Што ако се користи нелиценциран форум во Македонија?!

• Креатор на темата Креатор на темата WildChild
  • Време на започнување Време на започнување
W

WildChild

Гостин
Се прашувам деновиве, што ако некоја позната веб страна, користи нелиценциран форум (vBulletin, XenForo...и уште колку има :D) во Македонија?!
Дали може да биде казнет или да има некакви несакани последици? :)

Ќе биде под еден услов, ако смеќе то не го става у канта.

П.С: Тебе те казнат шо користиш пиратски виндовс?

Абре ке те пријави некој кај хостот и ке те блокираат. Ако ти е ofshure хостот немаш гајле.
А за казни појма немам

Тебе те казнат шо користиш пиратски виндовс?
Windows е обичен оперативен систем... без интернет конекција, никој неможи да провери дали користиш пиратски или не.

Кај online кодовите, веќе е друга прикаска. Ако имаат оставено место за проверка на лиценцата (најверојатно имаат) можно е многу лесно да те откријат. И во најмала рака да добиеш едно убаво празнење на базите. Ако си посреќен, ќе добиеш тужба.

:) Тоа ме интересираше...:D
не земај се здраво за готово... Јас нити сум правел форум, нити сум учествувал било како во изградба (досега). Така да можно е и да грешам. Само ти давам размислување како јас би го заштитил ако би го правел во некоја поблиска или подалечна иднина.

Се прашувам деновиве, што ако некоја позната веб страна, користи нелиценциран форум (vBulletin, XenForo...и уште колку има :D) во Македонија?!
Дали може да биде казнет или да има некакви несакани последици? :)
Тогаш - готово.
Да.

Ќе си хостираш на странски офшор хостинг и пиратски да ти е колку сакаат нека те тужат и кај платформата(вБулетин или XenForo) за пример ти ги зимам овие две и хостот да го тужат тебе ништо не ти можат освен да ти се фатат за тие доле :D

Ако ти е поврзан форумот со фирма однак може да го јадеш стапот.

батките од кои треба да платиш лиценца ќе се јават во пентагон и тие ќе ни пратат некои авиони кои ќе не уништат заради твојот нелиценциран форум

Неможе да ти се случи ништо засега.И доколку ти се случи нешто, тоа ке биде бришење на форумот.Тоа е се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom