Најубавото место кое го имате посетено

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
Кое е вашето најубаво место кое сте го посетиле?
Напишете нешто за тоа место.

Најубаво место кое јас сум го посетил е Венеција. Единствениот град во светот на вода. Главно превозно средство е гондола (во стариот град). Вреди да се посети.

јас би рекол Мариово....
села без гугучки......

убава природа....мир, тишина....
Единствениот град во светот на вода.
демек Амстердам и Санкт Петерсбург немаат вода?

јас би рекол Мариово....
села без гугучки......

убава природа....мир, тишина....

демек Амстердам и Санкт Петерсбург немаат вода?

Но не се такви како Венеција. Има едно село близу до Амстердам што е исто како Венеција. Венеција е изградена во вода (изграден е на вода за да се заштитат од болест која не можела во тоа време да премине преку водата и да се заразат).

Но не се такви како Венеција. Има едно село близу до Амстердам што е исто како Венеција. Венеција е изградена во вода (изграден е на вода за да се заштитат од болест која не можела во тоа време да премине преку водата и да се заразат).
бриж е доста сличен на венеција ...

Кое е вашето најубаво место кое сте го посетиле?
Напишете нешто за тоа место.

Најубаво место кое јас сум го посетил е Венеција. Единствениот град во светот на вода. Главно превозно средство е гондола (во стариот град). Вреди да се посети.
го посетив пред 5 дена и дефинивно е прекрасен,не само градот туку и атмосферата кои ја прават луѓето е прекрасна

го посетив пред 5 дена и дефинивно е прекрасен,не само градот туку и атмосферата кои ја прават луѓето е прекрасна
Повеќе пати го имам посетено и е преубав, со исклучок на чекањето ред за влез во музеи/кули/цркви и сл.. :) Како турист - да, вреди да се фрли по некое евро, но никогаш не би живеел таму (за стално).

Само што се вратив од прошетка низ Виена, Прага и Будимпешта. Поубави места во животов не сум видел. (Ок, Рим и Венеција беа подобри од Будимпешта), но сепак, презадоволен сум,се глеа како се они изживеани, колку се светлосни години пред нас во секој поглед, едноставно атмосферата во градовите прави да се осеќаш милиони километри далеку од дома, незнам што го предизвикува ова, незнам да опишам. Каков менталитет имаат (Ни едно хартивче или пикавец во Виена и Прага не видов). Едноставно моментот кога се шеташ низ најголемиот мост во Прага и ја гледаш како на дланка додека некој сиромашен музичар свири некаква композиција на мостот за 5 парички а околу тебе се шетаат туристи и зборат на нивниот јазик, како одма се добива шмекот на Европа, не се опишува, мора да се доживее. Нажалост нашево никакво Скопје никогаш нема да го има тоа.

Незнам дали е најубаво, но Кратово е место кое на мене оставило најсилен впечаток. Градчето едноставно има нешто многу посебно во него.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom