Разлика помеѓу манекенка и модел?

• Креатор на темата Креатор на темата Martincy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 август 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
Локација
Gostivar
Која е разликата помеѓу манекенка и модел???
Ми требаат подетални информации кој знае нешто нека ми пише..
Фала од напред :)

Модел е мислам дека за реклами, да оди по модни писти за облека да рекламира итн (така нешто беше, исправете ме ако грешам).

Модел е исто што и манекен/ка (секогаш може да се најде некој кој нема да се сложи со моето мислење).

Во превод, личност која е платена да изгледа убаво, шетајќи се по модните писти со цел реклама на некој производ, се појавува исто во реклами по телевизии или на некои места во вашиот град, на изложби, на саеми,... значи, секаде каде што ќе биде ангажиран/а.

Нема разлика тоа ти е исто онакво а различно пакување. Ако моделот (манекенката) е стварно топ тогаш таа може да се нарече топ-модел

Манекен е тој што шета по модни писти , а моделот освен тоа , се слика и рекламира производи надвор од модна писта. Јас вака знам.

Има разлика... Манекенката не мора да има нешто многу многу убаво лице. Битно е да е слаба и исушена, да биде подвижна закачалка за дизајните на креаторот (за да облеката, а не девојката, биде таа по која ќе зјапаат).

Моделот треба да има привлечни облини и убаво лице.

Има разлика... Манекенката не мора да има нешто многу многу убаво лице. Битно е да е слаба и исушена, да биде закачалка за дизајните на креаторот.

Моделот треба да има облини и убаво лице.
и јас така мислам :)

Манекенка мислам дека рекламира облека, додека пак моделот се слика за насловни итн. ( да го испробам новово смајли xD) :свиркам:

Уствари има разлика ....манекенките имаат IQ=3.....а моделите IQ=10.....

Е сеа ако прашаш зошто моделите имаат повеќе IQ од другиве....епа они барем не оставаат некој со денови да ги изгладнува,и да ги тера да носат глупости по пистите.....моделите си одат на фотосесија и уште некоја услуга*,и пари у џеб...и ај здраво.

*услуга кон повозрасни мажи.

убаво си рекоа манекенки може и ружни никакви али битно закачалки да бидат и да знаат да се кршат по писта. а модели немора ни да имаат идеално тело туку најчесто само рекламираат и слично

според мене се едно ми е....
модел, манекенка.....ко во МК да има стандард за тоа....

Нема разлика. Зборот манекенка доаѓа од англискиот збор mannequin, што значи модел, односно фигура која ја користат артисти, сликари, дизајнери како нешто според кое ќе ги создаваат своите дела.

Има разлика, манекенките се многу слаби, имаат мали гради и не мора да се посебно убави во ликот, а моделите не се толку исушени имаат убави и нормални гради и се преубави во ликот:свиркам:

abe ista sorta se ., ubavi se ., a izvini lave sega i manekenki chachkalici ne se vo moda ., ....abe samo nekoja da dopadne do raka ., pa sakala bila manekenka skala bila model:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom