HTC Desire

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.282
Поени од реакции
2.287
Не најдов никаде ваква тема, па еве една на која ќе разменуваме мислења за телефонов. За почеток ќе почнам со неговите спецификации:

htc-desire_1.jpg

GENERAL
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 - North America
Announced 2010, February
Status Available. Released 2010, March

SIZE
Dimensions 119 x 60 x 11.9 mm
Weight 135 g

DISPLAY
Type AMOLED or SLCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 480 x 800 pixels, 3.7 inches (~252 ppi pixel density)
- Gorilla Glass display
- Multi-touch input method
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Proximity sensor for auto turn-off
- Optical trackpad
- HTC Sense UI

SOUND
Alert types Vibration, MP3
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes, check quality

MEMORY
Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Practically unlimited
Internal 576 MB RAM; 512 MB ROM
Card slot microSD, up to 32GB, 4GB included, buy memory

DATA
GPRS Class 10 (4+1/3+2 slots), 32 - 48 kbps

EDGE Class 10, 236.8 kbps
3G HSDPA, 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, Wi-Fi hotspot (Android 2.2)
Bluetooth Yes v2.1 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, microUSB v2.0

--- надополнето: Sep 25, 2011 1:12 PM ---
CAMERA
Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash, check quality
Features Geo-tagging
Video Yes, WVGA (800x480 pixels) @ 15fps, 720p@30fps via Android 2.2 (Froyo) update
Secondary No

FEATURES
OS Android OS, v2.1 (Eclair), upgradable to v2.2
CPU 1 GHz Scorpion processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm QSD8250 Snapdragon chipset
Messaging SMS(threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML
Radio Stereo FM radio with RDS
Games Yes
Colors Black, Brown, Silver, White
GPS Yes, with A-GPS support
Java Yes, via Java MIDP emulator
- Digital compass
- Dedicated search key
- Google Search, Maps, Gmail
- YouTube, Google Talk, Picasa integration
- MP3/AAC+/WAV/WMA9 player
- MP4/H.263/H.264/WMV9 player
- Facebook, Flickr, Twitter applications
- Voice memo

BATTERY
Standard battery, Li-Ion 1400 mAh
Stand-by Up to 340 h (2G) / Up to 360 h (3G)
Talk time Up to 6 h 40 min (2G) / Up to 6 h 30 min (3G)

^ За крај имам едно прашање:

Како да го средам проблемот со Low Space. Имам неколку апликации кои неможат да се префрлат на СД карта како што се iGo, Facebook, Skype, Contacts и уште неколку и ми јавува дека имам малку слободна меморија во телефонот. Начув дека некако со рутирање може да се `подлаже` телефонот да ја користи меморијата од СД картицата како внатрешна ама не знам точно што како, па ако има некој поупатен, кој вече го направил ова нека повели, нека помогне.

Апдејтувај го на 2.2. Со него ке можеш да префрлаш на картица.

го имам телефонов веќе 3месеца супер е

иначе на андроид 2.2 ми е и мене и имаш во settings > app manager можност да ги префрлуваш (повеќето од апликациите , некои неможат да се префрлат) од внатрешната меморија во СД картата
иначе да ако си ставиш custom rom ќе можеш уште од старт кога ќе инсталираш апликации да наместиш да се инсталираат дирекно во СД меморијата
:)

го имам телефонов веќе 3месеца супер е

иначе на андроид 2.2 ми е и мене и имаш во settings > app manager можност да ги префрлуваш (повеќето од апликациите , некои неможат да се префрлат) од внатрешната меморија во СД картата
иначе да ако си ставиш custom rom ќе можеш уште од старт кога ќе инсталираш апликации да наместиш да се инсталираат дирекно во СД меморијата
:)

Може да ми објасниш што е процедурата со ромовите и дали можам да заебам нешто бидејќи нов андорид корисник сум и не ми е баш јасно?

И јас сакам да го купам, побарав на нет добар е се е во ред само забележав дека некои имале проблем со камерата. Еве тука повеќе: http://android.modaco.com/topic/307935-desire-camera-problem/

Дали некој имал ваков проблем, решение и дали го има истиот на Desire S.

И јас сакам да го купам, побарав на нет добар е се е во ред само забележав дека некои имале проблем со камерата. Еве тука повеќе: http://android.modaco.com/topic/307935-desire-camera-problem/

Дали некој имал ваков проблем, решение и дали го има истиот на Desire S.

Ова од тебе првпат го слушам. Може би имале проблеми но првите што излегле, и потоа го поправиле дефектот. Но досега знам многу корисници на тој мобилен и никој ми се нема пожалено на камерата.

^ Со камерата единствен проблем сега е што има прејак блиц и навечер сликите не ги вади убаво, ги вади премногу светли, лицата на луѓето не се познаваат. Ова е проблем кој не може да се реши, а она што беше постирано го нема повеќе. Блицот повеќе е правен да служи како сијалица отколку како блиц за сликање но тоа е, се е компензирано со другите карактеристики ;)

Може да ми објасниш што е процедурата со ромовите и дали можам да заебам нешто бидејќи нов андорид корисник сум и не ми е баш јасно?

извини што касно ти враќам

да ти објаснам поубаво телефонот кога го купуваш од продавница си има свој официјален ром
е сега бидејќи овој ром многу многу неможе да се кастомизирa и променува луѓето си инсталираат "custom" ромови за повеќе опции и слично
за тоа дали можеш да заебеш нешто - да можеш но шансите се многу мали

можам да ти дадам само еден линк , па тебе ако те интересира ќе најдеш се што ти треба и како иде процедурата , што добиваш ако направиш роот и дали вреди како и други информации за телефонот - овде

Имаш и 2.3.3 Gingerbread софтвер за Desire (официјален / OTA), мој другар го апдејтираше и многу е побрз телефонот. За custom rom не знам, едни ги фалат, други се жалат. Најубаво е да си прочиташ на XDA Developers форумот, таму имаш се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom