Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
фала за информацијатаИмаш во чаршија и порано имаше кај Три Бисери, не знам дали сеуште има таму.
Во чаршија имаш два дуќани. Едниот препродава, а едниот и изработува. Колку се оригинал не знам. Јас имам дома од мајка ми оригинал од лисица, кој знае колку лисици има на тоа чудо. Таму имаш и убави, многу убави, крзнени капи со некои интересни детали, барем лани имаше.
Не е точно дека нема крзно од лисица овој период во МКЕх, мислам дека беа куна, не се сеќавам. Знам дека лисица оригинал нема да најдеш во Македонија во овој период. Деновиве чув дека во Скопје имало некоја жена која шиела бунди, ама не можам да и го најдам името.
Провери во чаршија, ама не купувај одма. Да не го платиш Ѓавол и пол, а да купиш вештачко крзно.
Среќа во Македонија нема ПЕТА, инаку ќе не спалеа на клада за муабетов...
Не е точно дека нема крзно од лисица овој период во МК
татко ми се бави со ова и знам до сигурни извори
татко ми работи со увоз и извоз на крзно и кожа на големо , ќе го прашам од каде може да се најде, ако сакашЧовеку, просветли не! Каде да најдеме бунда од лисица, во тој случај?
Ај ако сакаш остави ми твој контакт во порака, ме интересираат некои работи за да те прашамтатко ми работи со увоз и извоз на крзно и кожа на големо , ќе го прашам од каде може да се најде, ако сакаш
Бунди би требало се' уште да шијат во "Чигра" (не ми текнува како се викаше жената, прилично одамна мајка ми поправаше нешто кај нејзе, се надевам дека уште работи). Работилницата и е на Ленинова спроти хотелот Лаки (ако уште постои и знаеш каде е), последен пат кога поминав имаше и еден ресторан таму, нешто со златници, алтани во името, не ми текнува.Ех, мислам дека беа куна, не се сеќавам. Знам дека лисица оригинал нема да најдеш во Македонија во овој период. Деновиве чув дека во Скопје имало некоја жена која шиела бунди, ама не можам да и го најдам името.![]()
Мислам дека не работи местото веќеБунди би требало се' уште да шијат во "Чигра" (не ми текнува како се викаше жената, прилично одамна мајка ми поправаше нешто кај нејзе, се надевам дека уште работи). Работилницата и е на Ленинова спроти хотелот Лаки (ако уште постои и знаеш каде е), последен пат кога поминав имаше и еден ресторан таму, нешто со златници, алтани во името, не ми текнува.Значи доаѓа некаде скоро пред крај на улицата на приземје во зградата, би требало и некоја табла да има закачено.
П.С. ја имало на Златна Книга![]()
Фала на информацијата иначе се снајдов и купив бунда , конечноБунди би требало се' уште да шијат во "Чигра" (не ми текнува како се викаше жената, прилично одамна мајка ми поправаше нешто кај нејзе, се надевам дека уште работи). Работилницата и е на Ленинова спроти хотелот Лаки (ако уште постои и знаеш каде е), последен пат кога поминав имаше и еден ресторан таму, нешто со златници, алтани во името, не ми текнува.Значи доаѓа некаде скоро пред крај на улицата на приземје во зградата, би требало и некоја табла да има закачено.
П.С. ја имало на Златна Книга![]()