Rosetta Stone

• Креатор на темата Креатор на темата Square One
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 август 2011
Мислења
266
Поени од реакции
169
Rosetta Stone е софтвер за учење странски јазици кој работи на принципот на учење на мајчиниот јазик т.е. создава интерактивна околина преку која го учите и го зборувате јазикот, без преведување. Моментално има 31 јазик со различен број на нивоа. Јас сум моментално почетник и досега се е добро, програмата е лесна за користење, учењето не бара многу труд, се користи доста логика и мислам дека програмата е ефективна. Ја има ли користено некој друг оваа програма? Што мислите дали традиционалните курсеви се сепак подобри?

Ама и ова се плаќало? :(
Искрено до сеа немам одено на никаков курс, но сепак можам да кажам дека оваа програма нема да ти заврши работа за да дојдеш до диплома и да го научиш јазикот. Ќе ти биде потребен многу труд и волја за учење. Трудот можеш да го вложиш сам но на волјата и влијаат и други фактори како шо се професори кои те тераат да учиш и секако група ученици со кои учењето ти е позабавно.

piratedm25.jpg

Искрено до сеа немам одено на никаков курс, но сепак можам да кажам дека оваа програма нема да ти заврши работа за да дојдеш до диплома и да го научиш јазикот. Ќе ти биде потребен многу труд и волја за учење. Трудот можеш да го вложиш сам но на волјата и влијаат и други фактори како шо се професори кои те тераат да учиш и секако група ученици со кои учењето ти е позабавно.

Абе па и ти, мислиш ја купив ;)
Програмата те оценува на секоја лекција, ако не ја научиш добро ти сугерира да ја повториш. Предност е тоа што учиш кога сакаш и колку сакаш. Е сега дали е подобра од курсевите тоа ке видам на крајот што сум научил :)

Учев еднаш англиски и француски на програмава.Но не ми ги даде сите нивоа,изгледа дека пиратерија беше немам појма.Доста интересна во секој случај.

Програмата во секој случај не е лоша но друго е во интерактивна настава со професор да разговараш на англиски/француски/италјански...

Да прашаш тоа што не ти е јасно, да те поправат, да ти сугерират, да те проценат колку знаеш и да те насочат.... итн И самата практична настава е соема друго од ова и е многу по ефективна.

Програмата те оценува на секоја лекција, ако не ја научиш добро ти сугерира да ја повториш. Предност е тоа што учиш кога сакаш и колку сакаш. Е сега дали е подобра од курсевите тоа ке видам на крајот што сум научил :)

Ако ја имате веќе оваа пиратската би можело ли по ПП линк? фала однапред :)

Rosetta Stone е софтвер за учење странски јазици кој работи на принципот на учење на мајчиниот јазик т.е. создава интерактивна околина преку која го учите и го зборувате јазикот, без преведување. Моментално има 31 јазик со различен број на нивоа. Јас сум моментално почетник и досега се е добро, програмата е лесна за користење, учењето не бара многу труд, се користи доста логика и мислам дека програмата е ефективна. Ја има ли користено некој друг оваа програма? Што мислите дали традиционалните курсеви се сепак подобри?
Сум ја видел Розета Стоун и е интересна но за почетници. Премногу јазици на едно место. Ако веќе барате слично најдете ја Tell me More, која го има истиот принцип само многу повеќе од Розетата
Ако ја имате веќе оваа пиратската би можело ли по ПП линк? фала однапред :)

Види си линк на ПП од Tell me more

Ја имам купено оргинал, имам 17 јазици, и програмава не сум ја користел, многу малку ја користев и е прилично user friendly, можеш прилично многу да научиш но сепак си бара знаење барем малку на англиски јазик.

Јас ги купив овие цедиња пред некое време од еден човек. 1.000 денари = 32 јазици на 10 цедиња. Задоволен сум до сега. Кој сака, ќе му дадам број да го исконтактира човекот што ги продава. Има и за 500 денари 3 или 4 јазика. Поефтина варијанта.

Јас ја симнав програмата. И сега треба да ја изрежам на CD ? ...оти иначе не се пушта.

Јас ја симнав програмата. И сега треба да ја изрежам на CD ? ...оти иначе не се пушта.

Јазиците треба да ги ставиш на виртуелен диск со PowerISO, Daemon Tools.. било која.
Ја инсталира ли програмата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom