Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
кај мене нејкеше ни Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked) ни safe modeпри палење стискај F8 и избери Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked)
Пробав тоа, и несакапри палење стискај F8 и избери Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked)
Како да го искористам ова ЦД за мојот конкретен проблем?го имав овој проблем само кај мене не сакаше ни реинстал да се направи,ни формат,кога го ставав windows цедето ми се појавуваше плавиот екран blue screen of death...
иначе го направив со боот цеде хирен
еве ти линк:http://www.hiren.info/pages/bootcd
--- надополнето: Oct 1, 2011 12:22 PM ---
кај мене нејкеше ни Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked) ни safe mode
јас го уклучив мини виндосот со него и нешто кликнав таму ресторе параметарс на дискот кај што ми е оперативниот систем,прошарај по опциите кога ке го отвориш.Јас на тепка го направив,ама тоа беше едино цеде што ми го пушташе преку боот.Пробав тоа, и несака
Како да го искористам ова ЦД за мојот конкретен проблем?
Ај ќе пробам со тоа ЦДјас го уклучив мини виндосот со него и нешто кликнав таму ресторе параметарс на дискот кај што ми е оперативниот систем,прошарај по опциите кога ке го отвориш.Јас на тепка го направив,ама тоа беше едино цеде што ми го пушташе преку боот.
На еден постар компјутер имам проблем при подигање на оперативниот систем (winxp)
Секогаш кога ќе почне loading на ОС компјутерот се ресетира самиот
Дали некој би можел да ми каже што е проблемот и како да се поправи ?
Не верувам дека е напојувањето , кај мене секогаш се ресетира во ист моменти јас го имав истиот проблем на постар компјутер, кај мене се реши со ново напојување, ова старото имаше пад на напон при поголемо оптеретување и го рестартираше пц
кај мене неможеше ова да се направи цело време ми даваше blue screen of deathПробај вака: земи инсталационо xp цеде, бутирај го и кога ќе се подигне целиот процес во делот Welcome to Setup избери ја втората опција (- To repair a windows xp instalation using Recovery console, press R.) Следно, кога ќе се отвори Recovery конзолата внеси го ова > bootcfg/rebuild.
Прво нешто што би требало да се појави би било ова: Add instalation to boot list (Yes/No/All). Овде треба да внесеш Y. Наредна работа што ќе биде побарана е Load Identifier односно името/типот на оперативниот систем (Windows XP Professional/ Windows XP Home Edition).
Последно нешто што ќе биде побарано е Os Load options. Овде треба да внесеш /Fastdetect и да стиснеш на ентер. За крај, извади го бутабилното цеде, во конзолата внеси Exit и за крај уште еднаш стисни на ентер. Со тоа системот ќе се рестартира, и доколку проблемот е поврзан со оштетен boot.ini фајл би требало да се подигне нормално. Ако несака со овој метод, реинсталирај го целиот windows.
и кај мене така се рестартираше на ист момент, не се рестартираше само со убунту лајв цд, зедов напојување од другар, пробав и не се рестартирашеНе верувам дека е напојувањето , кај мене секогаш се ресетира во ист момент