Работа во IT

• Креатор на темата Креатор на темата krsta111
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 септември 2011
Мислења
21
Поени од реакции
0
dali nekoj raboti vo IT kompanija za da mi kaze do koe nivo e potrebno da poznavas programiranje za da te primat na rabota?

dali nekoj raboti vo IT kompanija za da mi kaze do koe nivo e potrebno da poznavas programiranje za da te primat na rabota?
Зависи за која работна позиција. IT е премногу широк поим. И IT не значи дека треба да си програмер.
Имаш нешто конкретно да прашаш?

da jas sum menacer-inzener na informaciski sistemi za toa me interesira

А ти заврши информатика, на некој експрес колеџ, и одма би менаџер, а? Епа мислам дека би можел да ти понудам такво работно, само ако може платата сама да си ја даваш, јас нема да имам никаков проблем да ти викам шефе.

a platat kolkava e so sama treba da si ja davam?
Па сам си одредуваш.
и ја иам завршено информатика и сум дипломиран софтверски инженер но не значи дека ке работам како програмер.. на основно ниво ке те бутнат некаде сервисе едно друго па како ке се покажуваш така ке напредуваш. директор никој не станал од одма!

која е најсродна професија за менаџер на информациски системи во македонија, бидејќи конкретно таква професија немам видено да се бара?
--- надополнето: Sep 25, 2011 8:36 PM ---
а што правиме со тоа на секој оглас за работа бараат искуство да имаш обавезно, кај да го најдам тоа искуство јас ко никој не прима тазе дипломиран студент без искуство....

која е најсродна професија за менаџер на информациски системи во македонија, бидејќи конкретно таква професија немам видено да се бара?
--- надополнето: Sep 25, 2011 8:36 PM ---
а што правиме со тоа на секој оглас за работа бараат искуство да имаш обавезно, кај да го најдам тоа искуство јас ко никој не прима тазе дипломиран студент без искуство....

Ќе си волонтираш пријателе :)

дај кажи некоја сериозна фирма за волонтирање?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom