Топ 10 најголеми пристаништа во Европа...

Член од
20 јуни 2011
Мислења
192
Поени од реакции
13
Кој се најголемите и најфреквентите пристаништа во европа во кои држави се наоѓаат.

1. Ротердам (Холандија)
2.Хамбург(Германија)
3.Антверпен (Белгија)

Тоа на Северно море.. Ротердамското е најголемо во Европа, и второ или трето во свет

1. Барселона(Шпанија)
2.Марсеј (Франција)
3.Џенова (Италија)

На Средоземно море

Ротердам е најголемо.....се наоѓа во Холандија.....
повеќе за тоа кои се најголеми ова она овде
клик тука
дечко интернет користиш а незнаеш за Google, Wikipedia?
или користиш страници со забранета содржина?
:pos:

Знаев само дека Барселона е најголемо пристаниште на Медитеранот, ја отварам темата да видам кои се другите, а дечкото(сигурно му треба за на чколија) има интернет за да отвара теми на Кајгана, ама нема за да провери на Гугл. o_O

А има некој појдено во еден од најголемите пристаништа во Европа, и да сподели некоја слика или искуство. Баш и мене ме заинтересира за ова.

А има некој појдено во еден од најголемите пристаништа во Европа, и да сподели некоја слика или искуство. Баш и мене ме заинтересира за ова.
Јас кога бев минатото лето во Белгија(Остенде) искористивме 1 ден и тркнавме до Антверпен. Пристаништето е ОГРОМНО,значи зафаќа голем дел од градот,а најинтересно е тоа шо Антверпен не излегува на Северно Море,за разлика од Остенде,туку е на река :) . Исто така бев и на пристаништето во Бриж,тоа се наоѓа на Северно Море. Тоа е исто многу големо пристаниште,но е помало од тоа во Антверпен. :)

Јас кога бев минатото лето во Белгија(Остенде) искористивме 1 ден и тркнавме до Антверпен. Пристаништето е ОГРОМНО,значи зафаќа голем дел од градот,а најинтересно е тоа шо Антверпен не излегува на Северно Море,за разлика од Остенде,туку е на река :) . Исто така бев и на пристаништето во Бриж,тоа се наоѓа на Северно Море. Тоа е исто многу големо пристаниште,но е помало од тоа во Антверпен. :)

Постирај слики ако имаш. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom