Парите носат среќа

Паритее никогаш ноаат среќе да, но не можат да донесат мир и спокојство.Значи хормонот на среќе е моментален, воеден момент сте среќни а во друг не, а со спокојството е сесем друго.Ако арем дел од своите пари ги даваш во хуманитарни акции со самото тоа чувсто на добро дело ќе те исполни духовно, по што среќата сама по себе ќе си дојде.Поентата ми е, колку и да имаш пари, секогаш остани човрк .Еве добра книга која мисла дека објаснува дел од тематиаката
http://urbantime.com.mk/Joomla/inde...11-08-24-00-46-35&Itemid=15&fb_source=message

Како беше она..
Со пари можеш да купиш куќа, но не и дом.
Доктор и лекови, но не и здравје.
Книга, но не и знаење.
Можеш да купиш секс, но не и љубов.

Таков е светот парите ни се и повеќе од потребни, но не носат среќа. Можеби кратко задоволство, но вистинска среќа не. Иако секогаш се добродојдени да ја дополнат сликата.

На човек што не може да ги мрда рацете, ако му ставиш милион евра во раце,дали ќе проработи кај него хормонот за среќа ?
Не ама посреќен ке е со милион одколку без милион во ситуацијата

Не ама посреќен ке е со милион одколку без милион во ситуацијата
Нема врска, и јас размислував н аово начин како тебе, но пред 2 месеца дознав дека имам ретка болест и речиси да останав нем, фала богу отидов у странствоо па ми рекоа дека за 2 годиин ќе ми се врати гласот. Но сакам да кажам дека сето ова време,ми купија нов мобилен и да почуствував возбуда, као јее имам нов теелфон, у следен момент телефонот ѕвонеше и јас станав свесен дек а уствари не можаам убаво да аборувам, е тогаш сета таа возбуд аисчезна и се молев само да ми с еврати гласот, никаков ебан скап телефон не ми треба.

Броење пари или онака само да ги гледам на купче кога ги имам повеќе ми претставува вистинска среќа и ми создава чувство на исполнетост. :) Значи дефинитивно пари = среќа. Не ми продавајте тука му*а за бубрези дека парите не се се' во животот, кога без пари не можеш да мрднеш од дома, а прашање е и дали ќе имаш дом ако немаш пари. Во парите е вистината и мудроста. :D Ја не бев материјалист се' додека општеството не ме исквари. :) Ако сакаш биди гениј ако седнеш негде на кафе ти пак мораш да платиш. Од друга страна на соседната маса може да седи некој со основно завршено и он исто мора да плати. Се надевам ја доловувате поентата од оваа ситуација. Законот на парите важи за сите. Имаш пари, имаш све што може да понуди животот, немаш пари, теши се дека парите не се све во животот. :ROFLMAO: Се согласувам дека здравјето е најголемо богатство, ама ако сакаме да размислуваме апстрактно. Што ќе ми е мене здравје ако немам пари. Ќе се разболам од секирации и ќе го изгубам здравјето и после не можам да го вратам. Значи, парите дупчат секаде! ;)
П.С. Стално слушаме на вести како некои се самоубиваат и скокаат од згради заради тешката финансиска ситуација. Еве ви жив доказ дека без пари нема среќа, што е само апсолутна потврда дека парите носат среќа. Да им било убаво во животот и да имале пари не би се самоубивале. Доволно е. :)

Оди бе спиии .Тоа е една мудра мисла во врска со парите .
Во врска со парите,а не со парите и среќата
--- надополнето: 14 декември 2011 во 04:53 ---
Броење пари или онака само да ги гледам на купче кога ги имам повеќе ми претставува вистинска среќа и ми создава чувство на исполнетост. :) Значи дефинитивно пари = среќа. Не ми продавајте тука му*а за бубрези дека парите не се се' во животот, кога без пари не можеш да мрднеш од дома, а прашање е и дали ќе имаш дом ако немаш пари. Во парите е вистината и мудроста. :D Ја не бев материјалист се' додека општеството не ме исквари. :) Ако сакаш биди гениј ако седнеш негде на кафе ти пак мораш да платиш. Од друга страна на соседната маса може да седи некој со основно завршено и он исто мора да плати. Се надевам ја доловувате поентата од оваа ситуација. Законот на парите важи за сите. Имаш пари, имаш све што може да понуди животот, немаш пари, теши се дека парите не се све во животот. :ROFLMAO: Се согласувам дека здравјето е најголемо богатство, ама ако сакаме да размислуваме апстрактно. Што ќе ми е мене здравје ако немам пари. Ќе се разболам од секирации и ќе го изгубам здравјето и после не можам да го вратам. Значи, парите дупчат секаде! ;)
П.С. Стално слушаме на вести како некои се самоубиваат и скокаат од згради заради тешката финансиска ситуација. Еве ви жив доказ дека без пари нема среќа, што е само апсолутна потврда дека парите носат среќа. Да им било убаво во животот и да имале пари не би се самоубиле. Доволно е. :)
Значи не може имаш немаш пари,парите се заработуваат алоо, знаи акоо си роде во сиромашно семејство, учи, обазовајој се, или спортувај не е битно, битно труди с ед азаработиш пари, е сега ако сакаме да возите такси и умот на пасење, е нема пари, нема.АКО ИМАШ ПАРИ ПАЗИ КАКО ГИ ТРОШИШ, АКО НЕМАШ, ЗАРАБОТИ :) А луѓетп што скокааат од зградо си имаат психички проблеми, или исе крајно мрзливи луѓе.

Значи не може имаш немаш пари,парите се заработуваат алоо, знаи акоо си роде во сиромашно семејство, учи, обазовајој се, или спортувај не е битно, битно труди с ед азаработиш пари, е сега ако сакаме да возите такси и умот на пасење, е нема пари, нема.АКО ИМАШ ПАРИ ПАЗИ КАКО ГИ ТРОШИШ, АКО НЕМАШ, ЗАРАБОТИ :) А луѓетп што скокааат од зградо си имаат психички проблеми, или исе крајно мрзливи луѓе.

Имам ја доволно пари ама не во таа мера во која сакам и никогаш нема да имам толку затоа што човечкото око е алчно и ненаситно хахаха. Поентата ти е добра, до негде ќе ја поддржам. ;) Не можеш да бираш во какво семејство ќе се родиш. Или ќе се родиш посиромашен или побогат. Оние што се раѓаат во богати семејства и не мора ниту еден ден да мислат дали ќе имаат утре пари се стварно среќни деца, а не го ни знаат тоа само негодуваат нешто и не знаат да ценат тоа што имаат. Класични разгалени дечишта. :) Како што кажа, има 2 опции во животот. Или дај го најдоброто од себе, учи, образувај се и после работи, мачи се, печали пари за да имаш или седи дома, биди мрзлив, не работи и жали се дека нема пари и на крај доведи со до тешка психичка ситуација и убиј се на крај. :) Како и да е, имам и ја своја поента. И патот до парите е битен според мене. Оние што се родени во сиромашно семејство ќе имаат далеку потежок и потрнлив пат до успехот и до парите, отколку оние што се родени во богати семејства и каде што све им е сервирано на тацна, они само да земат. Многу јасно е тоа, нема што да се дискутира... али не можеш да го побиеш фактот дека што повеќе пари, тоа и повеќе хормон на среќа и повеќе адреналин.

Цитат од 30 Rock: Money can't buy happiness, it IS happiness. :) Сериозно, парите не ми значат многу, но кога ги има повеќе не се жалам.

Цитат од 30 Rock: Money can't buy happiness, it IS happiness. :) Сериозно, парите не ми значат многу, но кога ги има повеќе не се жалам.

До сега не сум слушнал никој да се жали од тоа што има пари. :))) Напротив сите се незадоволни и сакаат повеќе колку и да имаат хаха.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom