Се за rooftop базени

• Креатор на темата Креатор на темата Seniorita
  • Време на започнување Време на започнување

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Деновиве, активно размислуваме за изградба на домашен базен. Некако, по око ни фаќа изградба на rooftop базен ( базен на кровот ) од причина што дворот ни е многу откриен, бидејќи излегува на 2 пата
..
Разгледавме некои понуди, меѓу кои и онаа на локалната градежна компанија ( ХиПокс )

Цената е следнава ( за базен со димензии: 3,70 х 7,5 х 1,5 ; односно 43м3 вода ) :

1. ПВЦ Фолија армирана со полиестерска арматура и дебелина од 1.5мм, боја плава монтирана - 1.364 евра

2. Филтерски систем П11 - 1.850 евра

3. Ацесоари: правосмукалка за чистење на дното, мрежа, тастер за контрола на хлорот, термометар - 180 евра

4. Телескопска рачка - 52 евра

5. Црево 9м1 - 59 евра

6. Довод на вода - 56 евра

7. Одвод на вода - 56 евра

Вкупно:
3.617 евра
ДДВ 18% 651 евра
Се вкупно: 4.268

Во цената не спаѓаат градежните работи ( т.е бетонскиот дел )

Знам дека негде на форумов прочитав дека има/ше член, кој изведува базени ..Дали може некој да ми го каже никот? Или доколку вие познавате некој кој изведува базени, би била благодарна :)

Слободно постирајте слики :)

Јас би лично за ваков

8.jpg

Ај коа ке го направите, ке дојдам да ја проверам функционалноста ;) :D

Една од најважните, ако не и најважната, ставка е хидроизолацијата. Ако таа не е професионално изведена ќе имате и малку поголем базен одошто сте го замислиле. ;)
Мој совет би ти бил на тоа воопшто да не штедиш, бидејки се друго е горе доле менливо.

Аууууу сега видов - ХИПОКС Виница??? Ако ги трефнав ондак имаш од мене уште еден добрронамерен предлог: барај друг изведувач под итно!

Деновиве, активно размислуваме за изградба на домашен базен. Некако, по око ни фаќа изградба на rooftop базен ( базен на кровот ) од причина што дворот ни е многу откриен, бидејќи излегува на 2 пата
..
Разгледавме некои понуди, меѓу кои и онаа на локалната градежна компанија ( ХиПокс )

Цената е следнава ( за базен со димензии: 3,70 х 7,5 х 1,5 ; односно 43м3 вода ) :

1. ПВЦ Фолија армирана со полиестерска арматура и дебелина од 1.5мм, боја плава монтирана - 1.364 евра

2. Филтерски систем П11 - 1.850 евра нивна цена 1000 еу моја цена

3. Ацесоари: правосмукалка за чистење на дното, мрежа, тастер за контрола на хлорот, термометар - 180 евра

4. Телескопска рачка - 52 евра

5. Црево 9м1 - 59 евра 30 еу моја цена

6. Довод на вода - 56 евра 40

7. Одвод на вода - 56 евра 30

Вкупно:
3.617 евра
ДДВ 18% 651 евра
Се вкупно: 4.268

Во цената не спаѓаат градежните работи ( т.е бетонскиот дел )

Знам дека негде на форумов прочитав дека има/ше член, кој изведува базени ..Дали може некој да ми го каже никот? Или доколку вие познавате некој кој изведува базени, би била благодарна :)

Слободно постирајте слики :)

Јас би лично за ваков

Една од најважните, ако не и најважната, ставка е хидроизолацијата. Ако таа не е професионално изведена ќе имате и малку поголем базен одошто сте го замислиле. ;)
Мој совет би ти бил на тоа воопшто да не штедиш, бидејки се друго е горе доле менливо.

Аууууу сега видов - ХИПОКС Виница??? Ако ги трефнав ондак имаш од мене уште еден добрронамерен предлог: барај друг изведувач под итно!

да, тие се ..добив писмена понуда од нив кога ја отворив темата ..
затоа решив да ја отворам, некако 4.300 евра не се малце пари :)

пс: причина?

Сум соработувал со нив. Ги знам браќата. Доволно за да посоветувам човек, кој не го знам (во случајов тебе) да не влегува во зделка со нив. Немам намера понатаму да коментирам.

ахам ..епа ок :) сепак разгледуваме и други понуди :)

Koлку отприлика кошта армирано-бетонски базен за во двор со димензии 8 x 4 x 1.5 со основната опрема и како е поевтино со ангажирање на фирма или приватњак (ако има такви)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom