Нутриционисти

• Креатор на темата Креатор на темата Marvin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 март 2011
Мислења
60
Поени од реакции
12
Здраво дечки, има линекој од Вас искуство со нутриционисти?
Кој? Кажете како од прилика одат тие работи, колку често нед елно со него треба да се сретнуваш ( зошто не сум од Скопје ) и на крај на краистата од прилика колку тоа чини ???? ;)
Благодарам :)

Обично правиш крвна слика па одиш кај нутриционист.
Неделно наплатуваат но мислам дека под 500 денари не е можеби е една проверка и советување над 1.500 денари.

немам искуство ама што ти треба.. тренирав пливање професионално и би требало да знам доста работи бидејки тренерот имаше искуство како нутриционист.. пиши па ке видиме ако нешто можам да помогнам

...viksamkd фала многу, али не мислам дека ке знаеш се работи за конкретна состојба , сепак фала ... :)

немам искуство ама што ти треба.. тренирав пливање професионално и би требало да знам доста работи бидејки тренерот имаше искуство како нутриционист.. пиши па ке видиме ако нешто можам да помогнам

Кој ти бил тренер?

...viksamkd фала многу, али не мислам дека ке знаеш се работи за конкретна состојба , сепак фала ... :)

Бев кај Цвета Динева, супер жена и нутриционист е ме ослабна 20кг со режим и начин на исхрана
кажи што те интересира ке ти помогнам

Бидејќи се занимавав како модел морав да лимитирам неколку јадења а и секако ограничам некои пијалоци и слично. Од искуство можам да кажам дека во слабеењето ништо толку добро не ми помогна како кафето Вита Голд. Го пиев цели 6 месеци и мислам дека дојдов во топ форма :)))))

Кога одите кај нутриционист гледајте да е во години просечно тие завршиле во белград студии за нутриционизам и имаат колку толку познавање (ова не е стриктно, но во пракса сум забележал така е) И секогаш нешто ќе ви забрани нутриционист да јадете, зато најдобро да му кажете што ОБОЖАВАТЕ да грицкате, со цел да ви кажи друга храна од сличен тип, што не е штетна.

Бидејќи се занимавав како модел морав да лимитирам неколку јадења а и секако ограничам некои пијалоци и слично. Од искуство можам да кажам дека во слабеењето ништо толку добро не ми помогна како кафето Вита Голд. Го пиев цели 6 месеци и мислам дека дојдов во топ форма :)))))

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Факинг спам...

Кога одите кај нутриционист гледајте да е во години просечно тие завршиле во белград студии за нутриционизам и имаат колку толку познавање (ова не е стриктно, но во пракса сум забележал така е) И секогаш нешто ќе ви забрани нутриционист да јадете, зато најдобро да му кажете што ОБОЖАВАТЕ да грицкате, со цел да ви кажи друга храна од сличен тип, што не е штетна.

Ко на мене чипс што ми го замени со пуканки:)
Сега не јадам ни тоа...ни тоа

Koristan nutricionistichki savet:

Ako se plashite da cete se ugojiti, pre obroka popijte chashicu rakije.
Rakija otklanja osecaj straha!!

Може ли некој нутриционист да ми каже која храна е штетна за акните т.е лицето,што треба а што не треба да јадам,затоа што имам проблем со акните подолго време
благодарам

Може ли некој нутриционист да ми каже која храна е штетна за акните т.е лицето,што треба а што не треба да јадам,затоа што имам проблем со акните подолго време
благодарам
Храната богата со транс масти:маргарин,сите процесирани храни.
Имаш недостаток на Витамин А,Е,Д
Замени ги сите тие оброци со моно-незаситени масни киселини(јатки,ленено семе,масло од репка)
Почни да бидеш активен (пешачење,трчање)
Тежински тренинг не мора теретана(згибови,склекови,чучњеви,стомачни)
Друго премкини си на храна богата со зеленчук,овошје и јаглехидрати како кафеав ориз,интегрални лебови,леќа,грав,грашок.
Тргни се од сојата ако ја конзумира,скептик сум за квалитетот кај нас.
Почни да конзумираш свежа храна и понекогаш од забранетите работи по малку нели :)

Jas sakam da ja zgolemam telesnata tezina. Imam 19 godini i okolu 50kg. Od strukot nagolu sum si super ama nagore sum mnogu slaba, rebrata mi se poznavaat skoro, gradite mi se premali i racete slabi. Moze li nekoj da mi kaze sto da jadam za da kacam nekoe kilce tamu ili da mi kaze nekoi vezbi? :)

Корисни информации и совети во врска со пробиотиците, нивните својства и начин на употреба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom