Booking.com

• Креатор на темата Креатор на темата Usko
  • Време на започнување Време на започнување
Затоа што букинг е најпопуларен сајт за резервации, барем у континентална Европа. Има еден куп хотели/вили/хостели/апартмани/студиа кои се продаваат преку него. Он како и да е заработува, па му дава можност на самиот хотел да одбере кои опции ќе му ги понуде на купувачот. Хотелот за една нереализирана резервација од десет, за кои не побарал картичка, не губе многу пари. А со секое букирање на истиот хотел му се крева рејтингот и се појавува на првата страна кога некој друг ќе пребара локација. И нормално добива повеќе букирани соби. Колку поолеснителни околности за купувачите ќе понудиш како место за престој, толку поголеми шансите ти се за на прва страна појавување. Покрај други фактори нормално, како провизија, цени и рејтинг од гости.

Последно уредено:
Vo eden od makedonskite hoteli na planina rezervirav preku booking (samo rezervacija bez plakanje), Od hotelot mi ja potvrdija rezervacijata po mail kade e prosledeno toa od bookin, kolku lica, termin, cena i dr, a plakanjeto e vo samiot hotel, taka da ne plativ nisto.
Za sekoj slucaj se javiv vo hotelot i mi rekoa deka taa cena sto e na booking e netocna tuku ke treba da doplatam za deteto, iako pisuva 2 Adults and 1 Children i cena vo prodolzenie.
Uste sum vo Skopje i ne znam dali da im doplatam ili ne koga ke treba da platam odnosno na kraj od prestojot. Nekoj da ima vakvo iskustvo?.
Ili ke treba da se raspravam.

Vo eden od makedonskite hoteli na planina rezervirav preku booking (samo rezervacija bez plakanje), Od hotelot mi ja potvrdija rezervacijata po mail kade e prosledeno toa od bookin, kolku lica, termin, cena i dr, a plakanjeto e vo samiot hotel, taka da ne plativ nisto.
Za sekoj slucaj se javiv vo hotelot i mi rekoa deka taa cena sto e na booking e netocna tuku ke treba da doplatam za deteto, iako pisuva 2 Adults and 1 Children i cena vo prodolzenie.
Uste sum vo Skopje i ne znam dali da im doplatam ili ne koga ke treba da platam odnosno na kraj od prestojot. Nekoj da ima vakvo iskustvo?.
Ако е така, пријави ги на букинг дека ти бараат плус пари.

Со нив ништо не се расправај. Јави се во Букинг и пријави го проблемот и они ќе ги решат, а може и да ги избркаат од Букинг. Ти само пушти им мејл или лично таму кажи им дека си ги пријавил.

Имав и јас сличен проблем со хотел од Бугарија кој излезе во моја полза откако пријавив на Букинг.

Здраво, прв пат го користам booking.com за букирање па имам едно прашање: Цената што треба да ја платам е околу 800 евра па дали е потребно да имам 800 евра како евра на девизна сметка или можам да платам и со картичка на која имам денари? tl;dr дали можам да платам со денари на букинг? :yid:

Здраво, прв пат го користам booking.com за букирање па имам едно прашање: Цената што треба да ја платам е околу 800 евра па дали е потребно да имам 800 евра како евра на девизна сметка или можам да платам и со картичка на која имам денари? tl;dr дали можам да платам со денари на букинг? :yid:
Ти нешто се драпаш тука или ?

Картичка на која имаш над 50.000 денари ќе ти заврши работа, банката автоматски префрла евра/денари/останати валути. Пола европа ја прошетав плаќајќи со мојата картичка од НЛБ на која сметката и картичките ми се денарски.

Еден пријател сака да изнајмува куќа за странци преку Booking.
Како оди плаќањето кога некој ќе сака да ја изнајми?
Ќе има проблем со префрлање на пари?

Здраво,ми треба помош околу отварање на booking account.Доколку некој знае да како се отвара,го молам да ме контактира.

Здраво,ми треба помош околу отварање на booking account.Доколку некој знае да како се отвара,го молам да ме контактира.
Пробај сам не е тешко, самото те води, чекор по чекор.
Кликни на "List you propery".
Со среќа, ако имаш некои прашања пиши.
Автоматски споено мислење:

Јас имаме две прашања до некој по искусен.
1. Имам објавено стан, и на пример не ми го покажува ако одберам да го букирам од утре за една веќер. Го дава за дури за 4дена после. Не можам да најдам ниту една рестрикција дека имам ставено.
2. Имав гостин кој што имам оставено виртуал картичка за наплата, како можам овие пари да ги префрлам на бакарска сметка?
Фала однапред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom