Положба на креветот

• Креатор на темата Креатор на темата koletheman
  • Време на започнување Време на започнување
колку што знам ако главата ти е кон запад а нозете на исток значи си свртен кон запад, главата се рачуна

Мртвите ги закопуваат со главата на запад, а нозете на исток, со цел да бидат свртени и да „гледаат“ кон Ерусалим, кој се наоѓа источно од нас.

Ова со положбата на креветот ме потсеќа на едно другарче кое беше убедено дека еден од нив двајца ( креветот или он) има шизофренија. И го вртеше кревтот на сите страни, за на крајот да спие на сред соба. Се убив од смеење.

Најубо е хоризонтално. Ама за да не ти дуват од прозорецот вертикално према ќошот ке го свртиш така ке се заштитиш од промаја а и да има подземни води само на петиците ке осетиш реума нагоре нема шанси. Можиш и по кондури да спиеш да ја спречиш таа реума на петиците, а за синусите со капа за тенис ќе спиеш таман и сенка ке ти држит.

Вчера дознав за оваа глупост. Деновиве спијам во дневна и ме начекаа со главата кон запад. Леле, ''не вела'' било!! :pos: Остај тоа, постојат одредени индиции дека и темни сенки ти искачале и те давеле у сон ако спиеш свртен кон запад. Вчера ништо, денес ваљда ќе дојдат:(

Вчера дознав за оваа глупост. Деновиве спијам во дневна и ме начекаа со главата кон запад. Леле, ''не вела'' било!! :pos: Остај тоа, постојат одредени индиции дека и темни сенки ти искачале и те давеле у сон ако спиеш свртен кон запад. Вчера ништо, денес ваљда ќе дојдат:(

Па да ти кажам искрено, јас како тотален скептик кој ваквите суеверија и народни приказни ги смета за купишта глупости, имав огромни проблеми со парализа во сон, меѓу народот позната и како "јавување сеништа". Тоа е една многу непријатна состојба, кога си буден,слушаш се околу себе,гледаш се а очите ти се затворени и не можеш да мрднеш ни со прстето и од паника те фаќа тахикардија. Трае кратко,можеби не повеќе од 20 секунди, но за тебе е цела вечност. Е сега, креветот ми беше така поставен што навистина главата ми беше поставена накај запад. Тој период ми траеше некои две години и поима немав што значи, на крајот да заврши со некои паранормални работи за кои пишував на форумов во "Дали ви се случиле натприродни работи".

После тоа го сменив распоредот и ги снема проблемите и оттогаш сум немал проблем со тоа. Сериозен сум, не е сарказам во прашање.

Целата финта е со магнетниот флукс...како беше B*S*cos(α)
Така да целта при спиењето е флуксот да се минимизира :D
--- надополнето: 22 декември 2013 во 00:42 ---
Па да ти кажам искрено, јас како тотален скептик кој ваквите суеверија и народни приказни ги смета за купишта глупости, имав огромни проблеми со парализа во сон, меѓу народот позната и како "јавување сеништа". Тоа е една многу непријатна состојба, кога си буден,слушаш се околу себе,гледаш се а очите ти се затворени и не можеш да мрднеш ни со прстето и од паника те фаќа тахикардија. Трае кратко,можеби не повеќе од 20 секунди, но за тебе е цела вечност. Е сега, креветот ми беше така поставен што навистина главата ми беше поставена накај запад. Тој период ми траеше некои две години и поима немав што значи, на крајот да заврши со некои паранормални работи за кои пишував на форумов во "Дали ви се случиле натприродни работи".

После тоа го сменив распоредот и ги снема проблемите и оттогаш сум немал проблем со тоа. Сериозен сум, не е сарказам во прашање.

Koja pozicija ti e sega krevetot?

Целата финта е со магнетниот флукс...како беше B*S*cos(α)
Така да целта при спиењето е флуксот да се минимизира :D
--- надополнето: 22 декември 2013 во 00:42 ---

Koja pozicija ti e sega krevetot?

Север-југ, со главата накај север.

Што сакаше да кажеш со магнетниот флукс? Не се мачи, постирај само линкче.

Север-југ, со главата накај север.

Што сакаше да кажеш со магнетниот флукс? Не се мачи, постирај само линкче.

Абе флуксот е накај нула кога сме поставени паралелно со магнетните линии, од тука и немаме индукција. Аголот α е 90 од тука и Флуксот е 0.
Инаку ова е релативно, и легнати пак има одредена површина по агол од 0 степени во однос на магнетното поле на земјата. Од тука и имаме индукција, доколку нормално има промена во интензитетот на полето, под претпоставка дека ние не се мрдаме :)
Ќе видам за линк, па ќе постирам....инаку мислам тука и фракталноста во просторот игра улога. Од таму и крововите во Јапан се ... знаеш на што мислам :)
Мое мислење е и дека пропорциите во собата треба да бидат во склад со златното правило, да се избегнува челик и посебно алуминиум. Може да се користат одредени минерали како аметист и сл.
Ќе прочепкам малку, да најдам нешто во врска со ова.

Знам дека со лицето/главата не треба да си свртен кон исток....... иначе спијам север-југ :)

:)

Sleep paralysis. Викаш од положбата при спиење ти се јавува тоа? :)
Еве јас трета ноќ по ред спијам на запад, ваљда конечно оваа ноќ ќе дојде некој демон, дух, трол или што и да е. :LOL:

:)

Sleep paralysis. Викаш од положбата при спиење ти се јавува тоа? :)
Еве јас трета ноќ по ред спијам на запад, ваљда конечно оваа ноќ ќе дојде некој демон, дух, трол или што и да е. :LOL:

Јас велам дека си циник кој не го заслужи времето кое ти го посветив со постот и кое сега ти го посветувам само за да би ти укажал на тоа.

собава е направена(според штекерите за столни ламби и слично) за креветот да биде исток-запад,али мене ми е север-југ наместен креветот,така повеќе ми одговара,а ете изглеа и боље било.

Јас пуста цел живот спијам свртена кон исток.... можда дека ко труп спијам, па ни сеништа, ни демони не осеќам :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom