Помош, ми треба совет за градба

• Креатор на темата Креатор на темата Lonely111
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
Здраво,

дали знае некој кај можам да најдам некои примероци за архитектура и дизајн, да си одберам план за некоја кука?

Другар, најдобро е да си најдеш архитект да му платиш и да си направиш по твоја желба, мислам мене така би ми било повеќе кејф. ;)

Појди на гугл и откуцај construction blueprints, house blueprints и ќе ти даде стотици страници со дизајни и планови, ама најдобро е да си појдеш во архитектонско студио и да си разговараш со нив, тие можно е исто да ти препорачаат некој веб страници за таа работа.

Nacrtaj si prvo na list sto otprilika imas na um da imas pretstava sto sakas kakvi sobi, sto kade da smestis pa posle simni si go od zamunda programot Better Homes and Gardens - Home Designer Suite 8 mnogu e lesen za rabota, jas sam si iscrtav cel plan imas i 3d prikaz kako ke izgleda kucata so podrum, krov prozori itn. Posle na arhitekt samo ke mu platis da ti go napravi ist no ke mora se da izraboti i stolbovi i statika i se zivo. Vo prednost ke si sto ke znaes sto ti treba i ke ti go napravi kako TI sakas, a drugo e ako se oslonis na arhitekt da ti go pravi od pocetok, ke si imas maka so niv. Poposle ke postavam i sliki...

Аха, јас пробав со едно друго програмче исто така лесно, направив дизајн само да го однесам на архитект да видам што ке каже, иначе читам по форумиве и блоговиве, за цена некако ме интересира дали со некои си 15к би можел да направам карабина околу 100м2 доле и поткровје... па секој различно ми кажува за цениве... морам да најдам нешто поточно....
ако некој правел кука во последно време, значи нормална градба, изолација и се останато, доколку знае како иде со цените нека ми пише.... поз

Колку чини метар кубен бетон за плоча на куќа? Ама мислам фирма да викнеш со мешалка да дојде. Линк можеби?

Колку чини метар кубен бетон за плоча на куќа? Ама мислам фирма да викнеш со мешалка да дојде. Линк можеби?
колку 2,5 кубика битумен минус 250 грама стаклена волна, но без фирма онака сам да си ги купиш :)

Мислам дека се од 80-100евра кубик бетон со се пумпа.

да не отварам нова тема - прашањето ќе го поставам овде
Знае ли некој некој добар грнчар ?

некоја идеја за изработка на светло со гипс на таван и околу користење на расвета ?!
--- надополнето: 27 август 2012 во 15:51 ---
совет како да го изработам ова и што светло да користам неонки или .... ?!поздрав

Attachments

• da579f02edb94a63bbd0d2b334f45c02.jpg
    da579f02edb94a63bbd0d2b334f45c02.jpg
    22,2 KB · Прегледи: 6
некоја идеја за изработка на светло со гипс на таван и околу користење на расвета ?!
--- надополнето: 27 август 2012 во 15:51 ---
совет како да го изработам ова и што светло да користам неонки или .... ?!поздрав

Вака со неонки поубаво е..ова кај тебе ли е..екстра..подобро него ли единечни сијалички (y)

Вака со неонки поубаво е..ова кај тебе ли е..екстра..подобро него ли единечни сијалички (y)
Не е кај мене некоја идеја ја најдов од интернет ама во план сум да го направам деновиве па ке има слика и од кај мене мислам дека е добра идејата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom