Хорор реклама за мобилни телефони

• Креатор на темата Креатор на темата Torte Mobile
  • Време на започнување Време на започнување

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Британската компанија за мобилни телефони Phones4U користи чудна кампања за рекламирање на своите производи и услуги.
20111123-i-duhovite-zboruvaat-na-mobilen-360x248.jpg
Имено, компанијата за рекламирање на дел од своите продажни брендови како Samsung,HTC... нарачува реклами во кои се појавуваат духови кои користат мобилни телефони. Иако рекламите делуваат застрашувачки, одговорните сметаат дека тоа би бил единствениот начин да се подигне рејтингот на компанијата.
За последната реклама “пропуштањето на нашите понуди ќе ве прогонува цел живот” во која се појавува девојче-дух со модел на Samsung во својата рака, предизвика остра критика од родителите и реакција до надлежните агенции со над 300 поплаки за предизвикување на страв кај нивните деца.

Превземено од fakulteti.mk

Од тоа што се страшни нема да можам асално да се*ам. Ич не се страшни, што се уфилмани и тие. -.- :D

Токму овоа се бара, кул се и повеќето од луѓето ќе зборуваат за нив и така ќе се шири маркетингот :D

хахаххаха иако се интересни, ова е многу глуп маркетинг

Најдобар начин да се рекламира? Добро ајде да ги смкнеме гаѓите и да трчаме..."попаметно" нема...

Не гледам што е страшно тука. Искрено мене повеќе ме исплаши бабата што на времето врескаше Рама маргарин, рама маргарин и целото нејзино дебилно семејство.

Мене рекламава ми е повеќе глупа него ли страшна. Ниту е креативна, ниту пак ми одговара за мобилни телеофни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom