Размена на средношколци

• Креатор на темата Креатор на темата h.Pleasure
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би биле дел од проект за размена на средношколци?

• Вкупно гласачи
    24
Член од
9 октомври 2011
Мислења
10
Поени од реакции
5
Многу се намачив да најдам нешто околу размена на средношколци и не најдов никаде.Токму тоа е причина што сум овде.Дали некој може да напише искуство или можеби знае нешто повеке па сака да подели??
Јас сакам да одам нареднава година па многу би ми биле од помош.

Многу се намачив да најдам нешто околу размена на средношколци и не најдов никаде.Токму тоа е причина што сум овде.Дали некој може да напише искуство или можеби знае нешто повеке па сака да подели??
Ја бев дел од таа размена на ученици.. ама помеѓу држави.. Кај нас првин дојдоа ученици од словенија и србија.. кај мене се падна да биде еден словенец.. И можам да кажам дека беше доста интересно. за да се разбереме комунициравме на српски, детето шо дое кај мене беше многу фино.. кул типче неможам да кажам лоши зборови.. секоја вечер излегувања со другите средношколци од србија од словенија дојдоа 5 вкупно и и 5 од кај нас.. значи падна доста добро дружење зезање ова она.. све нај нај... Е као требаше да се иде таму.. јас не отидов ама другите шо беа имаа само пофални зборви дека супер си поминале!

Ама јас треба да одам една година во Америка и да учам таму.Се ми е платено и школо и престој во семејство.Само незнам како ке се снајдам и затоа сакам некој сличен случај ко мене да ми каже нешто повеке.Да не знаеш нешто за ова?

Значи нашето средно општинско училиште минатата година се збратимивме со едно училиште во Полска .. !! иначе нашето школо е Коле неделковски УЗУС Велес .. !! тогаш значи за ист период најдобрите 20 ученици во цело школо отидоа ( од прва до четврта година ) и кога отидоа нашите веднаш престигнаа учениците од полска .. баш тогаш ни се погоди ние прва година на екскурзија да одиме па ги носевме и нив со нас .. !! :)

не...пошо ми помина времето како средношколец

http://www.ac-see.org/programs/yes-mac.htm

Јас бев на оваа програма и се вратив во јунито. Бев цела година во Америка, се буквално ми беше платено, и имав и месечна стипендија. Полагањата се сега, вторник во Битола и четврток во Скопје.
Процесот на селекција се одвиват според тестови, значи првиот тест ти е англиски јазик, после другите две полагања ти се есеи и интервју. Ако положиш се, во април ке ти се јавет и ќе ти кажет дека си избрана. После то имате Pre-Departure Orientation, кај шо ќе ве спремет за се шо ве очеквит, за на крај да заминиш во август и да ја доживејш најубата година од твојот живот. :)

трета година сум гимназија, и би сакал да ве прашам каде може да аплицирам? :)

http://www.ac-see.org/programs/yes-mac.htm

Јас бев на оваа програма и се вратив во јунито. Бев цела година во Америка, се буквално ми беше платено, и имав и месечна стипендија. Полагањата се сега, вторник во Битола и четврток во Скопје.
Процесот на селекција се одвиват според тестови, значи првиот тест ти е англиски јазик, после другите две полагања ти се есеи и интервју. Ако положиш се, во април ке ти се јавет и ќе ти кажет дека си избрана. После то имате Pre-Departure Orientation, кај шо ќе ве спремет за се шо ве очеквит, за на крај да заминиш во август и да ја доживејш најубата година од твојот живот. :)
Тешки се тестовите за полагање?

На нас денеска ни кажа професорката по англиски дека на 30 септември се тестовите дали некој од тука ке се пријавува јас сакасм да се пријавам ама незнам какви са тестовите т.е незнам дали доволно знам англиски не сум дупка имам основа разбирам прва година има 5 за крај а од цел клас само 3 деца имаме 5 и ме интересира шо како е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom