Искуства со интернет порачки преку локална пошта

• Креатор на темата Креатор на темата mite_jan
  • Време на започнување Време на започнување
да можеш да го набавиш за 370 евра во Македонија :) па сеа ти види (а да не правеме маабет дека и тие од кина увезуват)
http://zora.com.mk/index.php?option=details&pid=83&lang=mk
него да не забегуваме од темата

Jas go nabaviv za 70 evra( ova e kopija koja raboti isto kako originalot) a za uslugite na provajderot plakam uste 60 evra godisno. Ova znaci deka resiverot go kupiv ednas a sega plakam samo 60tina evra( moze da e i malku poskapo no najmnogu do 80 vo zavisnost od toa kakov provajder ke platis i od kolku karticki ke prevzema) . Vakvi uslugi mozes da dobies na poveke mesta vo makedonija a licno jas poznavam 3 lica so koi dokolku sakas mozam da te povrzam i da si zavrsis rabota. Lugeto davaat edogodisna garancija za resiverot i garancija za kanalite koi ke gi gledas. Treba samo da imas stabilna internet vrska i dobar satelitski signal. Site problemi so resiverot ( dokolku gi ima) ti gi resava onoj koj istiot ke ti go prodade( edna godina dodeka ti trae pretpatata a potoa dokolku ja prodolzis , prodolzuva i grizata za programite i resiverot dokolku se zakoci nesto). Dokolku ve interesira ova moze da vi dadam kontakti i da si zavrsite rabota. Veruvajte deka ova funkcionira odlicno i momentalno gledam preku 2000 epten jaki kanali. Vecer ke si ja gledam Otelul vs Man utd i sekako ke ocekuvam crvenite od mancester da postignat nat 5 gola hahaha. Pisete slobodno poraka i ke dobiete kontakt. Dokolku ne veruvate ke vi ispratam i fotka od resiverot i natprevarot , vecerva ;)).
Se vkluciv vo diskusija samo za da vi dadam informacija deka nekoi raboti gi ima i za pomalku pari i kaj nas. Se izvinuvam dokolku izbegav od temata.

Jas go nabaviv za 70 evra( ova e kopija koja raboti isto kako originalot) a za uslugite na provajderot plakam uste 60 evra godisno. Ova znaci deka resiverot go kupiv ednas a sega plakam samo 60tina evra( moze da e i malku poskapo no najmnogu do 80 vo zavisnost od toa kakov provajder ke platis i od kolku karticki ke prevzema) . Vakvi uslugi mozes da dobies na poveke mesta vo makedonija a licno jas poznavam 3 lica so koi dokolku sakas mozam da te povrzam i da si zavrsis rabota. Lugeto davaat edogodisna garancija za resiverot i garancija za kanalite koi ke gi gledas. Treba samo da imas stabilna internet vrska i dobar satelitski signal. Site problemi so resiverot ( dokolku gi ima) ti gi resava onoj koj istiot ke ti go prodade( edna godina dodeka ti trae pretpatata a potoa dokolku ja prodolzis , prodolzuva i grizata za programite i resiverot dokolku se zakoci nesto). Dokolku ve interesira ova moze da vi dadam kontakti i da si zavrsite rabota. Veruvajte deka ova funkcionira odlicno i momentalno gledam preku 2000 epten jaki kanali. Vecer ke si ja gledam Otelul vs Man utd i sekako ke ocekuvam crvenite od mancester da postignat nat 5 gola hahaha. Pisete slobodno poraka i ke dobiete kontakt. Dokolku ne veruvate ke vi ispratam i fotka od resiverot i natprevarot , vecerva ;)).
Se vkluciv vo diskusija samo za da vi dadam informacija deka nekoi raboti gi ima i za pomalku pari i kaj nas. Se izvinuvam dokolku izbegav od temata.

ти благодарам за твоето мислење али има разлика од ресивер до ресивер (како што не е исто Fiat 500 so Lamburgini ама и двете возат нели)
ти тој што го имаш е SD Dreambox 500s највероватно штом си го земал ефтино а разликата е огромна од SD до HD секако дека треба да имаш и fullHD телевизор за да ја осетиш разликата
HDvsSD.jpg

али ја забегавме темата (има друга тема за тоа ) познато ми се работите којшто ги спомна
благодарам за твојата загриженост

он топик : некој друг да споделеше нешто или да искоментираше за поголемиве пратки

ви се има ли десено случајно некоја од брзите пошти да ви ја превземе пратката без да знаете и кога ке пристигне да ви бараат пари дополнително ???

Ме изненадува колку од вас сте немале проблеми со нашите поштарски разбојници. Можеби не им се допаднале вашите пратки. Јас лично сум имал неколку многу лоши искуства а знам и многу други што не добиле дел од пратките или цели пратки.

Осигураните пратки инаку не ги плашат разбојниците, по принципот „фирма плаќа". Во основа со осигурана пратка ќе добиеш одштета ама во пакет со неколку месеци нервирање. На еден пријател така цел Zidian тапан испратен од странство му го снема, последна потврдена локација наводно било поминувањето на нашата граница. Доби одшетета човекот ама работата се одвлече повеќе од пола година, а потоа уште неколку недели додека да се финализира следната порачка, овојпат со испорака преку Fedex.

Јас одамна ништо повеќе не купувам, што мора да помине преку нашава пошта. Mожеби кога некогаш целосно ќе ги приватизираат и ќе помине пердиод за да ги истребат/превоспитаат клептоманите. До тогаш Fedex/UPS/ShoppingUSA или малтретирање пријатели.
--- надополнето: Oct 19, 2011 4:08 PM ---
ти тој што го имаш е SD Dreambox 500s највероватно штом си го земал ефтино а разликата е огромна од SD до HD секако дека треба да имаш и fullHD телевизор за да ја осетиш разликата
HDvsSD.jpg

Офтопик и од мене, да знаеш дека овие слики се вакви кога гледаш од растојание од 10 сантиметри. Меѓу HD и Full HD на телевизор од дијагонала помала од 56" (142см), а на растојание од 2+ метри, разликата буквално не се приметува.

Барав низ форумот тема за брзи пошти ненајдов, да не отварам нова тема мислам дека оваа е најблиску до темата што сакам да прашам. Барам информации за брзи пошти за меѓународни пратки помеѓу Македонија, Србија и Косово.

Во последно време гледам многу реклами на Инстаграм за облека и алати што се продава и доставува од Србија или Косово за Македонија. Дали некој нарачал да сподели искуство? Кои пошти се користат најчесто и каква е процедурата за пратки од Македонија за Србија и обратно? Благодарам

Инфо за сите што купуваат од iHerb веќе ја нема опцијата за достава преку Македонска пошта. До пред некоја недела ја имаше и нарачав два пакети, но сега единствена опција што се нуди е DHL, што е неисплатлива.

Им пишав на iHerb да прашам што се случува. Ми одговорија дека:
  • укинувањето на Македонска пошта е трајно;
  • бараат алтернативни решенија, но не можат да гарантираат дали и кога ќе има повторно некоја поевтина испорака.
За сите што редовно нарачуваат суплементи, витамини или козметика преку iHerb, многу влијае кај нас ги нема сите работи или ако ги има се минимум дупло поскапи.

Ако знаете добра алтернатива со пристојна достава до Македонија, споделете.

Инаку до сега ретко ми ги царинеле пратките секогаш сум гледал да бидат под 90евра, но последниве два пакети ми завршија на царина тие од пошта ми кажаа имало нов цариник суплементиве обавезно ги царинел, иако не беше голема сумата. Околу 250 денари царина и ддв и околу 100 денари нешто друго.. две уплатници беа за 5100 денари одприлика.

Како беа правилата за царинење има некој инфо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom