Прашање за сообраќајка...

• Креатор на темата Креатор на темата dimitarko
  • Време на започнување Време на започнување
епа платив си ја 1800 денара, и шо сеа ќе ме викат на суд зашо?

епа платив си ја 1800 денара, и шо сеа ќе ме викат на суд зашо?

толку готово, завршен е твојот дел... нема зошто да те викнат на суд. Направен е увид, сликано е, платена е казната така да уживај.

и сега баш видев во налогот пишува дека сум го прекршил член 25 ст 1 и 5, погледнав во законот (може и да сум грешка) ама тој член нема ст 5 и казната не 30 евра туку е повеќе .. ама ајде нема врска што било поминало

Чим си платил се е завршено..ако не платиш тогаш ќе одиш на суд..или евентуално ако не се потпишеш на записникот...:)..
Не е се завршено,треба да одиш во полиција од каде што е пишана казната за да ја однесеш уплатницата за да не ти пуштат пријава за суд.Не дека потоа ќе ти земат уште пари туку да не се малтретираш да одиш на суд па таму да докажиш дека си платил.

и судски трошоци може да начукаат... а зошто не пополни ецрозаписник, што се носи у кола ?? па колку знам и НЕ иде полиција ако е мала штета и нема повредени и да сакаш, тоа може само кај вас у провинција..

ај некој што се разбира повеќе
повреда во собраќајна несреќа во која лицето заработило
скршеница на десна клучна коска (повреда од втор степен)изгребаници по раце и грб.предизвикан е привремен инвалидитет од 6 недели сето ова при свесно предизвикана собраќајна незгода од лице кое го пресекува патов на возачов со моторцикл.
прашањето е колкава бројка достигнува оштетата? значи утврдено е дека лицето од спротивно е одговорно за незгодата

и судски трошоци може да начукаат... а зошто не пополни ецрозаписник, што се носи у кола ?? па колку знам и НЕ иде полиција ако е мала штета и нема повредени и да сакаш, тоа може само кај вас у провинција..
друго е кога живееш во Лас Вегас

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom