Tricking/Мartial arts tricking

• Креатор на темата Креатор на темата Iµµortal
  • Време на започнување Време на започнување

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
Локација
Kisela voda,Skopje
logocopy.png

Tricking е неформално име на еден тип физичка активност која произлегува од боречките вештини,во која се вклучени техники од гимнастика,Б-boying и слично.Особено популарни техники се 540 kick од Taekwondo,butterfly kick од Wushu и double leg од Capoeira.Овој спорт има цел да создаде "естетски спој на завртува, клоци, и пресврти."Поединецот кој практикува трикинг обично се нарекува "trickster" или "tricker".
(извор wikipedia)
Еве неколку видеа за да ви стане појасно за што се работи:
На странава може да ги најдете сите трикови и tutorials за истите.

Гледам дека многу малку луѓе слушнале за трикинг,затоа и ја отворив темава,во последно време многу ме заинтересира,дури и самиот научив некои од триковите,а во Македонија сепак изгледа дека ич не е застапен.Воедно темава ја отворив и за размена на искуства,за полесно учење на некој трик,туториали и се поврзано со трикингот,секако пофалете се што знаете.

Убаво изгледа, комбинација од акробатика/гимнастика со Capoeira, типците се физички јаки но колку би биле ефикасни со добар борец кој држи правилна дистанца е дискутабилно. Сите акробатики сами по себе се спектакуларни ама во борба ефикасно да се употребат е веќе многу потешко.

Во секој случај интересно за гледање :).

Добро е за око, а за ефикасност...?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom