото ниво да се победи само со Wall arrow traps и оружја, без ниедна друга стапица. Тие се добиваат на второто ниво. Значи се завршува прво, се завршува второ, се добиваат wall arrow. И после пак се преигрува прво, само со wall arrows.

Утре ќе се занимавам со Spiral Knights и Dungeons of Dredmor.

Тоа од Dungeons of Dredmor е исто така многу лесно, и брзо се отклучува. Achievement-от на Spiral Knights е лесен, само требаат барем 15 минути за да се заврши, и е малку досаден (посебно ако имаш повеќе акаунти).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom